Lyceo Kampen – Ichthus College

Ichthus College – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Op het Ichthus College in Kampen kun je bij Lyceo terecht voor huiswerkbegeleiding en bijles. Binnen een prettige en vertrouwde omgeving kan je na schooltijd bij ons aan de slag om je huiswerk te maken en te leren voor toetsen. Daarbij word je ondersteund door enthousiaste begeleiders die samen met jou ervoor willen zorgen dat jij je kwaliteiten op het gebied van studievaardigheden ontdekt, verder ontwikkelt en blijft inzetten. 

Onze openingstijden vindt u in het blok rechts. Telefonisch is de vestigingscoördinator op werkdagen de hele dag bereikbaar.

Hadassa Visser

Vestigingscoördinator

Mijn naam is Hadassa Visser, ik ben de vestigingscoördinator op het Ichthus College te Kampen. Ik ben afgestudeerd HBO Pedagoog en tijdens deze opleiding heb ik veel gewerkt met kinderen/jongeren in diverse leeftijdsgroepen en hun gezinnen. Het in eigen kracht zetten en het ontwikkelen tot een zelfstandig individu is iets wat voor mij belangrijk is in de ontwikkeling van kinderen/jongeren.

 

Dit wil ik dan ook graag meenemen in mijn functie als coördinator. Ik wil jou als leerling leren waar je krachten liggen en deze versterken en daar waar je moeite mee hebt je helpen daarmee om te gaan en nieuwe vaardigheden aanleren. Dit kan ik natuurlijk niet alleen, samen met de begeleiders die werkzaam zijn in Kampen willen wij jou, als leerling, helpen en ondersteunen zodat jij het in de toekomst zelf kan. Vragen? Neem gerust contact met mij op.

 • Lyceo Kampen – Ichthus College
 • Jan Ligthartstraat 1
 • 8265CJ Kampen
 • Hadassa Visser
 • Vestigingscoördinator
+31612651515

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Kampen

De huiswerkbegeleiding en bijlessen worden binnen de school uitgevoerd. Hierdoor hoef je niet naar een andere locatie en kunnen we gemakkelijk contact onderhouden met de mentoren en docenten. Nauw contact onderhouden met ouders is een speerpunt voor ons. Dit doen wij door verschillende momenten in het jaar contact te leggen met ouders om de voortgang te bespreken. De voortgang kan ook gevolgd worden door ons leerlingvolgsysteem, waarin we bijhouden hoe het bij ons met je gaat.

Voorafgaande aan de huiswerkbegeleiding zal er een intakegesprek met jou en je ouders plaatsvinden. Hierdoor gaan we samen kijken wat er momenteel al goed gaat en waarin jij je nog verder kunt ontwikkelen. Tijdens de huiswerkbegeleiding ga je leren op welke manier je het beste kunt plannen en welke studievaardigheden bij jou passen om de verschillende leerstoffen eigen te maken. Je hoeft dit gelukkig niet alleen te doen, want we hebben hoogopgeleide en gemotiveerde begeleiders die jou hierin zullen ondersteunen en begeleiden. Tijdens de huiswerkbegeleiding kan je rustig je huiswerk maken of leren voor een toets, maar natuurlijk is er ook tijd en ruimte voor ontspanning.

Nieuwsgierig geworden en benieuwd hoe wij jou kunnen helpen in het zetten van de volgende stap? We maken graag met jou en je ouders een afspraak op school voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of kom gerust een keer meelopen bij onze huiswerkbegeleiding waardoor we je meer kunnen laten zien van onze vestiging!

Openingstijden

 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Huiswerkbegeleiding

  Vind je het ook lastig om overzicht te krijgen in al jouw huiswerk en om een realistische planning te maken? Of vind je plannen misschien niet lastig, maar heb je juist moeite om op een juiste manier bepaalde leerstof te leren? Dan kan je bij Lyceo terecht voor huiswerkbegeleiding! Voordat je start met de huiswerkbegeleiding zal je worden uitgenodigd voor een intakegesprek. We gaan dan samen bespreken wat je lastig vindt en wat Lyceo voor jou kan betekenen. De huiswerkbegeleiding start met het maken van een planning voor de komende weken. Vervolgens bespreek je de planning met een begeleider. Hij/zij kijkt of de planning realistisch is en geeft feedback. Nadat de planning in orde is, ga je lekker aan de slag en is er altijd een begeleider aanwezig die eventuele vragen over je huiswerk kan beantwoorden of je overhoort voor een toets. Om ervoor te zorgen dat je niet te druk wordt in je hoofd gaan we na een aantal uurtjes pauzeren en tussendoor doen we samen een energizer, zodat je daarna volledig gefocust de rest van je huiswerk en/of leerwerk kunt afmaken. Aan het einde van de huiswerkbegeleiding laat je het maakwerk nog even controleren door je begeleider en daarna kan je lekker naar huis. Doordat je al je huiswerk en leerwerk bij ons hebt gemaakt, is er ’s avonds tijd voor ontspanning!

  Bijles

  Ken je dat gevoel dat je veel tijd en energie steekt in een bepaald vak, maar dat je ondanks deze moeite alsnog een onvoldoende of misschien iedere keer net een voldoende haalt? Of vind je het lastig om de leerstof te begrijpen? Door middel van bijles kan je extra ondersteuning krijgen in een vak naar keuze. Wij zullen je koppelen aan een vaste begeleider die beschikt over de juiste kennis. Hij of zij zal jou persoonlijk alle leerstof uitleggen en vragen beantwoorden. Je zal merken dat je de leerstof steeds meer eigen maakt en begrijpt!