Lyceo Faalangstvrij

De faalangstreductietraining van Lyceo is gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen van leerlingen en het leren omgaan met faalangst. Leerlingen leren tijdens deze training hoe zij zich het beste kunnen voorbereiden op (toets)momenten en hoe zij negatieve gedachten kunnen omzetten in positieve gedachten.

Wat houdt faalangstreductie in?

Tijdens de training achterhalen we samen met de leerling hoe de faalangst zich uit, welke signalen daarbij horen en welke gedachten hieraan vooraf gaan. Uitgangspunt voor deze training is dat faalangst en andere spanningen vooral worden bepaald worden door de manier waarop de leerling gewend is over zichzelf te denken. Met deze training gaan wij deze automatische gedachten te lijf aan de hand van G-G-G schema’s (Gedachte, Gevoel en Gedrag). Leerlingen leren de automatische gedachten te herkennen en deze te koppelen aan de schoolsituatie.

Voor wie is de faalangsttraining?

De faalangsttraining is bedoeld voor leerlingen van de basisschool, de middelbare school of uit het hoger onderwijs bij wie er sprake is van faalangst of een vermoeden is van faalangst.

Meld je nu aan voor Lyceo Faalangstvrij bij Lyceo!

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie