Kan jouw kind wel een wiskundeboost gebruiken?

Bij Lyceo weten we dat wiskunde vaak als een lastig vak wordt ervaren. Het is niet voor niets het vak waar we de meeste examentrainingen en bijles in geven. We weten ook dat opgelopen achterstanden vaak nog lang voor problemen kunnen zorgen.

Voorkomen is beter dan genezen, zeker omdat wiskunde in veel gevallen een verplicht vak is tot en met het eindexamen.

Terug op niveau

Daarom hebben wij de wiskundeboost: een korte, intensieve bijspijkercursus in de zomervakantie, waarmee we de kennis van jouw kind weer op het gewenste niveau brengen. En hem of haar daarbij het plezier in het vak teruggeven, plus het zelfvertrouwen dat het in de toekomst ook gaat lukken.

Voor wie?

De wiskundeboost is er voor leerlingen die van de brugklas naar de tweede klas gaan of van de tweede naar de derde klas. De trainingen duren van 10.00 uur tot 16.00 uur.

De training is op het niveau van het voorgaande leerjaar: gaat je kind bijvoorbeeld naar 3 havo, dan is de wiskundeboost op 2 havo-niveau. Zo begint je zoon of dochter goed voorbereid aan het nieuwe schooljaar.

Inschrijven? Dat kan via het formulier. Na inschrijving nemen we binnen 24 uur contact met je op.

Waar en wanneer?

De wiskundeboost wordt op verschillende locaties georganiseerd. Hieronder vind je een overzicht.

  • Amsterdam
  • Den Bosch
  • Leiden
  • Utrecht
  • Nijmegen

Onze aanpak

Voor de wiskundeboost gebruiken we onze eigen, speciaal ontwikkelde oefenbundels, die beschikbaar zijn voor alle niveaus en leerjaren. De bundels bevatten materiaal voor alle stof uit dat leerjaar, maar voor de trainingen gebruiken we de onderwerpen die leerlingen vaak lastig vinden.

Aan het eind van de training krijgt je kind de bundel mee naar huis, voor extra oefening of als naslagwerk.

Lyceo Oefenen

Zolang de wiskundeboost duurt, heeft je kind toegang tot ons online platform Lyceo Oefenen. Hij of zij krijgt toegang tot een persoonlijke omgeving, met uitlegvideo’s en oefenopgaven voor het juiste leerjaar en niveau.