Studiekring Leiden – SGL Athena

Leiden SGL Athena – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Aan de Fruinlaan in Leiden heeft Studiekring sinds 2011 een vestiging in SGL Athena. Ben jij op zoek naar huiswerkbegeleiding of bijles en zit je op SGL Athena? Dan kan je bij ons terecht! Daarnaast bieden wij op deze locatie ook studiecoaching, huiswerkklas, brugklastraining en faalangsttraining aan. Op veel locaties in het land bieden wij ook examentrainingen aan. Benieuwd naar de locaties bij jou in de buurt? Klik dan hier.

Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van SGL Athena.

Openingstijden

Maandag tot donderdag: 15.30 tot 18.30 uur.
Vrijdag, zaterdag en zondag gesloten. 

Cecile de Haan

Vestigingsmanager

Mijn naam is Cecile de Haan en ik studeerde na mijn Gymnasium kinder- en jeugdpsychologie aan de universiteit van Leiden. Daarmee neem ik aardig wat achtergrondkennis mee over o.a. faalangst en autisme, maar bijvoorbeeld ook AD(H)D en dyslexie. Ik werk sinds 2009 bij Studiekring en heb dus veel ervaring met leerlingbegeleiding.

  • Studiekring Leiden – SGL Athena
  • Fruinlaan 15
  • 2313EP Leiden
  • Cecile de Haan
  • Vestigingsmanager
071 204 86 85

Over deze locatie

Ons team staat voor je klaar
Wij helpen graag leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben bij het maken van hun huiswerk. Onze vestigingsmanager Cecile en haar docententeam staan vier dagen per week voor je klaar om je te helpen. Doordeweeks zijn wij geopend van maandag tot donderdag van 15.30 tot 18.30 uur. Vrijdag en in het weekend zijn wij gesloten. Wij zijn telefonisch bereikbaar via het nummer 071 204 86 85

Lokaal op school
Studiekring heeft op SGL Athena beschikking over twee vaste lokalen: lokaal B01 en B02. Hier kun je geconcentreerd je huiswerk maken.

Het intakegesprek
Voordat je van start gaat met huiswerkbegeleiding kom je samen met je ouder(s) op intakegesprek, zodat jij weet wat Studiekring voor jou kan betekenen en Cecile je kan adviseren over de begeleiding die bij je past.

Op deze vestiging in Leiden kun je terecht voor:

Studiecoaching

Kan jij een extra steuntje in de rug gebruiken bij het plannen en organiseren van al je schoolwerk? Leer plannen met studiecoaching. Studiecoaching is een persoonlijke vorm van begeleiding, waarbij het niet draait om vakinhoudelijke kennis, maar om het aanleren van studievaardigheden. Hierbij ligt de nadruk op het plannen, herhalen en structureren van het huiswerk. Dit zijn vaardigheden waar je je hele leven iets aan hebt! Behoefte aan meer informatie? Daarvoor kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Huiswerkklas

Kan jij goed zelfstandig werken, maar is het daar thuis te rumoerig voor? Zoek jij een werkplek waar je rustig en geconcentreerd aan de slag kan gaan? Schuif dan aan bij huiswerkklas! Tijdens huiswerkklas maak je 's middags in een groepje van 15 tot 20 leerlingen je huiswerk, onder toezicht van een docent. Zo heb je daarna vrije tijd over voor leukere dingen! Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Brugklastraining

De overgang van basisschool naar brugklas is voor veel leerlingen spannend. Je krijgt namelijk nieuwe klasgenoten, andere leraren en je gaat werken met een lesrooster. Deze training is speciaal voor brugklassers die zich extra goed willen voorbereiden op deze nieuwe periode. Je oefent veel in studievaardigheden en met handige, praktische tips maak jij een goede start op je nieuwe school! Interesse? Je kan contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Faalangsttraining

Lopen de zenuwen bij jou hoog op als je moet presenteren of een toets moet maken? Blijven je resultaten tegenvallen, ondanks je goede voorbereidingen? Faalangst kan hiervan de oorzaak zijn. Wij kunnen je helpen je faalangst te verminderen door het geven van faalangstreductietraining. Tijdens deze training leer je wat faalangst precies is, hoe het werkt en vooral hoe je er goed mee om moet gaan. Zo word jij je faalangst snel de baas! Meer weten over deze training? Voor meer informatie kun je terecht bij onze vestigingsmanager.

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie