Lyceo IJmuiden – Vellesan College

Vellesan College– De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Voor de huiswerkbegeleiding en bijles kun je bij Lyceo op Vellesan College in IJmuiden terecht! In het bijgebouw aan het Tiberiusplein bevinden we ons in een rustige, veilige ruimte. Daarnaast staat een enthousiast en deskundig team klaar om te helpen bij het maken van het huiswerk De huiswerkbegeleiding vindt plaats op maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.30 uur.

Mijn naam is Sander Jansen en ben sinds 2016 vestigingscoördinator bij Lyceo op het Vellesan College in IJmuiden. De afgelopen jaren heb ik al met heel veel plezier mogen werken met veel leerlingen uit allerlei leerlagen en leerjaren. Mijn team en ik hebben samen gezorgd voor veel blije gezichten aan het einde van het schooljaar. Leerlingen met een diploma of een overgang naar het volgende schooljaar, waarvan ze zelf niet zouden durven dromen. Daarnaast zie ik dat leerlingen bewust, of soms onbewust echt aan het groeien zijn in zelfvertrouwen. Door het aanleren of verbeteren van diverse studievaardigheden en leerstrategieën gaan we samen dit bereiken.

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in IJmuiden

Doordat we in de school aanwezig zijn, hebben we snel contact met je mentor en je docenten. Door contact met hen kunnen we zien wat al heel goed gaat, maar ook waarin we je extra ondersteuning kunnen bieden, zodat je bij ons zoveel mogelijk kan profiteren van de huiswerkbegeleiding en bijles. Ook onderhouden we contact met je ouders om je ontwikkeling te volgen. Naast vakinhoudelijke hulp bieden we ook hulp in het aanleren van studievaardigheden. Zo helpen we je niet alleen op de momenten dat het nu nodig is, maar krijg je tools waarmee je je hele schoolcarrière nog vooruit kan.

Ben je benieuwd of heb je een vraag? Neem gerust contact op via e-mail of telefoon, of kom langs voor een kennismakingsgesprek.

Op deze vestiging in IJmuiden kun je terecht voor:

Huiswerkbegeleiding

Plannen kan lastig zijn! En leren, hoe doe je dat nou eigenlijk? Wij kunnen je daarbij helpen. Ons team van enthousiaste begeleiders staat voor jou klaar. Ze helpen je met plannen, net zolang tot je dit zelfstandig kan. Door te plannen begin je met een goed plan aan je huiswerk en maakt het alles overzichtelijker.
Het kan zijn dat je ondanks een goed plan toch even vastloopt. In de huiswerkbegeleiding is dit geen probleem. De begeleider staat altijd paraat om samen met jou te werken naar de juiste oplossing zodat je de stof weer begrijpt en verder kan gaan. Je vakinhoudelijke vragen worden beantwoord, je maakwerk nagekeken en je leerwerk overhoord. Zo kan je met meer zelfvertrouwen beginnen aan een toets.
In de begeleiding kijken we naar de manier waarop je je leerwerk aanpakt. We helpen je met studievaardigheden die bij jou passen. Dan wordt je huiswerk niet alleen makkelijker maar ook nog eens leuker. Uiteindelijk streven we ernaar dat de schoolprestaties positief zijn en dat je het op school naar je zin hebt, maar daarnaast is het ook lekker om te weten dat je door op de juiste manier huiswerk te maken, je genoeg tijd overhoudt om de dingen te doen naast school die jij het leukste vindt.

Bijles

Soms kom je er in je eentje niet helemaal uit met bepaalde vakken op school. Door de bijles krijgt je weer grip op de stof en kan je met meer vertrouwen naar een toets toe leven. Bij de bijles krijgt je 1-op-1 begeleiding bij vakinhoudelijke problemen of vragen. Net als de huiswerkbegeleiding zal dit plaats vinden in een rustige ruimte. De begeleider zorgvuldig gekozen door Lyceo zodat er een optimaal resultaat gehaald kan worden uit de bijles.

Basisschoolbegeleiding

Om achterstanden bij rekenen en taal tegen te gaan of te voorkomen, is het mogelijk om wat extra momenten hiervoor te nemen in de basisschoolbegeleiding. Een geselecteerde groep van begeleiders helpen graag uw kind verder op het juiste tempo en niveau.

  • Lyceo IJmuiden – Vellesan College
  • Briniostraat 16
  • 1971HM IJmuiden
  • Sander Jansen
  • Vestigingscoördinator
+31683703659

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie