Lyceo Almelo – Canisius

Canisius – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

De vestiging van Lyceo in Almelo bevindt zich op het St. Canisius. Er worden diverse diensten aangeboden, zoals huiswerkbegeleiding, bijles en coaching. Na je laatste lesuur kan je direct bij ons terecht, in onze rustige, vaste lokalen. We hebben een goede samenwerking met mentoren, teamleiders, maatschappelijk werk en de directeur, zodat we met jouw begeleiding goed kunnen aansluiten bij school.

Onze openingstijden vindt u in het blok rechts. Telefonisch is de Vestigingsmanager op werkdagen de hele dag bereikbaar.

Maykel Silderhuis

Vestigingsmanager

Mijn naam is Maykel Silderhuis en ik ben de Vestigingsmanager op de schoollocaties Canisius Almelo en Tubbergen. Samen met mijn team van enthousiaste begeleiders zorgen wij ervoor dat elke leerling het beste uit zichzelf naar boven haalt door individuele, positieve en enthousiaste begeleiding. Met behulp van mijn opleiding pedagogische wetenschappen en mijn ervaring met verschillende doelgroepen wil ik zorgen voor een goede sfeer waarin iedere leerling tot zijn recht komt.

 • Lyceo Almelo – Canisius
 • Slot 31
 • 7608ND Almelo
 • Maykel Silderhuis
 • Vestigingsmanager
+31622728138

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Almelo

Of je nou in het eerste jaar van het vmbo zit, of het laatste jaar van het vwo: elk schooljaar en niveau kent zijn eigen uitdagingen. Dit kan betrekking hebben op het aanleren van studievaardigheden, maar ook inhoudelijk kunnen bepaalde vakken soms best lastig zijn. Lyceo helpt jou zo goed mogelijk het schooljaar te doorlopen! Hiervan heb jij zowel op de korte als op de lange termijn profijt. Wat dacht je van betere cijfers op je volgende rapport? Of door een punt hoger te scoren toch net dat ene examen halen? Maar dat niet alleen: ook in je latere (school)carrière zal je nog regelmatig de vaardigheden toepassen die wij je hier aanleren.

Op het Canisius zien we leren als een proces waarin leerlingen kunnen groeien. In het begin begeleiden we leerlingen hand-in-hand. Iedereen leert op zijn of haar eigen manier en samen met jou proberen we te ontdekken welke manier voor jou werkt. Je zult merken dat je na een tijd onze hulp steeds minder nodig hebt en steeds meer zelfstandig te werk gaat. In die fase treden onze begeleiders dan ook steeds meer op de achtergrond.

Heb je vragen? Je kan altijd even langslopen. We zijn daarnaast te bereiken via telefoon en e-mail. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan ingepland worden om te bespreken met welke dienst we je het beste kunnen helpen.

Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van SG Canisius in Almelo.

Openingstijden

 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Almelo kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Bij huiswerkbegeleiding draait het om het aanleren van studievaardigheden en structuur krijgen in je maak- en leerwerk. Dit geeft jou dan ook meer rust en ruimte, doordat je het huiswerk bij ons al af hebt gemaakt. We vinden het belangrijk dat je zelfstandig leert plannen en helpen dan ook deze planning uit te voeren. Bij vragen kun je altijd bij een van onze begeleiders terecht, zij nemen de tijd om het aan je uit te leggen. Het leerwerk wordt elke dag schriftelijk of mondeling overhoord, zodat je zeker weet dat je de stof goed kent en met een goed gevoel naar huis kunt gaan.

  In het proces worden jij en je ouder(s) nauw betrokken om samen tot het beste resultaat te komen. We stellen samen persoonlijke doelen op en blijven deze doelen monitoren, indien nodig stellen we ze bij. De mening en betrokkenheid van jou en je ouder(s) is daarin cruciaal. Mede daarom is er een leerlingvolgsysteem ontwikkeld, zodat ouders het proces ook vanuit thuis kunnen volgen.

  Bijles

  Heb je moeite met een bepaald vak? Loop je door omstandigheden achter op de lesstof? Wordt het nu echt eens tijd om die ene onvoldoende op te halen? Dan is bijles van Lyceo echt iets voor jou! Onze bijles bestaat uit één op één begeleiding met een vaste ervaren begeleider, waarmee je afspraken maakt en de bijlessen plant op momenten dat het jou uitkomt. Vervolgens gaan jullie samen aan de slag met de stof die je moeilijk vindt.