Lyceo Maastricht -
Bonnefanten College

Lilian Herglotz

Vestigingsmanager

Wij leven in een hectische tijd met dagelijks veel prikkels. Ik vind het daarom zeer belangrijk dat kinderen in deze tijd op een plek terecht kunnen waar structuur en rust geboden wordt. Mijn sterke punten zijn dat ik goed kan aanvoelen waarmee ik iemand kan helpen, geduldig ben en graag het beste uit een ander haal. Ik hou ervan uitdagingen aan te gaan en creatieve oplossingen te bedenken.

 

Heeft u vragen? Neem contact op!

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Maastricht

Op de Lyceo-vestiging op het Bonnefanten College in Maastricht zijn we er voor jou! Op basis van jouw wensen en behoeften kijken we hoe jij het beste ondersteund kunt worden. Dit wordt gedaan door de Vestigingsmanager en enthousiaste begeleiders die allemaal hun eigen expertise hebben. Daardoor is er altijd iemand die je kan helpen met het vak waar je op dat moment meer moeite mee hebt. Bij ons op de vestiging heerst een rustige en motiverende leeromgeving. We vinden het belangrijk dat jij je bij ons prettig voelt. Ben je benieuwd? Kom gerust eens langs. Er is altijd tijd voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je bent ook van harte welkom om bij ons een middag mee te lopen in de huiswerkbegeleiding of een proefbijles te volgen.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Studiecoaching >
  • Het Lyceo Examenjaar >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >

Huiswerkbegeleiding

Ben je thuis snel afgeleid en daardoor te lang met huiswerk bezig? Vind je het moeilijk om grote hoeveelheden stof te leren? Of heb je moeite met het plannen van huiswerk? Dan kunnen wij je helpen! Bij Lyceo Bonnefanten College Maastricht zorgen we voor een rustige leeromgeving waar je onder begeleiding van ons team huiswerk kunt maken. De begeleiders helpen je met het plannen van maak- en leerwerk. Dat houdt in dat jullie samen kijken aan welke vakken je gaat werken en wat je daarvoor gaat maken en/of leren. Zo worden grote hoeveelheden stof makkelijker behapbaar. Daarnaast staan onze begeleiders altijd klaar om vakinhoudelijke vragen te beantwoorden. En om je te overhoren over de geleerde stof! Dan weet je direct of je deze voldoende beheerst. Bij Lyceo werken we met persoonlijke doelen, die we bij jouw start met huiswerkbegeleiding samen met je ouders opstellen. De begeleiders en Vestigingsmanager helpen je deze doelen te bereiken. Hierbij werken we toe naar zelfstandigheid. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je straks zelfstandig en met meer zelfvertrouwen je schoolcarrière vervolgt.

Bijles

Heeft jouw kind moeite met één specifiek vak? Heeft hij of zij wellicht een achterstand opgelopen? Dan kan hij of zij bij ons voor bijles terecht! Wij zorgen voor een begeleider die een specialist is in dat lastige vak. Deze begeleider geeft jouw kind een uur individuele aandacht en helpt bij het doorgronden van de stof. Je zoon of dochter kan vragen stellen en samen oefenen. Doordat hij of zij de stof beter gaat begrijpen, zal ook het zelfvertrouwen van jouw zoon of dochter toenemen!

Studiecoaching

Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur per week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Met zelfvertrouwen, goed resultaat en de juiste studievaardigheden het examenjaar doorkomen. Ga er maar aan staan! Geef jouw kind daarom een steuntje in de rug met Het Lyceo Examenjaar. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider stellen we een op maat gemaakt programma op, afgestemd op de behoeften en wensen van jouw kind.

Toetsweek Ondersteuningsklas

Om rustig te kunnen leren voor een toets, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van onze Toetsweek Ondersteuningsklas (TWOK). Wij bieden leerlingen voorafgaand aan en tijdens de toetsweek een ruimte waarin ze rustig en zelfstandig kunnen studeren voor hun toetsen, met minimale afleiding. Het doel is om ervoor te zorgen dat je kind al flink wat leerwerk heeft verricht voordat hij of zij naar huis gaat. Onze begeleider staat klaar om eventuele vragen te beantwoorden, te helpen bij het overhoren en te assisteren bij de planning van de toetsen. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Vestiging op kaart