Lyceo Almere – Baken Poort

Baken Poort – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Lyceo is gevestigd in het Baken Poort in Almere. Na je laatste les kun je direct bij ons aan de slag. Op dat moment staat er een team van begeleiders klaar om je te ondersteunen in het leren plannen, je studievaardigheden aan te leren en je inhoudelijk te helpen met bepaalde vakken die je lastig vindt. We bieden huiswerkbegeleiding, bijles, coaching en het Lyceo Examenjaar waarbij je optimale ondersteuning krijgt in aanloop naar je examens.

Onze openingstijden vindt u in het blok rechts. Telefonisch is de Vestigingsmanager op werkdagen de hele dag bereikbaar.

Charissa Pestman

Vestigingsmanager

Mijn naam is Charissa Pestman en ik ben verantwoordelijk voor het coördineren van de werkzaamheden van Lyceo op het Baken Poort Lyceum. Ik ben afgestudeerd als communicatiedeskundige en weet dit goed in te zetten tijdens mijn werkzaamheden. Ieder kind is uniek en ieder kind krijgt bij ons een op maat gemaakte begeleiding. Wij werken met persoonlijke aandacht, veel positiviteit en vertrouwen aan de persoonlijke doelen van uw kind. Een goede verbinding tussen kind, ouder, school en onze begeleiders is essentieel voor een goed verloop van de studieondersteuning. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat uw kind dé begeleiding krijgt die bij hem of haar past. Ik bied een luisterend oor voor wie dat nodig heeft en mijn deur staat altijd open.

 • Lyceo Almere – Baken Poort
 • Pim Mulierstraat 102
 • 1362LC Almere
 • Charissa Pestman
 • Vestigingsmanager
+31630409713

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Almere

Bij het starten van het traject worden er persoonlijke doelen opgesteld waarmee je samen met je begeleider aan de slag gaat. Tussentijds worden deze doelen, samen met jou en je ouders, geëvalueerd. Als het nodig is kunnen we de begeleiding aanpassen. De samenwerking met de school verloopt erg prettig: mentoren en vakdocenten denken graag mee over oplossingen zodat wij onze begeleiding hierop kunnen aanpassen. We zijn een brug tussen ouders en school. Bij Lyceo vinden wij het belangrijk dat er veel persoonlijke aandacht is. We benaderen je vanuit positiviteit; wij helpen je geloven in jezelf en door te zetten op lastige momenten. Je kunt met vragen altijd bij ons begeleidersteam of Vestigingsmanager terecht. We ondersteunen je bij het maken van planningen en beantwoorden je vakinhoudelijke vragen. Tevens werken we aan je zelfstandigheid en geven je vaardigheden mee waar je je hele schoolperiode profijt van hebt.

Kom kennis maken
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij Lyceo? Kom gerust eens langs om te kijken hoe het is. We kunnen altijd een vrijblijvend gesprek inplannen om persoonlijk kennis te maken en te bespreken welke begeleiding het beste bij je past. We zijn telefonisch en per mail bereikbaar.

Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van de Baken groep.

Openingstijden

 • 14:00 - 17:00
 • 13:00 - 17:00
 • 14:00 - 17:00
 • 14:00 - 17:00
 • 14:00 - 17:00
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Huiswerkbegeleiding

  Huiswerk maken en leren voor toetsen is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Bij onze huiswerkbegeleiding maak je in een rustige omgeving je huiswerk. We maken samen een persoonlijk plan voor jou, om je eigen doelen te behalen. We reflecteren hier doorlopend op en kunnen ze eventueel samen aanpassen. Je ontwikkelingen houden we bij in ons eigen leerlingvolgsysteem en zijn thuis ook te volgen. We begeleiden je om een realistische planning te maken, we begeleiden je in het aanleren van studievaardigheden en we helpen je om je zelfstandigheid te vergroten. Bij onze begeleiders kun je niet alleen terecht voor vakinhoudelijke vragen, maar ook om je maakwerk te laten nakijken en je leerwerk te overhoren. Zo kun je thuis lekker ontspannen en ga je met een gevoel je toetsen in .

  Onze groepen zijn klein: één begeleider ondersteunt maximaal zeven leerlingen. Dit geeft ons een bijzondere positie waarbij we de tijd en ruimte hebben voor persoonlijke aandacht en waarbij we iedereen zo optimaal mogelijk kunnen begeleiden. De Vestigingsmanager heeft regelmatig contact met je ouders, maar kan ook contact opnemen met je mentor of met vakdocenten. Samen streven wij naar zelfstandigheid, betere cijfers en het vergroten van het zelfvertrouwen!

  Bijles

  Wil jij een mooi cijfer halen voor een vak dat je lastig vindt? Dan is bijles van Lyceo, bij jou op school een uitkomst! Je kunt al je vragen bespreken tijdens deze individuele bijles met een vakbegeleider. De bijlesdocent heeft veel kennis van het vak en biedt jou persoonlijke aandacht, waardoor je sneller tot inzichten komt. Je kunt er voor kiezen om wekelijks bijles te nemen of op momenten waarop jij het hard nodig hebt. We helpen jou om betere resultaten te halen in de vertrouwde omgeving van je eigen school!