Haags Studiepunt Den Haag Maris College Houtrust

Den Haag Maris College Houtrust – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Op het Maris College Houtrust biedt Haags Studiepunt huiswerkbegeleiding, bijles en coaching aan. Deze begeleiding is voor leerlingen van alle niveaus en alle jaarlagen. Leerlingen van andere Maris Colleges zijn ook van harte welkom bij onze huiswerkbegeleiding! Je kan bij ons terecht van maandag tot en met vrijdag.

Ik ben David Dutrieux en ik coördineer met veel plezier de bijlessen en huiswerkbegeleiding op het Maris College Houtrust. Vanuit mijn studie communicatie en mijn ervaring met het begeleiden van leerlingen weet ik dat een positieve benadering en persoonlijke aandacht onmisbaar zijn. Ieder kind vraagt om een andere aanpak en ik speel daar met mijn team graag op in. Het doel is om ervoor te zorgen dat de leerling de studievaardigheden ontwikkelt om het in de toekomst zonder onze hulp te kunnen.

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Den Haag

Het Maris College Houtrust is een kleine school. Doordat we op deze school aanwezig zijn, hebben we ook korte lijnen met je mentoren, coördinatoren en docenten. Daardoor kunnen wij de begeleiding nog beter afstemmen op je behoeften. Tijdens de informatie- en tafeltjesavonden van school zijn wij ook altijd aanwezig en beschikbaar voor een tussentijds gesprek. Maar ook buiten deze momenten hebben wij regelmatig contact je ouders: persoonlijk, per telefoon of per e-mail.

Ons doel is onszelf misbaar te maken. We werken naar zelfstandigheid toe en reiken je hulpmiddelen aan, zoals het maken van planningen en het uitproberen van studievaardigheden. Naast de huiswerkbegeleiding bieden wij ook bijles en coaching.

Ben je benieuwd? Je kan contact opnemen via de telefoon of e-mail voor meer informatie. We kunnen een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen om de mogelijkheden te bespreken.

Op deze vestiging in Den Haag kun je terecht voor:

Huiswerkbegeleiding

Je komt na schooltijd naar huiswerkbegeleiding en mag naar huis wanneer je klaar bent met je huiswerk. Uiterlijk om 17:30 vertrek je naar huis. Je kan direct na de les bij ons beginnen en als je dan naar huis gaat, is het schoolwerk ook echt af en is er tijd voor ontspanning.

We zorgen voor een dagelijkse structuur en voor een rustige leeromgeving. Wij werken met een vast team van begeleiders, zodat jullie elkaar snel kunnen leren kennen. Wij werken met een persoonlijke aanpak: geen kind is hetzelfde en ieder heeft een andere benadering nodig. Wij willen graag een vertrouwde plek zijn voor jou. In de pauzes is er even tijd voor limonade en een koekje, maar zeker ook voor een informeel praatje of een spelletje aan de tafelvoetbaltafel.
De begeleiders overhoren je leerwerk, controleren je maakwerk en kunnen je ook uitleg geven als je een vakinhoudelijke vraag hebt. Daarnaast leren we je plannen en leren, zodat je makkelijker en beter je toetsen kan voorbereiden. Je ouders kunnen je ontwikkelingen volgen in ons leerlingvolgsysteem, we hebben ook regelmatig contact over je voortgang.

Bijles

Werk je heel hard, maar blijf je steken bij één bepaald vak? Heb je meer oefening nodig? Kom je er met je ouders niet uit? Dan kunnen bijlessen je helpen! Tijdens de bijles (van een uur) krijg je 1-op-1 begeleiding voor een vak waar je moeite mee hebt. Je krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof. Dit kan net het duwtje in de rug geven en meer zekerheid en zelfvertrouwen tot gevolg hebben. De bijlessen kunnen wekelijks plaatsvinden, of gepland worden vlak voor een toets. Ze zijn te koop in de vorm van een strippenkaart van 5 of 10 lessen.

  • Haags Studiepunt Den Haag Maris College Houtrust
  • Tjalie Robinsonduin 74
  • 2566HD Den Haag
  • David Dutrieux
  • Vestigingscoördinator
+31615119540

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie