Lyceo Leren Programmeren
Direct aanmelden

WIL JIJ OOK JE EIGEN GAME OF WEBSITE MAKEN? Tijdens een Lyceo CodeLab kun jij leren programmeren!

Computers en slimme apps spelen een belangrijke rol in ons leven. We communiceren via e-mail en Whatsapp, bankieren online, spelen spelletjes en houden zelfs huiswerk digitaal bij. Het wordt hierom steeds belangrijker om te weten hoe dit soort applicaties werken en zélf te leren programmeren. Zo kun jij de apps van de toekomst maken.

Wij denken dat iedereen kan leren programmeren en zetten ons in om zoveel mogelijk leerlingen hierbij te helpen. Dit is niet alleen handig voor toekomstige programmeurs, maar voor alle beroepen waar innovatie een rol speelt! Wanneer je kunt programmeren kun je niet alleen games maken, maar weet je ook hoe je een eigen website maakt. Je raakt vertrouwd met coderen en je komt erachter dat programmeren uitdagend, creatief en vooral heel leuk is! De CodeLabs van Lyceo vinden plaats in alle schoolvakanties.

WAT LEER JE?

Tijdens een Lyceo CodeLab wordt uitleg van onze begeleiders afgewisseld met zelf eigen code schrijven. Je raakt bekend met belangrijke programmeerconcepten en leert allerlei handige computervaardigheden. Tijdens elke cursus werk je aan een eindproject waarin je al je opgedane kennis combineert, bijvoorbeeld een game maken. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht, zodat je altijd geholpen wordt met jouw uitdagingen. Zo kan iedereen aan het eind van het CodeLab een gaaf project laten zien aan je familie en vrienden!

WAAR EN WANNEER VINDEN DE CODELABS PLAATS?

In alle schoolvakanties organiseren we CodeLabs op locaties verspreid door het hele land. Een CodeLab duurt drie dagen van 09:30 – 16:30 uur, op de laatste dag zijn er vanaf 16:30 demonstraties voor vrienden en familie en kun je laten zien wat je gemaakt hebt. De kosten voor een driedaagse CodeLab bedragen €235,-.

KEUZE UIT VERSCHILLENDE CODELABS

  • Games maken
  • Games maken, level 2
  • Websites maken

VEELGESTELDE VRAGEN

Heb je een vraag over het Lyceo CodeLab? Of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het CodeLab Neem dan gerust contact op via codelab@lyceo.nl of like onze Facebookpagina. Bellen kan natuurlijk ook op 071 79 000 40.

Heb ik een laptop nodig?
Als je een laptop kunt meenemen naar het CodeLab: heel graag! Anders regelen wij een Raspberry Pi, een kleine computer, voor je.

Heb ik een smartphone nodig?
Nee. Als je een Android smartphone hebt kun je jouw spelletje op je telefoon zetten, maar je kunt het ook op je computer spelen.

Wordt er lunch verzorgd?
Nee, we verzorgen wel tussendoortjes en wat te drinken.

Ik ben nog geen 10 jaar, kan ik ook meedoen aan een CodeLab?
We proberen de leeftijdsverschillen niet te groot te maken. Als je jonger dan 10 bent kun je meedoen aan een CodeLab als er tenminste 3 deelnemers van de leeftijd 7-11 jaar zijn op jouw locatie. Dan maken we een apart groepje, zodat iedereen de juiste hulp krijgt.

Komt er ook een CodeLab bij mij in de buurt?
Nieuwe CodeLabs kondigen we aan op deze website en via onze Facebookpagina. Laat het vooral weten als je graag een CodeLab bij jou in de buurt zou zien.

EEN EIGEN GAME OF WEBSITE MAKEN DEZE ZOMERVAKANTIE?

De zomervakantie staat voor de deur, tijd voor leuke dingen! Met een Lyceo CodeLab leren kinderen op een leuke en toegankelijke wijze digitale vaardigheden. Vaardigheden zoals efficiënt problemen oplossen, algoritmes begrijpen en creëren, projectmanagement en creatief denken. Kinderen leren niet alleen technologie gebruiken, maar ook zelf technologie creëren.

Naast het leren programmeren maken de kinderen een eigen game of website die ze op laatste dag mogen presenteren aan familie en vrienden. De Lyceo CodeLabs duren 3 dagen en vinden plaats in een aantal grote steden in Nederland.

De prijs is € 235,- , dit is inclusief:

  • 3 dagen CodeLab van 09:30 tot 16:30 uur
  • Een gezonde lunch / snacks / fruit / drinken
  • Je eigen game of website die iedereen kan spelen of bezoeken
  • Persoonlijke begeleiding
  • Een Lyceo CodeLab diploma

Speciaal voor leerlingen in de onderbouw organiseren we deze zomervakantie CodeLabs op diverse locaties in Nederland*. Je kan games maken in Den Bosch, Den Haag, Amersfoort, Haarlem en Amsterdam. Voor het maken van websites kun je in Den Haag terecht.

Tijdens een Lyceo Codelab leer je in drie dagen de basis van programmeren en maak je een eigen game of website. In de zomervakantie zijn de Lyceo CodeLabs inclusief lunch.

 

*De Codelabs kunnen alleen doorgaan bij een minimale deelname van 4 leerlingen. 

Direct aanmelden

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie