Lyceo Nieuwegein – Anna van Rijn College

Nieuwegein Anna van Rijn College – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Lyceo biedt huiswerkbegeleiding en bijles aan op het Anna van Rijn College. Zit jij op het Anna van Rijn College en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Dan kun je elke dag na schooltijd bij ons terecht. Er staat een enthousiast team van begeleiders voor je klaar om je alle hulp te bieden die je nodig hebt om goede resultaten te behalen op school. Leerlingen van alle niveaus en leerjaren zijn welkom! We zitten na schooltijd op de Albatros 1.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Nieuwegein – Anna van Rijn College
 • Albatros 1
 • 3435XA Nieuwegein
 • Jim van Bommel
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Over deze locatie

  Huiswerkbegeleiding in Nieuwegein

  In de huiswerkbegeleiding helpen we je bij het aanleren van studievaardigheden, het vergroten van je zelfvertrouwen, het creëren van duidelijkheid en structuur en bieden we verdere hulp waar nodig. Omdat wij ons binnen de school bevinden, kunnen wij gemakkelijk met docenten overleggen om jou de juiste begeleiding te bieden. Daarnaast zullen we in een online logboek je ontwikkelingen bij houden, zodat je ouders thuis kunnen meelezen hoe je week bij ons gegaan is. Door allemaal samen te werken kunnen we ontdekken wat de beste manier is om jou te helpen. Vanzelfsprekend kun je altijd met je vragen bij ons begeleidersteam of de Vestigingsmanager terecht. Dit team ondersteunt je bij het plannen van je schoolwerk, kijkt samen met jou hoe je je V-uren nuttig in kan vullen en beantwoordt je vakinhoudelijke vragen. Met de handvatten die we je bieden, helpen we je overzicht te krijgen en zal je leren zelfstandig je huiswerk op een efficiënte manier te maken.

  Wil je graag meer informatie? Loop na schooltijd eens langs of neem contact op via de e-mail of telefoon. We kunnen dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen om de mogelijkheden te bespreken.

  Jim van Bommel

  Vestigingsmanager

  Mijn naam is Jim van Bommel, ik ben de vestigingsmanager van Lyceo op het Anna van Rijn College. In 2021 ben ik als huiswerkbegeleider en bijlesdocent gestart, na dit werk twee jaar met veel plezier te hebben gedaan ben ik doorgegroeid tot vestigingsmanager. Als vestigingsmanager ben ik zowel het vaste aanspreekpunt en de vertrouwenspersoon voor de leerlingen en ouders, als de schakel tussen Lyceo en het Anna van Rijn College. Daarnaast draag ik, samen met mijn team van huiswerkbegeleiders en bijlesdocenten, de zorg voor de kwaliteit van onze diensten. Dit betekent voor mij dat het startpunt van onze ondersteuning altijd wordt gevormd door de persoonlijke situatie en behoeften van de leerling, dat middels inhoudelijk sterke begeleiding het zelfvertrouwen wordt vergroot en nieuwe vaardigheden worden opgedaan, en dat de leerling uiteindelijk op eigen benen kan staan. Heeft u vragen over wat Lyceo voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op.

  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Plannen, samenvatten, lezen, opdrachten maken, presentaties voorbereiden, woordjes leren, grammatica oefenen... Er komt een hoop kijken bij al dat huiswerk en wij bieden de oplossing! Een groep vaste begeleiders gaat samen met jouw kind aan de slag met de dag- of weekplanner. Er wordt aandacht besteed aan belangrijke studievaardigheden zoals plannen, samenvatten en het 'echt' leren van een tekst. Iedere leerling is anders, daarom vinden wij samen met jouw zoon of dochter een passende aanpak en leerstrategie om samen te ontdekken wat het beste werkt. In de huiswerkbegeleiding leert je kind om zelfstandig zijn of haar werk aan te pakken, zodat hij of zij het uiteindelijk zelf kan.

  Bijles

  Bijles

  Heeft je zoon of dochter moeite met een bepaald vak? Dan is bijles wellicht de juiste oplossing! Tijdens onze bijles geeft een vaste begeleider jouw kind extra uitleg bij een specifiek vak en helpt hem of haar bij het voorbereiden van toetsen. Onze bijlessen zijn zowel op locatie als online te volgen en zijn flexibel in te plannen.

  Studiecoaching

  Efficiënt huiswerk maken en toetsen voorbereiden zijn voor sommige leerlingen grote uitdagingen. Waar begin je? Hoe behoud je structuur? En hoe zorg je ervoor dat je je huiswerk op tijd afrondt én de stof onder de knie hebt? Daar willen wij jouw zoon of dochter graag bij helpen! Je kind gaat gedurende 10 weken, 1 uur per week aan de slag met een studiecoach om effectieve studievaardigheden te ontwikkelen. De zelfstandigheid, het zelfinzicht en het zelfvertrouwen groeien hierdoor. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

  Het Lyceo Examenjaar

  Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

  Toetsweekopvangklas

  Om rustig te kunnen leren voor een toets, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van onze toetsweekopvangklas (TWOK). Wij bieden leerlingen voorafgaand aan en tijdens de toetsweek een ruimte waarin ze rustig en zelfstandig kunnen studeren voor hun toetsen, met minimale afleiding. Het doel is om ervoor te zorgen dat je kind al flink wat leerwerk heeft verricht voordat hij of zij naar huis gaat. Onze begeleider staat klaar om eventuele vragen te beantwoorden, te helpen bij het overhoren en te assisteren bij de planning van de toetsen. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

  Vestiging op kaart