Lyceo Almelo – Canisius

Canisius – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

De vestiging van Lyceo in Almelo bevindt zich op het St. Canisius. Er worden diverse diensten aangeboden, zoals huiswerkbegeleiding, bijles en coaching. Na het laatste lesuur van je kind kan hij of zij direct bij ons terecht, in onze rustige, vaste lokalen. We hebben een goede samenwerking met mentoren, teamleiders, maatschappelijk werk en de directeur, zodat we met jouw kind zijn of haar begeleiding goed kunnen aansluiten bij school.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Maykel Silderhuis

Vestigingsmanager

Mijn naam is Maykel Silderhuis en ik ben de Vestigingsmanager op de schoollocaties Canisius Almelo en Tubbergen. Samen met mijn team van enthousiaste begeleiders zorgen wij ervoor dat elke leerling het beste uit zichzelf naar boven haalt door individuele, positieve en enthousiaste begeleiding. Met behulp van mijn opleiding pedagogische wetenschappen en mijn ervaring met verschillende doelgroepen wil ik zorgen voor een goede sfeer waarin iedere leerling tot zijn recht komt.

 • Lyceo Almelo – Canisius
 • Slot 31
 • 7608ND Almelo
 • Maykel Silderhuis
 • Vestigingsmanager
+31622728138

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Almelo

Of je kind nou in het eerste jaar van het vmbo zit, of het laatste jaar van het vwo: elk schooljaar en niveau kent zijn eigen uitdagingen. Dit kan betrekking hebben op het aanleren van studievaardigheden, maar ook inhoudelijk kunnen bepaalde vakken soms best lastig zijn. Lyceo helpt jouw kind zo goed mogelijk het schooljaar te doorlopen! Hiervan heeft hij of zij zowel op de korte als op de lange termijn profijt. Wat dacht je van betere cijfers op zijn of haar volgende rapport? Of door een punt hoger te scoren toch net dat ene examen halen? Maar dat niet alleen: ook in jouw kind zijn of haar latere (school)carrière zal hij of zij nog regelmatig de vaardigheden toepassen die wij jouw kind hier aanleren.

Op het Canisius zien we leren als een proces waarin leerlingen kunnen groeien. In het begin begeleiden we leerlingen hand-in-hand. Iedereen leert op zijn of haar eigen manier en samen met jouw kind proberen we te ontdekken welke manier voor jouw kind werkt. Je kind zal merken dat hij of zij na een tijd onze hulp steeds minder nodig heeft en steeds meer zelfstandig te werk gaat. In die fase treden onze begeleiders dan ook steeds meer op de achtergrond.

Hebben jij of je kind vragen? Je kan altijd even langslopen. We zijn daarnaast te bereiken via telefoon en e-mail. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan ingepland worden om te bespreken met welke dienst we jouw kind het beste kunnen helpen.

Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van SG Canisius in Almelo.

Openingstijden

 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Almelo kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Bij huiswerkbegeleiding draait het om het aanleren van studievaardigheden en structuur krijgen in maak- en leerwerk. Dit geeft jouw kind dan ook meer rust en ruimte, doordat hij of zij het huiswerk bij ons al af heeft gemaakt. We vinden het belangrijk dat je kind zelfstandig leert plannen en helpen dan ook deze planning uit te voeren. Bij vragen kan hij of zij altijd bij een van onze begeleiders terecht, zij nemen de tijd om het aan jouw kind uit te leggen. Het leerwerk wordt elke dag schriftelijk of mondeling overhoord, zodat leerlingen zeker weten dat ze de stof goed kennen en met een goed gevoel naar huis kunnen gaan.

  In het proces worden jullie als ouders en jouw kind nauw betrokken om samen tot het beste resultaat te komen. We stellen samen persoonlijke doelen op en blijven deze doelen monitoren, indien nodig stellen we ze bij. De mening en betrokkenheid van jullie als ouders en jouw kind is daarin cruciaal. Mede daarom is er een leerlingvolgsysteem ontwikkeld, zodat ouders het proces ook vanuit thuis kunnen volgen.

  Bijles

  Heeft je kind moeite met een bepaald vak? Loopt hij of zij door omstandigheden achter op de lesstof? Wordt het nu echt eens tijd om die ene onvoldoende op te halen? Dan is bijles van Lyceo echt iets voor jouw kind! Onze bijles bestaat uit één op één begeleiding met een vaste ervaren begeleider, waarmee je kind afspraken maakt en de bijlessen plant op momenten dat het hem of haar uitkomt. Vervolgens gaan zij samen aan de slag met de stof die je kind moeilijk vindt.