Instituut de Leeuw Amsterdam – IJselstraat
Simone Peetam
Vestigingsmanager
Mijn naam is Simone Peetam en ik ben de vestigingsmanager van Instituut de Leeuw. Al 20 jaar heb ik ervaring met huiswerkbegeleiding en binnen Instituut de Leeuw werk ik als remedial teacher en bijlesdocent Nederlands. Hierdoor weet ik als geen ander wat de problemen zijn waar leerlingen tegen aan kunnen lopen en dat dat voor iedere leerling iets anders kan zijn. Mijn team en ik vinden het dan ook belangrijk om per leerling te inventariseren wat de hulpvraag is en ze van daaruit te begeleiden.
- Instituut de Leeuw Amsterdam – IJselstraat
- IJselstraat 24
- 1078CJ Amsterdam
- Simone Peetam
- Vestigingsmanager
Over deze locatie
Ons team staat voor je klaar
Bij Instituut de Leeuw helpen we je graag met het maken van je huiswerk. Onze vestigingsmanager Simone en de begeleiders staan iedere dag voor je klaar.
Het intakegesprek
Voordat je begint met huiswerkbegeleiding worden jij en je ouder(s) uitgenodigd voor een intakegesprek. Zo weet jij precies wat Lyceo voor jou kan betekenen en kan de vestigingsmanager een plan van aanpak voor je maken, afgestemd op jouw behoeften.
Openingstijden
Huiswerkbegeleiding
Vind jij het lastig om je huiswerk goed te plannen of heb je moeite met het effectief leren van toetsen? Dan kan je bij ons terecht voor huiswerkbegeleiding. Met huiswerkbegeleiding krijg je de hulp die jij nodig hebt. Je wordt geholpen met plannen, je kan vragen stellen over de stof en je leerwerk wordt overhoord om te kijken of je het goed kent. Dit zorgt voor minder stress en betere resultaten!
Bijles
Leerlingen die moeite hebben met één specifiek schoolvak bieden wij individuele bijles. Eén uur per week gaat een leerling samen met de docent gericht met het vak aan de slag. Onze docenten lopen samen met de leerling de stof door en bieden heldere uitleg en extra oefening. Zij proberen een manier te vinden waarop de leerling het begrijpt. Die is niet voor iedereen hetzelfde. Tegelijkertijd werkt de leerling onder begeleiding van de docent aan het inhalen van achterstanden en het ophalen van basiskennis. Op die manier krijgen leerlingen weer vertrouwen en worden lastige vakken zelfs weer leuk.