Het Lyceo Examenjaar

Voordeliger alternatief voor particulier onderwijs

Het Lyceo Examenjaar; Een combinatie van huiswerkbegeleiding, examentrainingen, bijlessen en coaching in het examenjaar

Een examenjaar is nagelbijtend spannend, gaat uw kind met een diploma op zak de zomer in? Met het Lyceo Examenjaar krijgen leerlingen een op maat gemaakt programma, afgestemd op specifieke behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van het diploma.

Net als in het particulier onderwijs is er individuele begeleiding in een fijne leeromgeving. Deze begeleiding wordt echter aangeboden als aanvulling op het onderwijs dat op school wordt gegeven. Uw kind krijgt dus extra begeleiding maar hoeft daar niet voor naar een andere school en de kosten zijn veel lager dan bij particulier onderwijs.

Het Lyceo examenjaar als alternatief voor particulier onderwijs:

 • Het hele jaar persoonlijke begeleiding
 • Zwakke vakken aanpakken met bijles
 • Grip op examenstof met examentrainingen
 • Optimale voorbereiding op zowel het CE als de SE’s
 • Coaching, bijvoorbeeld om goed te plannen
 • Continu de resultaten in beeld
 • Op eigen school

Hoe werkt het? 

 1. In een persoonlijk gesprek brengen wij de
  wensen en behoeften van uw kind in kaart.
 2. Op basis van dit gesprek stelt de vestigingscoördinator een persoonlijk begeleidingsplan op voor de maanden tot aan het eindexamen.
 3. Tot aan het eindexamen houden wij u continu
  op de hoogte van de voortgang en resultaten.
 4. Wij kijken gericht naar eventuele knelpunten en sturen, indien nodig, het plan van aanpak bij.
 5. Als het eindexamen in zicht is, maken wij samen met uw kind een dagelijkse planning die loopt tot en met de examens.
 6. Ook tijdens de examens kan uw kind bij ons terecht.

 

Informatiepakket aanvragen

Een op maat gemaakt programma, afgestemd op de behoeften en wensen van uw kind:

HUISWERKBEGELEIDING

Hulp bij studievaardigheden, bijhouden van de planning, tijd om inhoudelijke vragen te stellen en een plek om geconcentreerd en gestructureerd te studeren.

+

EXAMENTRAINING
Onderdeel van dit pakket zijn een of meer Lyceo examentrainingen. Ook hiervoor wordt een planning gemaakt. Tijdens deze trainingen wordt uw kind in kleine groepen klaargestoomd voor een bepaald vak.

+

BIJLES
Eén op één begeleiding waarbij het kennisniveau van uw kind het uitgangspunt is. Er is volop ruimte om inhoudelijke vragen te stellen.

+

COACHING
Tijd voor persoonlijke aandacht met als doel overzicht, rust en structuur te bieden waardoor het zelfvertrouwen wordt vergroot. Ook wordt hier aandacht besteed aan de studievaardigheden.

Het Lyceo Examenjaar is een op maat gemaakt pakket en is dus voor ieder kind anders.

Door het hele land, op elk niveau

Het Lyceo Examenjaar wordt op verschillende locaties in heel Nederland aangeboden voor VMBO-TL, HAVO en VWO. Onder andere in Amsterdam, Leiden, Den Haag, Utrecht, Amersfoort en Rotterdam kunt u bij ons terecht.

Via onze huiswerkbegeleiding pagina kunt u alle locaties bekijken.

Voor leerlingen

Van je eerste schoolexamen tot je laatste Centraal Examen

Wil je er zeker van zijn dat je het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is Het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers.

Tijdens Het Lyceo Examenjaar helpen we jou met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op jouw behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van je diploma. En het mooie is dat je hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

Een op maat gemaakt programma, afgestemd op jouw behoeften en wensen:

HUISWERKBEGELEIDING

Hulp bij studievaardigheden, bijhouden van de planning, tijd om inhoudelijke vragen te stellen en een plek om geconcentreerd en gestructureerd te studeren.

+

EXAMENTRAINING
Onderdeel van dit pakket zijn een of meer Lyceo examentrainingen. Ook hiervoor wordt een planning gemaakt. Tijdens deze trainingen wordt je in kleine groepen klaargestoomd voor een bepaald vak.

+

BIJLES
Eén op één begeleiding waarbij jouw kennisniveau het uitgangspunt is. Er is volop ruimte om inhoudelijke vragen te stellen.

+

COACHING
Tijd voor persoonlijke aandacht met als doel overzicht, rust en structuur te bieden waardoor het zelfvertrouwen wordt vergroot. Ook wordt hier aandacht besteed aan de studievaardigheden.

Het Lyceo Examenjaar is een op maat gemaakt pakket en is dus voor iedereen anders.

Wil je meer weten? Andere leerlingen spreken die het Lyceo Examenjaar doen of hebben gedaan? Neem gerust contact met ons op via 071 – 79 000 40 of info@lyceo.nl, we helpen je graag!

Door het hele land, op elk niveau

Het Lyceo Examenjaar wordt op verschillende locaties in heel Nederland aangeboden voor VMBO-TL, HAVO en VWO. Onder andere in Amsterdam, Leiden, Den Haag, Utrecht, Amersfoort en Rotterdam kun je bij ons terecht.

Via onze huiswerkbegeleiding pagina kun je alle locaties bekijken.