Lyceo Schoonhoven – Willem de Zwijger

Lyceo Schoonhoven – De beste begeleiding gewoon bij u om de hoek

Op een moderne en ruime locatie in Schoonhoven biedt Lyceo huiswerkbegeleiding en bijles. Door het bieden van actieve en persoonlijke begeleiding stimuleren wij uw kind het beste uit zichzelf te halen en zijn of haar ambities waar te maken. De huiswerkbegeleiding vindt plaats op maandag tot en met donderdag tussen 14.15 en 17.30 uur.

Saskia van Grinsven

Vestigingscoördinator

Mijn naam is Saskia van Grinsven en ik ben werkzaam als vestigingscoördinator van Lyceo binnen de CSG Willem de Zwijger in Schoonhoven.  Van huis uit ben ik bedrijfseconoom en heb ik een post-doctorale lerarenopleiding gevolgd. Ik heb veel ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen en jongeren. Ik vind het belangrijk om leerlingen op een positieve manier te stimuleren, waardoor zij zich kunnen ontwikkelen en zelfvertrouwen opbouwen. We bouwen aan structuur, zelfstandigheid en plezier in het leren. Hierbij onderhoud ik veel contact met zowel de ouders als de school om de voortgang goed te kunnen blijven monitoren. Zo proberen we samen uw kind op weg te helpen in zijn schoolcarrière en hen voor te bereiden op de toekomst.

  • Lyceo Schoonhoven – Willem de Zwijger
  • Saskia van Grinsven
  • Vestigingscoördinator

Op deze vestiging in Schoonhoven kun je terecht voor:

Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding van Lyceo op de CSG Willem de Zwijger staat in het teken van persoonlijke aandacht. Bij de start van de huiswerkbegeleiding maak je een studievaardigheden- en motivatietest en stellen we, mede op basis hiervan, samen met je ouders persoonlijke doelen op waar je bij ons aan gaat werken. Onze begeleiders helpen je hierbij. Door onze positieve aanpak krijg je meer zelfvertrouwen. We ondersteunen je bij het maken van een planning en het leren leren, overhoren je leerwerk en kijken je maakwerk na. Ook voor een vakinhoudelijke vraag kun je bij ons terecht. Deze intensieve begeleiding is uitermate geschikt voor leerlingen die moeite hebben met het structuren en plannen van hun huiswerk, discipline missen om aan de slag te gaan en/ of vakinhoudelijke achterstanden of leer- en ontwikkelingsproblemen (dyslexie, faalangst, concentratieproblemen, ADHD, ADD, PDD-nos) hebben. We werken naar zelfstandigheid, zelfvertrouwen en goede resultaten!

Bijles

Bijles via Lyceo betekent vakinhoudelijke ondersteuning door een ervaren begeleider voor een vak dat je moeilijk vindt of waarmee je achterloopt. De bijles wordt één op één gegeven, zodat je alle tijd en aandacht krijgt die nodig is. Met behulp van onze bijles werk je achterstanden weg en verbeteren je schoolresultaten. Deze bijlessen vinden gewoon op school plaats en we proberen zoveel mogelijk aan te sluiten op jouw rooster. Zowel wekelijks bijles krijgen als af en toe onder intensieve begeleiding aan een vak wil werken is mogelijk.

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie