Inschool CodeLab

Niet elk kind hoeft programmeur te worden, maar elk kind heeft wel kennis nodig van programmeren. In ons CodeLab leren leerlingen de basis van het programmeren. Computers en slimme applicaties zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We communiceren via e-mail en apps, winkelen online, spelen games en werken in de cloud. Digitale vaardigheden zijn niet alleen onmisbaar om de wereld om ons heen te begrijpen, maar ook essentieel voor de werknemer van de toekomst. En de werknemer van de toekomst, is de leerling van nu.

Tijdens een CodeLab wordt uitleg van onze ervaren begeleiders afgewisseld met het schrijven van een eigen code. Leerlingen raken bekend met belangrijke programmeerconcepten en leren allerlei handige
computervaardigheden.

De lessen vinden plaats op uw school, met gebruik van uw eigen computers. Leerlingen leren tijdens een CodeLab op hun eigen niveau programmeren. Ze gebruiken nieuwe vaardigheden, zoals computational thinking: een probleem in kleine stappen opdelen, uitwerken en analyseren. We dagen hen uit hun eigen creativiteit op de vrije loop te laten om iets te bouwen wat echt van hen is.

Lesmateriaal
De nieuwste technologische ontwikkelingen verwerken we jaarlijks in ons lesmateriaal. Het materiaal wordt ontworpen door docenten en onderwijsontwikkelaars met een achtergrond in informatica. Inmiddels is ons programma al door duizenden leerlingen succesvol gebruikt.

Levende methode
De juiste mensen voor de klas zetten is onze specialiteit. Leerlingen krijgen les van enthousiaste en ervaren begeleiders. Daarnaast houden wij ons lesmateriaal altijd up-to-date en zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op digitaal gebied. We werken in kleine groepen, zodat iedere leerling op zijn of haar eigen niveau persoonlijke aandacht krijgt.

Er is keuze uit vier verschillende leerlijnen:
• Games maken
• Website bouwen
• Digitale privacy en veiligheid
• Office basisvaardigheden

Contact
Heeft u interesse in CodeLabs op uw school door Lyceo? Neem gerust contact op met ons:

T: 071 – 79 000 40
E: info@lyceo.nl

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie