Lyceo Hoorn – OSG West-Friesland

De vestiging op het OSG West-Friesland is permanent gesloten. We helpen je graag op onze vestiging op de Copernicus in Hoorn. Hier kun je terecht voor huiswerkbegeleiding, bijles, coaching en meer. Zien we je daar?

Bekijk deze vestiging

Melissa Gramsma

Vestigingsmanager

Mijn naam is Melissa Gramsma en ik ben de Vestigingsmanager van Lyceo op het OSG West-Friesland in Hoorn. Met een achtergrond in de Toegepaste Psychologie houd ik mij graag bezig met het gedrag van leerlingen en aanpassingsstrategieën voor leerlingen, om zo een optimale leeromgeving te creëren. Ook probeer ik zoveel mogelijk te investeren in een goede werkrelatie, zodat leerlingen en hun omgeving zich open durven te stellen en de samenwerking gestimuleerd kan worden. Tijdens de begeleiding leg ik de focus op passende en positieve begeleiding, het activeren van motivatie en hierbij oplossingsgericht te werk gaan. Communicatie is wat mij betreft het allerbelangrijkste.

 • Lyceo Hoorn – OSG West-Friesland
 • Bontekoestraat 3
 • 1623LL Hoorn
 • Melissa Gramsma
 • Vestigingsmanager
+31630371318

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Hoorn

Het is fijn om binnen je eigen school, een vertrouwde omgeving, ondersteuning te krijgen. Ons team bestaat uit ervaren en enthousiaste begeleiders, die met veel geduld je helpen bij moeilijke vakken, studievaardigheden en plannen. Op deze manier helpen we je om je schoolresultaten te verbeteren. Daarnaast geven we je handvatten om je zelfstandig het huiswerk te leren plannen en je goed en efficiënt te leren voorbereiden op toetsen. We vinden het belangrijk dat we een fijne omgeving bieden met een open sfeer, waar je vragen durft te stellen en je op je gemak voelt.

We hebben regelmatig telefonisch- of mailcontact met je ouders en na elke rapportperiode een persoonlijk gesprek om je voortgang te bespreken. Daarnaast stellen we de mentoren op de hoogte van je begeleiding bij ons en kunnen wij met docenten overleggen wanneer een toets niet goed is gegaan.

Heb je interesse? Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem gerust contact op met de Vestigingsmanager. Ben je benieuwd? Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen. Je bent van harte welkom om een middag mee te lopen in de huiswerkbegeleiding!

Openingstijden

 • 14:30 - 18:00
 • 14:30 - 18:00
 • 14:30 - 18:00
 • 14:30 - 18:00
 • 14:30 - 18:00
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Hoorn kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  In de avond laat nog huiswerk maken, omdat je plannen lastig vindt? Of lukt het maar niet om de grote stukken tekst voor vakken als geschiedenis te leren? Huiswerkbegeleiding kan hierbij helpen! Huiswerkbegeleiding is erop gericht om je schoolprestaties te verbeteren en om je zelfvertrouwen en je zelfstandigheid te vergroten. Naast de vakinhoudelijke begeleiding, helpen we je leerlingen met plannen, structuren en het ontwikkelen van studievaardigheden. Hoe verdeel ik het maak- en leerwerk over de week? Hoe kan ik het meest effectief leren voor een vak? Hoe maak ik een samenvatting? Iedere leerling is anders en daarom wordt er voor jou een persoonlijk plan met doelen gemaakt, waarbij de knelpunten worden aangepakt.
  Bij ons kan je maandag tot en met donderdag terecht voor huiswerkbegeleiding, waarin we aan de slag gaan met de dingen die jij moeilijk vindt. De huiswerkbegeleiding vindt plaats in een rustige ruimte waar iedere leerling aan zijn eigen taken werkt. Onze begeleiders en Vestigingsmanager staan klaar om te helpen met vragen, om uitleg te geven en om je leerwerk te overhoren. Je ouders worden door middel van ons leerlingvolgsysteem en via telefonisch of persoonlijk contact op de hoogte gehouden van je voortgang.

  Bijles

  Heb je moeite met een bepaald vak? Loop je achter met de stof of vallen de cijfers tegen? Dan kan bijles van Lyceo uitkomst bieden. Tijdens de bijles krijg je één op één begeleiding voor een vak waar je moeite mee hebt. Samen met een ervaren begeleider worden op een rustige plek alle vragen over de stof beantwoord en word je voorbereid op toetsen. Zo ga je met een goed gevoel je toetsen in!