Lyceo Haarlem -
Schoter Scholengemeenschap

Anne Nolte

Vestigingsmanager

Mijn naam is Anne Nolte en ik ben vestigingsmanager op Het Schoter in Haarlem. In het verleden gaf ik onder andere zelf bijlessen, huiswerkbegeleiding en examentraining bij Lyceo. Naast deze werkzaamheden ben ik inmiddels afgestudeerd docerend theatermaker. Hier leerde ik naast didactische vaardigheden ook hoe leuk ik het vond om met jongeren te werken. In mijn werk vind ik het belangrijk dat er persoonlijke aandacht wordt geboden aan de leerlingen en dat er naast vakinhoudelijke ondersteuning ook altijd een luisterend oor aanwezig is.

Over deze locatie

Lyceo is gevestigd op scholengemeenschap Het Schoter in Haarlem. Deze vestiging ligt in Haarlem Noord; aan de Sportweg, tegenover het Haarlemstadion. De vestiging heeft een rustgevende uitstraling en er heerst een ontspannen sfeer, waardoor je kind zich snel thuis voelt. Je kind kan direct na de laatste les beginnen. Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van Het Schoter. Leerlingen van andere scholen kunnen terecht op één van onze eigen locaties: Haarlem Claus Sluterweg of Haarlem Houtplein. 

Het team van ervaren begeleiders met vakinhoudelijke kennis zorgt ervoor dat elke leerling actieve en persoonlijke begeleiding krijgt. Daarnaast houden de begeleiders zich bezig met het aanleren van relevante leerstrategieën, plannen en het ‘leren leren’.  Duurzame studievaardigheden dus! Zo is er minder stress en meer zelfvertrouwen. Lyceo werkt samen met Het Schoter en heeft daardoor contact met de mentoren en docenten. Zo kunnen wij de begeleiding goed afstemmen op de behoeften van jouw kind.

Heb je vragen over de huiswerkbegeleiding of ben je benieuwd of wij jouw kind kunnen helpen? Dan horen we dat uiteraard graag. Je kan altijd even langslopen of ons telefonisch of per mail bereiken. We kunnen dan een vrijblijvende afspraak inplannen voor een kennismakingsgesprek om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Basisschool bijles >
  • Het Lyceo Examenjaar >
  • Studiecoaching >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >

Huiswerkbegeleiding

Belangrijke uitgangspunten in de huiswerkbegeleiding zijn structuur, rust en duidelijkheid. Dit geldt voor de leerlingen, ouders, begeleiders en natuurlijk ook voor de vestigingsmanager. We hebben een gezamenlijk doel: betere schoolresultaten. Daarnaast wordt er gewerkt aan de persoonlijke doelen van jouw zoon of dochter. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van proefwerken en schriftelijke overhoringen én het leren zelfstandig te werken. Je kind kan altijd terecht met vragen bij het team van begeleiders en de vestigingsmanager.

Bijles

Wil jouw kind meer zekerheid over bepaalde vakken? Loopt hij of zij achter met de lesstof? Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding? Dan is bijles bij Lyceo een goed idee! Bij onze zorgvuldig geselecteerde begeleiders kan jouw kind met al zijn of haar vragen terecht. De bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, zonder afleiding, en in een ontspannen sfeer. Wij bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft.

Basisschool bijles

Heeft jouw kind moeite met begrijpend lezen, breuken of zinsontleding? Dan is Lyceo basisschool bijles iets voor jouw kind! Met ons unieke Lyceo junior materiaal leren we kinderen op speelse wijze de vaardigheden die ze nodig hebben om te groeien op school. Zo krijgen ze het zelfvertrouwen en de kennis die ze verdienen.

Het Lyceo Examenjaar

Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

Studiecoaching

Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Studiecoaching bij Lyceo is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij de nadruk niet ligt op vakinhoudelijke kennis, maar op het ontwikkelen van studievaardigheden. We focussen hierbij op het plannen, herhalen en structureren van het huiswerk. En daar heeft jouw zoon of dochter voor de rest van hun leven plezier van. Interesse? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Toetsweek Ondersteuningsklas

De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor van groot belang. Met onze Toetsweek Ondersteuningsklas (TWOK) zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Vestiging op kaart