Lyceo Leiden – Visser ’t Hooft Lyceum

Leiden Visser ’t Hooft Lyceum – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Op het Visser ’t Hooft Lyceum biedt Lyceo huiswerkbegeleiding aan. Zowel leerlingen deze school als leerlingen van andere scholen zijn van harte welkom op deze vestiging. In de middag gebruiken wij de noodlokalen naast het hoofdgebouw. Hierdoor hebben we een eigen gebouwtje tot onze beschikking, waar je in een rustige omgeving geconcentreerd aan de slag gaat met hun maak- en leerwerk. We zijn vijf dagen in de week aanwezig, tussen 15.00 en 18.00 uur.

Let op: deze vestiging sluit aan het einde van het schooljaar. Leerlingen kunnen terecht op onze vestiging op het Leonardo College in Leiden.

Mijn naam is Ilse Klement en ik ben de vestigingscoördinator op het Visser ’t Hoofd Lyceum in Leiden. Als vestigingscoördinator zorg ik er dagelijks voor dat de huiswerkbegeleiding en bijlessen goed verlopen.

Het is belangrijk dat leerlingen zich vertrouwd voelen bij ons door ze positief te benaderen, persoonlijk contact met ze te maken en naar ze te luisteren. Samen met mijn team kan ik hen hierdoor de juiste structuur bieden en op die manier zien we wat elke individuele leerling nodig heeft om te groeien en goede resultaten neer te zetten.

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Leiden

Met het gehele begeleidersteam streven we er naar dat leerlingen zich vertrouwd voelen bij ons en daardoor vragen durven te stellen. We staan voor je klaar! Het bieden van structuur staat hoog bij ons in het vaandel. Door aanleren van het maken van planningen en door te luisteren naar wat de leerlingen nodig hebben, kunnen we elke individuele leerling deze structuur bieden. Door het aanbieden van verschillende leerstrategieën kunnen we je bovendien handvatten geven om al het leerwerk beter onder de knie te krijgen. Op al deze vlakken begeleiden we je intensief, maar streven stap voor stap ook naar zelfstandigheid. Hier haal je veel zelfvertrouwen uit en groei je vervolgens in je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast hebben we regelmatig contact met docenten en mentoren om elkaar waar nodig aan te vullen. Op die manier kunnen we jouw begeleiding nog meer optimaliseren.

Wil je meer informatie over huiswerkbegeleiding of bijles, dan kan je altijd telefonisch of per mail contact opnemen! Je kan ook altijd even langs onze lokalen lopen.

Op deze vestiging in Leiden kun je terecht voor:

Huiswerkbegeleiding

Iedereen kan op een gegeven moeite krijgen met het neerzetten van mooie prestaties op school, dit kan verschillende oorzaken hebben. Wij zullen je helpen de oorzaak te vinden en deze te verhelpen. Tijdens de huiswerkbegeleiding word je ondersteund bij het plannen en structureren van je huiswerk en het zelfstandig kunnen werken, maar ook bij het voorbereiden en overhoren van toetsen helpen we je graag. Via ons eigen leerlingvolgsysteem noteren we je vorderingen, zo kan je aan jouw ouders laten zien welke stappen je zet! We helpen je graag waar nodig.

Bijles

Bijlessen van Lyceo kunnen je goed helpen als je moeite hebt met een bepaald vak. Je krijgt een vaste bijlesdocent die je individuele ondersteuning geeft in een rustig, apart lokaal. Op die manier wordt je vakinhoudelijke kennis vergroot en zal je snel merken dat je betere cijfers gaat halen. Zo wordt het vak weer leuker en zal je zelfvertrouwen vergroten. Met de bijlesdocent kan je zelf de bijlessen inplannen, zodat je niet afhankelijk bent van vaste dagen of tijdstippen. Bovendien kan je, bijvoorbeeld vlak voor een toets, altijd een extra bijles inplannen!

  • Lyceo Leiden – Visser ’t Hooft Lyceum
  • Kagerstraat 1
  • 2334CP Leiden
  • Ilse Klement
  • Vestigingscoördinator
+31612498986

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie