Lyceo Wassenaar – Langstraat

Huiswerkbegeleiding Wassenaar – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

De nieuwe vestiging van Lyceo Wassenaar bevindt zich in de Langstraat op nummer 11. Het ligt midden in het centrum van Wassenaar, tussen alle basis- en middelbare scholen. Hierdoor zijn wij goed bereikbaar voor iedereen. Op deze locatie worden leerlingen door hun hele schoolcarrière heen begeleid: van de CITO tot aan het eindexamen!

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Victor Hupe

Vestigingsmanager

Mijn naam is Victor Hupe. Samen met het team aan begeleiders sta ik voor de leerlingen klaar. Sinds vorig jaar november ben ik de vestigingsmanager in Wassenaar. Kort daarvoor ben ik afgestudeerd aan de TU Delft. Hier heb ik de bachelor industrieel ontwerpen en de master Strategic Product Design afgerond. Tijdens mijn studie heb ik altijd bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining gegeven. Op mijn locatie wil ik deze ervaring gebruiken om te balans te vinden tussen het puberbrein en de focus op schoolwerk. Mijn team en ik kunnen op deze manier passende begeleiding bieden voor ieder kind, want iedereen is bij ons welkom.

 • Lyceo Wassenaar – Langstraat
 • Langstraat 11
 • 2242KJ Wassenaar
 • Victor Hupe
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding Wassenaar

Begeleiding tijdens de schoolcarrière kan voor iedere leerling een meerwaarde zijn. Daarom bieden wij bij Lyceo Wassenaar huiswerkbegeleiding en individuele begeleiding voor alle leerlingen en studenten van groep drie tot aan het afstuderen. Basisschoolleerlingen bieden wij ondersteuning met rekenen, taal en de CITO. Middelbare scholieren van scholen helpen wij door middel van huiswerkbegeleiding en bijlessen, maar ook studenten van elke type onderwijs bieden wij een steuntje in de rug door middel van coaching of bijlessen. Naast de inhoudelijke ondersteuning werken we bij Lyceo Wassenaar ook aan de persoonlijke doelen en reiken we de juiste handvatten aan zodat de leerling of student zelfstandiger leert werken.

Wij zijn vijf dagen per week geopend om ondersteuning te bieden. We zitten op een centrale locatie, zodat leerlingen van middelbare scholen zoals Rijnlands Lyceum en Adelbert College binnen 10 minuten fietsafstand bij ons op de vestiging kunnen zijn. Al onze individuele diensten kunnen ook buiten deze tijden in overleg worden gepland. Benieuwd geworden? Loop gerust eens binnen of neem via de mail/telefonisch contact met ons op.

Lara van Aalst
Assistent-vestigingscoördinator

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Wassenaar kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Wil je weten hoe je het beste kan leren voor een toets? Heb je moeite met het inplannen van je huiswerk naast alle leuke activiteiten die je wil doen? Kan je je thuis maar moeilijk concentreren? Daar kunnen wij bij Lyceo jou mee helpen! Tijdens onze huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van proefwerken en schriftelijke overhoringen, het aanleren van studievaardigheden en het leren zelfstandig te werken. Je kan altijd met al je vragen terecht bij ons begeleiders en de Vestigingsmanager. Zij zullen er alles aan doen om jou te helpen!

  Bijles

  Wil je meer zekerheid over vakken? Loop je achter met de lesstof? Heb je behoefte aan individuele begeleiding? Dan is bijles bij Lyceo Wassenaar iets voor jou! Bij onze zorgvuldig geselecteerde begeleiders kun je terecht met al je vragen. De bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, zonder afleiding, in een ontspannen sfeer. Wij bieden de persoonlijke ondersteuning die jij nodig hebt!

  Examentraining

  Wil je extra goed voorbereid zijn op je examens of wil je meer zekerheid over bepaalde examenvakken? Met een examentraining bij krijg je meer zelfvertrouwen en werken we samen aan het beste resultaat.

  Leren programmeren

  Tijdens een Lyceo CodeLab leren kinderen op een leuke en toegankelijke wijze digitale vaardigheden. Zij leren niet alleen technologie gebruiken, maar ook zelf technologie creëren. Naast het leren programmeren maken de kinderen een eigen game of website die ze op laatste dag mogen presenteren aan familie en vrienden.

  Basisschoolbegeleiding

  Heeft jouw kind moeite met spelling, keersommen of begrijpend lezen? Bij Lyceo Wassenaar bieden wij basisschoolbegeleiding voor leerlingen van groep 3 tot en met groep 8. Deze begeleiding is op maat gemaakt, gericht op jouw kind, om je kind voor te bereiden op een volgend leerjaar of de middelbare school.
  Tijdens de begeleiding oefenen we met lezen, schrijven en rekenen. Dit doen we aan de hand van onze eigen lesmateriaal: Lyceo Junior. In groep 7 en 8 besteden we ook extra aandacht aan de Entree- en/of Citotoets. Onze begeleiders zijn ervaren in het werken met kinderen in de basisschoolleeftijd. Zij hebben een pedagogische achtergrond en zullen samen één op één met je kind werken aan de vaardigheden.

  Het Lyceo Examenjaar

  Wil je er zeker van zijn dat je het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers. Tijdens het Lyceo Examenjaar helpen we jou met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op jouw behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van je diploma. En het mooie is dat je hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

  StudieKeuzeAdvies

  Ben jij van plan om volgend schooljaar te starten met een opleiding aan een hogeschool of universiteit in Nederland? Wanneer je nog niet weet wat je wil gaan studeren, is het mogelijk om professionele hulp in te schakelen. Bij StudieKeuzeAdvies word je in vier bijeenkomsten begeleid bij het maken van een passende studiekeuze. Samen met een deskundige studiekeuzecoach ga je aan de slag om te ontdekken wie je bent en welke studiemogelijkheden er zijn. Aan het einde van het traject heb je een weloverwogen studiekeuze gemaakt voor een opleiding die écht bij je past.