Basisschool- begeleiding Aanmelden >

Basisschool, de naam zegt het al: het is de basis van het schoolleven van uw kind. Een periode vol ontwikkeling, op weg naar de middelbare school. Basisschoolbegeleiding van Lyceo maakt de basis stevig en breed. Voor een fijne schooltijd en een goede voorbereiding op de entreetoets of eindtoets.

Wat is basisschoolbegeleiding precies?

Niet ieder kind leert op dezelfde manier. En niet ieder kind is overal even goed in. Basisschoolbegeleiding is voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8. We kijken welke vakken een kind lastig vindt. Daar gaan we extra aandacht aan besteden. Kennis en begrip zijn belangrijk, maar bovenal dat uw kind met zelfvertrouwen plezier krijgt in leren. Uw kind maakt een enorme groei door. In mogelijkheden, maar ook in verantwoordelijkheden. De juiste begeleiding bereidt uw kind optimaal voor op een volgend leerjaar óf de middelbare school

Onze basisschoolbegeleiding werkt volgens een stappenplan

  • U ontmoet de vaste begeleider. Een bekend gezicht voor uw kind, vast aanspreekpunt voor u. Samen bekijken we welke vakken meer aandacht nodig hebben. We maken een plan en bespreken dat met u.
  • Na schooltijd krijgt uw kind een uur ondersteuning bij dat onderwerp: taal-, reken-, of studievaardigheden. Hoeveel begeleiding er nodig is bespreken we van te voren. Er zijn speciale strippenkaarten van 5, 10 of 20 lessen.
  • Is de strippenkaart vol, dan bespreken we hoe het ging. Is het doel bereikt, gaan we nog door of besteden we aandacht aan een ander onderwerp?

Begeleiders, aandachtspunten en lesmateriaal

Onze begeleiders zijn hoogopgeleid en ervaren in werken met basisschoolkinderen. Ze gebruiken door Lyceo ontwikkeld lesmateriaal, Lyceo Junior genaamd. Daarmee oefenen ze lees-, schrijf- en rekenstategiën. In groep 6 en 7 is er extra aandacht voor de entreetoets en in groep 7 en 8 voor de eindtoets.

Bij u in de buurt

Wij bieden basisschool begeleiding aan in heel Nederland. Zoek een locatie bij u in de buurt. Meer weten? Vraag een informatiepakket aan of neem contact met ons op, we helpen u graag verder.

T: 071 – 79 000 40
E: info@lyceo.nl