Beste klant,

De coronacrisis raakt ons allemaal hard. Naast de zorgen over onze gezondheid, onze kwetsbaren en onze economie, zien bedrijven zoals het onze zich voor moeilijke keuzes gesteld. We leggen onze situatie graag kort uit.

Wij zijn een landelijke aanbieder van onder meer huiswerkbegeleiding, bijles- en examenbegeleiding en helpen jaarlijks onder meer vele duizenden scholieren zich voor te bereiden op de examens. Velen van u hadden bij ons een training geboekt toen de coronacrisis ons allen trof: de scholen sloten van de ene op de andere dag hun deuren en de examens kwamen te vervallen. In eerste instantie is dit natuurlijk bijzonder vervelend voor alle leerlingen, leraren en ouders. Ook ons bedrijf werd ineens lamgelegd. Dit stelde ons voor vragen waar we nog nooit over hadden nagedacht op deze schaal: wat kunnen wij doen voor de vele honderden leerlingen die al een examentraining hadden besteld, die wij nu niet meer konden leveren. Dat was een vraag die we nooit voor mogelijk hadden gehouden en waarop een moeilijk besluit moest volgen. Toen wij alle belangen en voor- en nadelen (voor onze klanten en ons bedrijf) zorgvuldig tegen elkaar afwogen, bleef er eigenlijk maar één optie over: een zo genereus mogelijke regeling met behulp van een (tijdelijke) voucher. Want zoals andere ‘seizoensgebonden’ organisaties – zoals in de sierteelt of de festivalbranche – maken wij in de piekperiode maart en april de omzet waarvoor we het hele jaar kosten moeten maken. Simpel gezegd: het onmiddellijk terugbetalen van alle klanten was en is geen haalbare optie. Maar we wilden – en zullen – er alles aan doen om het voor onze klanten goed te organiseren. Daarom hebben wij, in overleg met diverse partijen, en na afstemming met de ACM (Autoriteit Consument & Markt) over de uitgangspunten voor voucherregelingen die de ACM op 2 april publiceerde, de volgende voucherregeling ingericht:

 • Alle klanten die een examentraining hebben afgenomen, maar hier door de coronamaatregelen geen gebruik van hebben kunnen maken, krijgen van ons een voucher ter waarde van het aankoopbedrag.
 • De voucher is inzetbaar op al onze diensten (en is dus niet alleen geschikt voor een examentraining).
 • De voucher is vrij overdraagbaar.
 • De voucher heeft een looptijd van 12 maanden.
 • Een eventueel resterend bedrag zal na 30 april 2021 aan de klant worden uitgekeerd.

Wij hopen op uw begrip voor de situatie en hopen u (met of zonder voucher) te mogen begroeten!

Veelgestelde vragen
 • Voor wie geldt de voucherregeling?

  De regeling is er voor iedereen die bij ons een examentraining heeft afgenomen in het voorjaar van 2020, maar deze niet heeft kunnen volgen door de coronamaatregelen. Wij hebben al deze klanten op de hoogte gesteld en de vouchers zijn inmiddels aan hen verstuurd.

 • Waarom hebben jullie gekozen voor een voucher?

  Lyceo is in de basis een gezond bedrijf. Wel is het zo dat de coronamaatregelen ook ons hard treffen. Omdat ons bedrijf van de ene op de andere dag is lamgelegd, zijn wij onder meer genoodzaakt gebruik te maken van de zogenoemde NOW-compensatieregeling voor onze vaste medewerkers. En omdat de kosten van ons bedrijf het hele jaar doorlopen, maar we vooral op piekmomenten (in maart, april en mei) onze omzet moeten maken – net zoals in de sierteelt of bij organisatoren van festivals – is op dit moment een faire voucherregeling de minst slechte oplossing voor zowel onze klanten als voor ons bedrijf.

 • Zijn de algemene voorwaarden van toepassing?

  De algemene voorwaarden zijn voor klanten van de examentrainingen ongewijzigd gebleven alleen zijn de algemene voorwaarden door de buitengewone situatie en ons beroep op overmacht momenteel niet toepasbaar.

 • Kan ik ook nu mijn geld terugkrijgen?

  Wanneer de voucher – die is in te zetten bij al onze trainingen en die ook vrij overdraagbaar is aan anderen – aan het einde van de looptijd (op 30 april 2021) niet is ingezet, dan zal het resterende bedrag worden uitgekeerd. Helaas is het vooralsnog niet mogelijk het geld eerder te restitueren.

 • Ik ben geslaagd en heb de examentraining niet meer nodig, wat nu?

  Gefeliciteerd! We begrijpen dat de voucher voor jou minder van toepassing lijkt. Toch is de voucher ook te gebruiken door bijvoorbeeld familieleden of vrienden: hij is vrij overdraagbaar. En bovendien kan deze worden ingezet bij onze andere diensten, zoals bijlessen, studiekeuze of leren programmeren. Denk je er echt geen gebruik meer van te kunnen maken, dan wordt uiterlijk aan het einde van de looptijd (op 30 april 2021) het resterende bedrag uitgekeerd.

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie