Aardrijkskunde Tips & Tricks

Examentraining Aardrijkskunde | Algemene leertips

Aardrijkskunde tips

Voor je examen Aardrijkskunde leer je veel stof en begrippen. Een gerichte aanpak om examenvragen te beantwoorden kan je bij je examen veel helpen. Hieronder staan alvast wat tips om je op weg te helpen.

Tips:

  • Als je gaat oefenen met examenvragen, kun je proberen om bij elke vraag een geschikte atlaskaart te vinden. Zo leer je welke informatie er in de atlas te vinden is en leer je hoe je snel kunt zoeken, bijvoorbeeld via het trefwoordenregister, het zaakregister of het voorschutblad.
  • Als je een bron moet gebruiken, kan het helpen om vragen te stellen zoals: wat zie ik precies, welke informatie geeft de bron, waar is het, wat betekent het? Hierdoor haal je meer informatie uit de bron die mogelijk nodig is om de vraag te beantwoorden.
  • Het kan helpen om je antwoord uit te leggen aan de hand van oorzaak-gevolg relaties. Een voorbeeld: doordat India lange tijd een kolonie van Engeland was, hebben de inwoners uit India de Engelse taal overgenomen. Hierdoor is India interessant voor bijvoorbeeld callcenters om zich te vestigen.

 

Je examenjaar is natuurlijk een heel spannend jaar. Wil je extra goed voorbereid zijn op je examens of wil je meer zekerheid over bepaalde examenvakken? Met een examentraining krijg je meer zelfvertrouwen en werken we samen aan het beste resultaat.

BOEK NU