Lyceo Amsterdam – Damstede

Damstede – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

In Amsterdam bieden we huiswerkbegeleiding aan op het Damstede Lyceum. Zit jij op Damstede en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Dan kun je terecht bij Lyceo. Op jouw school bieden we namelijk huiswerkbegeleiding en bijlessen aan. Na je laatste lessen kan je meteen bij ons aan de slag. We zijn geopend van maandag tot en met donderdag van 14.30 uur tot 18.00 uur.

Mijn naam is Eva van Alphen en ik ben werkzaam als vestigingscoördinator op het Damstede in Amsterdam. Ik heb Moderne Nederlandse Letterkunde gestudeerd aan Universiteit Leiden en daarnaast werk ik al zes jaar als huiswerkbegeleider en examentrainer voor Lyceo. Persoonlijk contact met leerlingen vind ik erg belangrijk; wat er in hun leven speelt, kan ook van invloed zijn op hun schoolresultaten. Met mijn team streef ik naar het bevorderen van meer zelfvertrouwen bij de leerlingen, dit zorgt voor meer plezier op school en verbeterde resultaten.

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Amsterdam

Omdat wij ons binnen de school bevinden, kunnen wij gemakkelijk met docenten overleggen om jou de juiste begeleiding te kunnen bieden, we zijn ook aanwezig op alle rapportvergaderingen van het Damstede Lyceum. In ons regelmatige contact met je ouders, staan jouw hulpvragen centraal. Er staat een enthousiast team van begeleiders voor je klaar om je alle hulp te geven die je nodig hebt om goede resultaten te behalen op school. We werken daarnaast ook aan je studievaardigheden. Bij ons gaat het erom dat jij aan het einde het natuurlijk allemaal zelf kan!

Ben je benieuwd? Loop eens langs of neem gerust contact op via de e-mail of telefoon. Er kan een kennismakingsgesprek ingepland worden om de mogelijkheden te bespreken.

Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van het Damstede. Als je daar niet op school zit, is de dichtstbijzijnde locatie waar je terecht kunt Lyceo Amsterdam.

Op deze vestiging in Amsterdam kun je terecht voor:

Huiswerkbegeleiding

Wil je je studieprestaties verbeteren? Hogere cijfers halen om over te gaan? Bij Lyceo staan wij voor je klaar om je hierin te begeleiden. Bij huiswerkbegeleiding op het Damstede leggen we de nadruk op het aanleren van studievaardigheden. Ook het structureren en het goed inplannen van je huiswerk zijn hier belangrijk bij. Je kan op een rustige plek zelfstandig aan je huiswerk zitten, waar universitaire begeleiders je vragen kunnen beantwoorden en je overhoren voor je toetsen. In het begin stellen we persoonlijke doelen vast waar jij zelf naar toe wilt werken. Dit zijn bijvoorbeeld je leerjaar halen of voor alle vakken voldoende staan. Wij houden de voortgang allemaal bij op ons leerlingvolgsysteem waarin je ouders ook goed kunnen zien hoe je het doet bij ons. We werken er allemaal samen aan dat jij gestructureerd en uiteindelijk zelfstandig je persoonlijke doelen haalt.

Bijles

Wil je begeleiding in bepaalde specifieke vakken op school? Dat kan bij Lyceo in de vertrouwde omgeving van je eigen school, na schooltijd of wanneer het jou het beste uitkomt. Eén op één krijg je bijles in het vak dat jij nodig hebt, door een begeleider die zelf heel dichtbij het vak staat en geselecteerd is op basis van vakinhoudelijke kennis en didactische vaardigheden. Na elke bijles wordt in ons volgsysteem een logboek bijgehouden om jou voortgang goed bij te houden. Jij bepaalt zelf wat voor stof er wordt behandeld bij elke bijles, zo kan je meteen de onderwerpen aankaarten waar jij tegenaan loopt en waar jij veel vragen over kan stellen. Zo zorg je dat je met een goed gevoel je toetsweek of proefwerken in gaat en uiteindelijk zelfstandig je vakken haalt.
  • Lyceo Amsterdam Damstede
  • Schoenerstraat 7
  • 1034xz Amsterdam
  • Eva van Alphen
  • Vestigingscoördinator
+31657779349