Alles voor scholen – Examentraining, huiswerkbegeleiding en meer

Lyceo is een ervaren partij in het aanbieden van examentrainingen, huiswerkbegeleiding, bijles en Zomerschool op scholen. Daarnaast bieden we Lyceo CodeKlas, voor scholen die hun leerlingen de digitale vaardigheden van de toekomst willen leren.

Examentraining

Een examentraining bij u op school biedt tal van voordelen. Hogere slagingspercentages zonder extra druk op uw docententeam en een geweldige service naar de leerlingen en ouders toe, die niet ver hoeven reizen voor een examentraining. U profiteert van de gebundelde kennis van Lyceo en de partners van Lyceo. En u houdt de succesbeleving op school, in tegenstelling tot een externe examentraining.

Neem contact met ons op over de mogelijkheden. We stellen altijd in overleg met u een programma op maat samen.

Wat bieden we aan?

Lyceo Examentraining heeft jarenlange ervaring in het klaarstomen van scholieren voor hun eindexamens. Zowel op scholen als op eigen locaties. U heeft keuze uit twee- of driedaagse examentrainingen voor één of meerdere vakken. Hierbij zijn uw wensen het uitgangspunt voor het samenstellen van een passende training.

Lesmateriaal trainingen

Tijdens de examentrainingen maken de leerlingen gebruik van lesmateriaal dat door Lyceo is ontwikkeld. Het materiaal bestaat uit de meest actuele examenstof en de examens van voorgaande jaren. De lesstof is gestructureerd opgebouwd, op basis van de indeling van domeinen van het betreffende vak. Voor elke examentraining op school bepalen we samen met u het programma en de inhoud. Daarbij kijken we naar het niveau, de klas en welke onderdelen extra aandacht verdienen.

Niveau en klas

Lyceo Examentraining verzorgt examentrainingen voor vmbo-t, havo en vwo-scholieren, die in hun pré- en eindexamenjaar zitten (vmbo-t 4, havo 4 en 5 en vwo 5 en 6). Ook voor leerlingen die in hun pré-examenjaar zitten kan een training nuttig zijn. Want het blijkt vaak lastig om achterstanden nog tijdens het examenjaar in te moeten halen.

Begeleiding

De examentrainingen bij u op school worden door Lyceo-begeleiders gegeven. U profiteert daarbij van de flexibiliteit en ervaringen van onze trainers.

Huiswerkbegeleiding

Waarom huiswerkbegeleiding?

Iedere leerling kan onverhoopt tegen problemen aanlopen die het leren en presteren op school  tijdelijk moeilijk maken. Door het bieden van actieve en persoonlijke begeleiding stimuleren

wij leerlingen het beste uit zichzelf te halen. De professioneel getrainde huiswerkbegeleiders van Lyceo bieden de extra ondersteuning die sommige leerlingen nodig hebben. Er wordt gewerkt in kleine groepen waardoor iedere leerling genoeg tijd en aandacht van de begeleider krijgt: 1 begeleider op 7 leerlingen.

Huiswerkbegeleiding in de praktijk

Nadat een leerling zich heeft aangemeld voor Lyceo Huiswerkbegeleiding, wordt er samen met de ouder(s)/verzorger(s) een intakegesprek gevoerd. Aan de hand  daarvan wordt er een plan van aanpak opgesteld waarin we doelstellingen en wensen op een rijtje zetten. Elke drie maanden is er een evaluatiemoment en stellen we, indien nodig, het plan van aanpak bij.

 Tijdens de huiswerkbegeleiding staan de volgende punten centraal:

 • maak- en leerwerk structureren en organiseren
 • inhoudelijke begeleiding bij het maak- en leerwerk
 • hulp bij het plannen van je huiswerk
 • ontwikkelen van studievaardigheden

Waarom kiezen ouder(s)/verzorger(s) voor huiswerkbegeleiding op school?

 • Leerlingen hoeven niet te fietsen; blijven gewoon op school.
 • Direct contact school (mentor/docent) en huiswerkbegeleiding.
 • Gunstige tarieven (in-school).
 • Door extra steuntje in de rug, betere cijfers.
 • Leerlingen leren zelfstandig te werken.
 • Vergroten van motivatie, zelfvertrouwen en meer plezier in schoolwerk.
 • Meestal ‘thuiswerkvrij’.
 • Aangescherpte eisen voor overgaan, slagen en studeren.
 • Uitkomst voor leerlingen die extra aandacht nodig hebben, zoals leerlingen met dyslexie etc.

Lyceo Codeklas

Speciaal voor scholen die leerlingen de digitale vaardigheden van de toekomst willen leren, bieden wij Lyceo CodeKlas. Tijdens Lyceo CodeKlas leren leerlingen over variabelen, if-statements en loops en passen ze deze kennis toe in een eigen spelletje!

Waarom?

Computers en slimme applicaties spelen een steeds belangrijkere rol in ons leven. We communiceren dagelijks via allerlei apps, bankieren online en huiswerk wordt digitaal bijgehouden. In veel beroepsgroepen is een goed begrip van hoe deze programma’s werken een essentiële vaardigheid geworden. Een goede manier om deze kennis op te doen én om te leren hoe je apps van de toekomst maakt, is door zélf te leren programmeren. Steeds meer scholen, onderwijsmakers, ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen beseffen daarom dat het niet alleen voor toekomstige programmeurs, maar voor iedereen van belang is om te leren programmeren.

Met Lyceo CodeKlas bieden wij u:

 • Een uniek, inhoudelijk programma dat eenvoudig inpasbaar is in het curriculum. Bijvoorbeeld tijdens een projectweek.
 • Een door leerlingen goed beoordeeld concept dat aansluit bij internationale normen.
 • Een cursus met veel persoonlijke aandacht door begeleiders van hoogstaande kwaliteit
 • Verbreding van het onderwijsaanbod zonder extra belasting van eigen docenten.

Zomerschool

Lyceo heeft in de zomer van 2015 i.s.m. tientallen scholen de Lyceo Zomerschool georganiseerd. En met succes: 90% van de deelnemers aan Lyceo Zomerschool is over naar een volgend leerjaar.

Lyceo Zomerschool duurt 1 of 2 weken. Tijdens deze periode werken de leerlingen onder intensieve begeleiding aan de opgegeven vakken. Dagelijks wordt gewerkt aan studievaardigheden en krijgen leerlingen coaching op maat. Elke Zomerschool wordt begeleid door een coördinator va Lyceo en per 6 leerlingen wordt een vakinhoudelijke begeleider ingezet.

> Meer informatie over Lyceo Zomerschool

Contact

Wilt u meer weten over een samenwerking met Lyceo op uw school? Neem gerust contact op via telefoonnummer 071 – 79 000 40.