Geloof in jezelf

De laatste tip die we je willen meegeven om ervoor te zorgen dat jij goed kunt leren is: geloof in jezelf. Je kan het! Als je die ‘mindset’ vasthoudt dan kun je de hele wereld aan. Maar hoe kom je tot deze instelling?

 

Sterke punten en zwakke punten

Wees je bewust van jouw sterke en zwakke punten. Waar ligt jouw talent (bij wiskunde of Engels) en waar ben je iets minder goed in (natuurkunde)? Zodra je je bewust bent van deze punten kun je aan de slag met deze benutten of verhelpen. Gebruik bijvoorbeeld eens de experimentele leerstijl van de ‘doener’ bij natuurkunde.

 

Vraag om hulp

Zodra je je bewust bent van je zwakke punten kun je bijvoorbeeld hulp vragen van je broer of zus, een vriend of vriendin of je docent. Eén van hen kan je helpen met de stof beter begrijpen of een steuntje in de rug geven om toch die lastige wiskundesommen te maken, ook al duurt het iets langer.

 

Beloon jezelf

Door jezelf te belonen kun je erg gemotiveerd raken. Beloon jezelf bijvoorbeeld als het gelukt is om die moeilijke sommen van wiskunde toch te maken. Geef jezelf een realistische beloning, zoals een avondje voetballen met vrienden of een middag shoppen om die leuke broek te kopen, omdat je een mooi cijfer hebt gehaald voor een toets. Creëer voor jezelf een doel om je zwakke punten te overwinnen of je talenten goed te benutten. Een beloning kan hier simpel maar juist ook heel effectief zijn.

 

Meer tips

Bekijk ook de andere leertips: