Lyceo Almere – Baken Poort

Baken Poort – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Lyceo is gevestigd in het Baken Poort in Almere. Na de laatste les kan je kind direct bij ons aan de slag. Op dat moment staat er een team van begeleiders klaar om je kind te ondersteunen in het leren plannen, studievaardigheden aan te leren en inhoudelijk te helpen met bepaalde vakken die jouw zoon of dochter lastig vindt. We bieden huiswerkbegeleiding, bijles, coaching en het Lyceo Examenjaar waarbij je kind optimale ondersteuning krijgt in aanloop naar de examens.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Charissa Pestman

Vestigingsmanager

Mijn naam is Charissa Pestman en ik ben verantwoordelijk voor het coördineren van de werkzaamheden van Lyceo op het Baken Poort Lyceum. Ik ben afgestudeerd als communicatiedeskundige en weet dit goed in te zetten tijdens mijn werkzaamheden. Ieder kind is uniek en ieder kind krijgt bij ons een op maat gemaakte begeleiding. Wij werken met persoonlijke aandacht, veel positiviteit en vertrouwen aan de persoonlijke doelen van jouw kind. Een goede verbinding tussen kind, ouder, school en onze begeleiders is essentieel voor een goed verloop van de studieondersteuning. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat jouw kind dé begeleiding krijgt die bij hem of haar past. Ik bied een luisterend oor voor wie dat nodig heeft en mijn deur staat altijd open.

 • Lyceo Almere – Baken Poort
 • Pim Mulierstraat 102
 • 1362LC Almere
 • Charissa Pestman
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Almere

Bij het starten van het traject worden er persoonlijke doelen opgesteld waarmee je kind samen met zijn of haar begeleider aan de slag gaat. Tussentijds worden deze doelen, samen met jullie als ouders en jullie kind, geëvalueerd. Als het nodig is kunnen we de begeleiding aanpassen. De samenwerking met de school verloopt erg prettig: mentoren en vakdocenten denken graag mee over oplossingen zodat wij onze begeleiding hierop kunnen aanpassen. We zijn een brug tussen ouders en school. Bij Lyceo vinden wij het belangrijk dat er veel persoonlijke aandacht is. We benaderen je kind vanuit positiviteit; wij helpen je kind geloven in zichzelf en door te zetten op lastige momenten. Je kind kan met vragen altijd bij ons begeleidersteam of Vestigingsmanager terecht. We ondersteunen leerlingen bij het maken van planningen en beantwoorden hun vakinhoudelijke vragen. Tevens werken we aan de zelfstandigheid van leerlingen en geven hen vaardigheden mee waar zij hun hele schoolperiode profijt van hebben.

Kom kennis maken
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw kind bij Lyceo? Kom gerust eens langs om te kijken hoe het is. We kunnen altijd een vrijblijvend gesprek inplannen om persoonlijk kennis te maken en te bespreken welke begeleiding het beste bij jouw kind past. We zijn telefonisch en per mail bereikbaar.

Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van de Baken groep.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Huiswerkbegeleiding

  Huiswerk maken en leren voor toetsen is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Bij onze huiswerkbegeleiding maakt jouw kind in een rustige omgeving zijn of haar huiswerk. We maken samen met jouw zoon of dochter een persoonlijk plan voor hem of haar, om zijn of haar eigen doelen te behalen. We reflecteren hier doorlopend op en kunnen ze eventueel samen aanpassen. Je kind zijn of haar ontwikkelingen houden we bij in ons eigen leerlingvolgsysteem en zijn thuis ook te volgen. We begeleiden leerlingen om een realistische planning te maken, we begeleiden hen in het aanleren van studievaardigheden en we helpen hen om hun zelfstandigheid te vergroten. Bij onze begeleiders kan je kind niet alleen terecht voor vakinhoudelijke vragen, maar ook om het maakwerk te laten nakijken en het leerwerk te overhoren. Zo kan je kind thuis lekker ontspannen en gaat hij of zij met een gevoel zijn of haar toetsen in .

  Onze groepen zijn klein: één begeleider ondersteunt maximaal zeven leerlingen. Dit geeft ons een bijzondere positie waarbij we de tijd en ruimte hebben voor persoonlijke aandacht en waarbij we iedereen zo optimaal mogelijk kunnen begeleiden. De Vestigingsmanager heeft regelmatig contact met jullie als ouders, maar kan ook contact opnemen met de mentor of met vakdocenten van je kind. Samen streven wij naar zelfstandigheid, betere cijfers en het vergroten van het zelfvertrouwen!

  Bijles

  Wil jouw kind een mooi cijfer halen voor een vak dat hij of zij lastig vindt? Dan is bijles van Lyceo, bij jouw kind op school een uitkomst! Je zoon of dochter kan al zijn of haar vragen bespreken tijdens deze individuele bijles met een vakbegeleider. De bijlesdocent heeft veel kennis van het vak en biedt jouw kind persoonlijke aandacht, waardoor hij of zij sneller tot inzichten komt. Je kind kan er voor kiezen om wekelijks bijles te nemen of op momenten waarop hij of zij het hard nodig heeft. We helpen jouw zoon of dochter om betere resultaten te halen in de vertrouwde omgeving van zijn of haar eigen school!