Lyceo Papendrecht – Willem de Zwijger College

Willem de Zwijger College – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Lyceo geeft huiswerkbegeleiding en bijles op het Willem de Zwijger College in Papendrecht. We zijn er voor alle leerlingen van de school; van VMBO tot en met VWO en van klas 1 tot en met klas 6. We zijn geopend van maandag tot en met vrijdag, van 14.00 tot 18.00 uur.

Mijn naam is Kimberley Steenbeek, vestigingscoördinator op de Willem de Zwijger te Papendrecht. Met mijn studies PABO en Pedagogiek als achtergrond, kom ik graag in contact met en het begeleiden van scholieren en de mensen om hen heen. Hierin vind ik het belangrijk dat mijn leerlingen persoonlijke aandacht krijgen, en gebruik kunnen maken van een optimaal leerklimaat. Samen met mijn team van begeleiders stimuleer ik een leerling om naar zichzelf te kijken, hierop te reflecteren, en hun plan van aanpak uit te voeren. Naast het begeleiden en het leren van studievaardigheden, is het ook een plek voor hen om hun verhaal kwijt te kunnen. Met deze samenhang helpen wij de leerlingen op weg om hun doelen te behalen.

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Papendrecht

We bieden actieve begeleiding die aangepast is op jouw behoeften. Het kan elke leerling overkomen dat het leren en presteren op school tijdelijk wat moeilijker gaat. Op die momenten kunnen wij bijspringen. Met elkaar werken we aan het verbeteren van je resultaten en het ontwikkelen van je vaardigheden om zelfstandig verder te kunnen!

We werken met een team van zorgvuldig geselecteerde en getrainde begeleiders, die je ondersteunen met plannen en helpen bij het vinden van nieuwe studievaardigheden. Daarnaast kijken ze het huiswerk na en overhoren ze het leerwerk. Als het huiswerk af is, kan je genieten van je vrije tijd.

Contact onderhouden met de ouders en leerkrachten vinden we belangrijk. Bij de start van huiswerkbegeleiding stellen we samen een plan van aanpak op. Er vindt regelmatig overleg plaats van ouders en docenten over je voortgang. Een aantal keer per jaar is er een persoonlijk evaluatiemoment en stellen we, indien nodig, het plan van aanpak bij. Tussentijds is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om contact op te nemen.  Ons eigen leerlingvolgsysteem biedt dagelijks ook inzage thuis in de ontwikkelingen.

Neem gerust contact op met mij via e-mail of telefoon voor meer informatie of het plannen van een kennismakingsgesprek!

Op deze vestiging in Papendrecht kun je terecht voor:

Huiswerkbegeleiding

Veel leerlingen lopen tegen problemen aan in het inplannen en consequent bijhouden van het maak- en leerwerk wat zij opgegeven krijgen. Voor sommige leerlingen gebeurt dit in de eerste klas, als er opeens veel meer huiswerk opgegeven wordt en op een andere manier wordt getoetst. Bij andere leerlingen komt dit juist later in hun middelbare schoolcarrière, als de stof moeilijker wordt en een dag of twee van tevoren leren niet meer volstaat. Voor andere leerlingen is ligt het probleem meer in het onvermogen om thuis geconcentreerd aan het werk te blijven of in het bezitten van onvoldoende effectieve leervaardigheden. Voor deze, en andere leerlingen, is huiswerkbegeleiding een uitkomst.
Samen met de leerling houden we het opgegeven huiswerk bij en helpen we bij het plannen, maken, leren en overhoren van het maak- en leerwerk. Ook wordt er onder meer aandacht besteed aan planning, studievaardigheden, agendagebruik, het maken van verslagen en het evalueren van behaalde cijfers.

Bijles

Als er sprake is van meer vakinhoudelijke problemen, kan Lyceo bijspringen in de vorm van bijlessen. De bijlessen worden onder andere gebruikt door leerlingen die de lesstof niet goed begrijpen, om bepaalde redenen achterlopen of door leerlingen die graag extra goed voorbereid willen zijn op een toets of examen. Deze begeleiding wordt geboden door ervaren en getrainde begeleiders en is altijd één op één. De bijlessen worden op school gegeven en aangepast aan je rooster. De bijles kan net dat stukje extra bieden wat je nodig hebt voor een betere prestatie, meer zelfvertrouwen of meer plezier in het vak.

  • Lyceo Papendrecht – Willem de Zwijger College
  • Van der Palmstraat 2
  • 3351HA Papendrecht
  • Kimberley Steenbeek
  • Vestigingscoördinator
+31683705133

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie