Lyceo Duiven – Candea College

Duiven Candea College – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Lyceo is te vinden op het Candea College. We bieden huiswerkbegeleiding aan op zowel de vmbo-vestiging als op de havo/vwo-vestiging. Gewoon in je eigen school dus! Op de Saturnus is de huiswerkbegeleiding en bijles voor havo/vwo te vinden in lokaal 302. 

Onze openingstijden vindt u in het blok rechts. Telefonisch is de Vestigingsmanager op werkdagen de hele dag bereikbaar.

 

Luke Schouwenaars

Vestigingsmanager

Ik kom uit een echte onderwijsfamilie. Vader, moeder, zusje, zwager en zelfs mijn eigen partner zijn stuk voor stuk op de een of andere manier verbonden aan het onderwijs. Met een achtergrond in het universitair onderwijs ken ik het belang van goede studievaardigheden maar al te goed. Als je op de middelbare school al goed leert leren en weet hoe een goede (en vooral realistische) planning eruitziet, dan heb je hier je leven lang profijt van.

Leren leren staat centraal, maar met een divers team van begeleiders, ieder met een andere specialiteit, zijn we ook uitgerust om te helpen met inhoudelijke vragen.

Het belangrijkste doel van onze huiswerkbegeleiding, is het ondersteuning van leerlingen op zo’n manier dat ze steeds zelfstandiger worden. Dit doen we door de leerling zoveel mogelijk te betrekken bij hun eigen ontwikkelproces. Aan het begin van dat proces vindt er nog veel controle plaats. Na enige tijd zien we vaak dat leerlingen steeds beter in staat zijn om, op een verantwoorde manier, hun eigen leerproces vorm te geven. Wanneer we dat zien, kunnen we de begeleiding langzaam afbouwen, totdat de leerling klaar is om geheel op eigen kracht de uitdagingen van het onderwijs te trotseren. Een leerling die bij ons in de begeleiding begint is altijd leuk. Maar een leerling die ons niet meer nodig heeft? Dat maakt mij pas echt trots!

 • Lyceo Duiven – Candea College
 • Saturnus 1
 • 6922LX Duiven
 • Luke Schouwenaars
 • Vestigingsmanager
+31611561890

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Duiven

Het doel van onze begeleiding is dat jij alle trips en trucs onder de knie krijgt om uiteindelijk zonder ons verder te kunnen. We zijn dus niet alleen bezig met het begeleiden van je huis- en leerwerk, maar helpen jou ook om te ontdekken hoe je het zelf kunt doen. We starten het traject van begeleiding altijd met een kennismakingsgesprek met jou en met je ouders/verzorgers, waarin we samen gaan kijken wat precies je wensen zijn, waar je tegenaan loopt en wat wij je kunnen bieden. We blikken regelmatig terug op je vooruitgang om te zien hoe ver je bent gekomen en wat onze nieuwe doelen worden. Jouw persoonlijke doelen komen ook, samen met onze weekplanner, in een mapje terecht zodat je er altijd op kunt terugkijken.

Op onze vestiging streven we naar een ‘huiskamersfeer’, waar je prettig kunt werken, maar ook af en toe pauze kunt nemen en een praatje kunt maken om ons alles te vertellen over je leuke of zware schooldag. We willen graag dat je altijd met plezier naar de huiswerkbegeleiding komt!

Openingstijden

 • 14:15 - 18:00
 • 14:15 - 18:00
 • 14:15 - 18:00
 • 14:15 - 18:00
 • 14:15 - 18:00
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Huiswerkbegeleiding

  Als je huiswerkbegeleiding wilt starten, zal je eerst met de Vestigingsmanager een gesprek hebben waarin we samen gaan kijken wat precies je wensen zijn en wat wij je kunnen bieden. We starten dus altijd met een plan dat helemaal is aangesloten op jouw sterke en zwakke punten. We werken aan cijfers, maar zeker ook aan studievaardigheden of het vergroten van motivatie of zelfvertrouwen. Aan het eind van de dag geven we altijd een korte samenvatting van wat je hebt gedaan in ons leerlingvolgsysteem, zodat je ouders/verzorgers het ook makkelijk kunnen volgen.

  Bijles

  Bijles krijgen kan ook, gewoon op dezelfde locatie. Als je bijles wilt starten, zal je eerst met de Vestigingsmanager een gesprek hebben waarin we samen gaan kijken wat precies je wensen zijn en wat wij je kunnen bieden. Natuurlijk bepaal jij wat er precies in de bijlessen moet worden behandeld. Wij zorgen ervoor dat we goed contact hebben met de docent van het vak waar jij moeite mee hebt, en zorgen voor extra lesmateriaal om mee te oefenen. We werken met een strippenkaart, waardoor de bijles ook flexibel kan worden ingezet.