Huiswerkbegeleiding Examentraining Bijles

Het einde van het schooljaar komt in zicht..

Met het einde van het schooljaar in zicht, breekt ook bijna de laatste toetsweek aan voor veel leerlingen. Voor sommige leerlingen (en hun ouders) kan deze periode behoorlijk stressvol zijn, omdat ze zich realiseren dat hun rapportcijfers nog kunnen worden beïnvloed door de resultaten van de laatste toetsen. Het kan dan ook zijn dat jouw zoon of dochter nog wel een steuntje in de rug kan gebruiken om deze toetsweek goed door te komen en het schooljaar succesvol af te sluiten. En niet te vergeten.. volgend schooljaar goed te starten. We zetten onze mogelijkheden die direct te regelen zijn graag voor jou op een rijtje:

 • Huiswerkbegeleiding
  Je kind wordt minimaal 3 middagen per week op een vestiging in de buurt geholpen bij het aanleren van studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren.
 • (Online) bijles
  Tijdens onze bijles helpen we jouw zoon of dochter met een specifiek vak, met als doel om de resultaten te verbeteren.
 • Lyceo Oefenen
  Tijdens onze begeleiding krijgen leerlingen toegang tot ons online leerplatform: Lyceo Oefenen. Hierin vind je uitlegvideo’s, oefenvragen en extra uitleg.
 • Toetsweek opvangklas
  De toetsweek opvangklas wordt georganiseerd om leerlingen de mogelijkheid, ruimte en rust te bieden om zich voor te bereiden op de komende toetsen. Een ruimte waarin rustig geleerd kan worden met minimale afleiding.

Adviesgesprek?
Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te informeren over de mogelijkheden en om u te helpen bij het vinden van de beste begeleiding voor jouw kind. Neem vandaag nog contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Adviesgesprek? Laat je gegevens achter

Bijles online of op locatie

Een tegenvallend rapport? Met bijles van Lyceo krijgt je kind een-op-een bijles van een vaste begeleider, die extra uitleg geeft bij een specifiek vak en helpt bij het voorbereiden en overhoren van toetsen.

Lees hier meer over bijles >

Huiswerkbegeleiding

Heeft jouw kind hulp nodig bij het leren leren en het maken en plannen van huiswerk? Kies dan voor huiswerkbegeleiding. Tijdens de begeleiding is er de mogelijkheid om vragen te stellen over de lesstof, controleren wij of je kind het leerwerk goed kent en focussen we op het aanleren van studievaardigheden.

Klik hier voor meer over huiswerkbegeleiding >

Examentraining

Dit jaar is het dan zover: het examenjaar! Gelukkig staat je kind er niet alleen voor. Tijdens een twee- of driedaagse examentraining in kleine groepen, behandelen enthousiaste en ervaren begeleiders de belangrijkste lesstof van het examenjaar en kunnen leerlingen vragen stellen. Voor vmbo-tl, havo en vwo.

Meer weten over examentraining >

Basisschoolbegeleiding

Heb je een zoon of dochter op de basisschool? En merk je dat hij of zij niet goed kan meekomen met lezen, taal of rekenen? Dan ondersteunen we graag met een-op-een basisschoolbegeleiding. Tijdens de begeleiding helpen we jouw kind doelgericht om de taal- en rekenvaardigheid te verbeteren met ons eigen lesmateriaal.

Lees meer over basisschoolbegeleiding >

Het Lyceo Examenjaar

Tijdens Het Lyceo Examenjaar helpen we leerlingen met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijlessen, examentrainingen en coaching. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op de behoeften en wensen van je kind. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider werkt je kind aan het einddoel: het behalen van het diploma.

Lees hier meer over het Lyceo Examenjaar >

Oefenboeken basisschool

Je kind kan nu zelfstandig, of samen met jou, aan de slag met onze oefenmaterialen voor de basisschool. In onze webshop vind je een uitgebreid aanbod aan oefenboeken voor Taal, Lezen en Rekenen, met voor groep 8 ook een voorbereidende Eindtoets.

Bekijk hier alle oefenboeken >

 

Samenvatting

In de Lyceo Samenvattingen staat alle lesstof die leerlingen voor een bepaald vak moet kennen. Jouw kind hoeft dus niet alle aantekeningen en boeken door te worstelen op zoek naar de belangrijke punten. Er zijn Lyceo Samenvattingen voor vwo, havo en vmbo-tl.

Bekijk en bestel hier Lyceo Samenvatting >

Lyceo Oefenen

Lyceo Oefenen is ons digitale leerplatform vol oefenmateriaal. Met Lyceo Oefenen kunnen leerlingen in de onder- en bovenbouw op vmbo-tl-, havo- en vwo-niveau zelf aan de slag met uitlegfilmpjes en oefenopgaven. Handig om bijvoorbeeld een toets voor te bereiden, of om lastige stof beter onder de knie te krijgen.

Lees meer over Lyceo Oefenen >

StudieKeuzeAdvies

Is een traject bij StudieKeuzeAdvies iets voor jouw kind? Of je kind nu geen idee heeft wat hij of zij wil, hij of zij zich heel goed wil voorbereiden óf gewoon hulp nodig heeft bij zijn of haar studiekeuze, StudieKeuzeAdvies helpt je kind de juiste opleiding te kiezen.

Ontdek meer over StudieKeuzeAdvies >

Doe de gratis Examencheck!

Hoe goed ken jij de stof voor je (school)examens? Doe de gratis Lyceo examencheck! Door middel van 10 vragen weet je of je de stof goed beheerst. Je ziet ook aan welke stof je nog meer aandacht kan besteden. Vragen op elk niveau en voor ieder vak. Gewoon gratis en via je mobiel of computer. Handig toch?

Doe hier de gratis Examencheck!

Lees onze handige blogs

Hoe kan je je het beste voorbereiden op de eindexamens? Hoe ga je om met stress en tijdsdruk voor huiswerk en toetsen? En wat kun je doen om beter te slapen zodat je fris en fruitig op school zit? Op deze en nog veel meer vragen geven wij antwoord in onze blogs.

Naar alle blogs                    Alles over de examens

Lyceo Oefenen helpt je verder

Lyceo Oefenen is het nieuwste digitale leerplatform vol oefenmateriaal. Met Lyceo Oefenen kunnen leerlingen in de onder- en bovenbouw op vmbo-tl-, havo- en vwo-niveau zelf aan de slag met uitlegfilmpjes en oefenopgaven. Handig om bijvoorbeeld een toets voor te bereiden of om lastige stof beter onder de knie te krijgen. Na het maken van de oefeningen volgt uitgebreide feedback, zodat jouw kind weet welke onderdelen nog wat extra aandacht nodig hebben. Meer over Lyceo Oefenen? Klik hier! 

Extra oefenen met de Lyceo app
Lyceo Oefenen is ook beschikbaar als app in de Google Playstore of Apple Store! We maken het dus nog makkelijker om zelf aan de slag te gaan. Benieuwd hoe de app precies werkt en eruitziet? Bekijk hier de video.

Lees onze blogs!

Tips voor ouders

Hoe werkt het puberbrein precies? Hoe kan je als ouder je kind het beste voorbereiden op de eindexamens of een toetsweek? En wat kun je doen om beter te slapen zodat je kind fris en fruitig op school zit? Op deze en nog veel meer vragen geven wij antwoord in onze blogs.

Bekijk al onze tips

Lyceo Extra

Voor sommige leerlingen is toegang tot reguliere ondersteuning om diverse redenen moeilijk. Als partner van het onderwijs leveren we graag onze bijdrage aan kansengelijkheid. Daarom zetten onze medewerkers zich dagelijks, zowel binnen als buiten de school, in om deze leerlingen de nodige begeleiding te bieden.

Meer informatie

Student, starter of professional? Solliciteer nu!

Bekijk vacatures

Hulp nodig bij het leren?

Start met oefenen
Meer informatie