Huiswerkbegeleiding Haarlem

Ook in Haarlem is er een mogelijkheid tot het volgen van huiswerkbegeleiding van Lyceo. Als je extra uitleg nodig hebt, op zoek bent naar een rustige plek om huiswerk te maken of een leerachterstand hebt, dan is huiswerkbegeleiding iets voor jou! Lyceo biedt ook huiswerkbegeleiding in Haarlem. Leerlingen van zowel vmbo als havo en vwo niveau kunnen hier huiswerkbegeleiding volgen. We helpen je met je vragen, kijken je huiswerk na en overhoren je leerwerk. Je wordt geholpen met het vinden van studievaardigheden die bij jou passen, waardoor je zelfstandigheid vergroot wordt.

Hieronder zie je op welke locaties in Haarlem we huiswerkbegeleiding aanbieden.

Huiswerkbegeleiding Haarlem

 • Huiswerkbegeleiding

  In kleine groepen krijg je ondersteuning bij het maken van je huiswerk.

 • Hoe vaak?

  Huiswerkbegeleiding volg je meerdere middagen in de week. Een individueel plan van aanpak bespreken we in een persoonlijk gesprek.

Vraag een informatiepakket aan
 • Huiswerkbegeleiding Juffrouwjulia Haarlem Lorentzplein
  De meeste leerlingen die naar de huiswerkbegeleiding komen, hebben vaak behoefte aan extra structuur en ondersteuning bij de studievaardigheden. Dit zijn precies de punten waar wij ons in de huiswerkbegeleiding ook op richten! In de begeleiding zit je in kleine groepen (een begeleider op maximaal zeven leerlingen) in rustige ruimtes. In de huiswerkbegeleiding werken we met ons eigen leerlingvolgsysteem, waarin ouders mee kunnen kijken met wat hun zoon of dochter doet in de begeleiding.
  Je kan bij ons in een ontspannen sfeer werken aan de leerdoelen die wij voorafgaand aan de begeleiding samen met je ouders hebben besproken. De begeleiders ondersteunen je bij de studievaardigheden en je vragen.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Overveen Kennemer Lyceum
  Heb jij moeite met plannen of woorden leren? Of vind je het lastig om thuis zelfstandig aan de slag te gaan en heb je een stok achter de deur nodig? Wij kunnen je hierbij helpen! We bieden persoonlijke begeleiding gericht op de studievaardigheden. Daarnaast helpen wij jou met het plannen van het huiswerk, wordt je huiswerk gecontroleerd en leerwerk overhoord. Samen met jou werken we naar betere cijfers en meer zelfvertrouwen. Het uiteindelijke doel is dat je zelfstandig kunt werken en onze hulp niet meer nodig hebt.
  In een leerlingvolgsysteem wordt bijgehouden hoe het gaat bij de huiswerkbegeleiding. Hierin houden we jouw ontwikkeling bij. Je ouders kunnen hier ook in mee kijken. Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen, zal de vestigingscoördinator ook regelmatig contact met je ouders hebben. Door samen te werken met je ouders en school kunnen we de beste resultaten behalen!

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Bloemendaal De Hartenlustmavo
  Tijdens de huiswerkbegeleiding werken we samen aan je huiswerk en je studievaardigheden, hoe maak je bijvoorbeeld een goede planning? Hoe kun je op een goede manier leren voor vakken als wiskunde of aardrijkskunde? Samen met het team van vaste begeleiders helpen we je bij het ontwikkelen van deze vaardigheden. Op deze manier vergroten we jouw zelfstandigheid en wordt het maken van je huiswerk steeds makkelijker. Daarnaast staan we altijd klaar om je te helpen bij de vragen die je hebt. Ons team helpt je ook met het nakijken van je huiswerk en het overhoren van je leerwerk, zodat je met een goed gevoel je toetsen ingaat. Je ouders kunnen in ons eigen leerlingvolgsysteem je ontwikkelingen volgen.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Haarlem Coornhert Lyceum
  Heb je moeite je huiswerk op tijd af te krijgen? Weet je niet goed hoe je moet leren? Kom naar Lyceo! Elke schoolmiddag kan je op het Coornhert Lyceum terecht voor huiswerkbegeleiding. De begeleiding vindt plaats in een vast en rustig lokaal (één begeleider op maximaal zeven leerlingen), waarin iedere leerling aan zijn of haar eigen taken werkt. Onze begeleiders en vestigingscoördinator werken samen met jou naar betere cijfers, het vergroten van je zelfvertrouwen met het uiteindelijke doel om zoveel mogelijk zelfstandigheid te creëren om op eigen benen te kunnen staan! De begeleiding is meer dan het maken van huiswerk alleen. De focus binnen de huiswerkbegeleiding ligt, naast vakinhoudelijke ondersteuning, nog op twee andere aspecten: het ‘leren leren’ en ‘leren plannen'. Binnen de huiswerkbegeleiding werken we met een eigen leerlingvolgsysteem, waarin we samen met jou plannen, het huiswerk en de ontwikkelingen bijhouden. Je ouders kunnen hierin meekijken. Om het beste uit jou te halen onderhouden we regelmatig contact met ouders, omdat we geloven dat de samenwerking bijdraagt aan een beter resultaat!

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Haarlem Mendel College
  Ons doel is het verbeteren van je studievaardigheden en resultaten. Een team van ervaren begeleiders staat klaar om je te helpen bij je persoonlijke hulpvraag. Bij de huiswerkbegeleiding willen we dat je beter leert plannen en meer overzicht krijgt over je huiswerk. Op deze manier ben je klaar met je huiswerk als je bij ons bent geweest. Zo heb je een rustige avond waarin je tijd hebt voor andere dingen!
  Aan de hand van een planning ga je zelfstandig aan de slag. Begeleiders lopen rond in de ruimte om te kijken hoe het gaat en zijn er voor jou als je vragen hebt. Als je denkt dat je de stof voldoende kent, gaan we dit testen met behulp van een oefentoets. Daarnaast helpen begeleiders je met studievaardigheden en het nakijken van je huiswerk. Een ander voordeel is dat je bij ons geen afleiding hebt en je beter kunt concentreren. Doordat we je helpen met plannen, zorgen voor een rustige omgeving en we je kunnen helpen met vragen werkt huiswerk maken bij ons beter. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en zullen je huiswerk met meer plezier maken. We willen dat jij beter wordt in het maken en het leren van je huiswerk en je deze vaardigheden vervolgens ook thuis gaat toepassen. Je ouders kunnen je ontwikkelingen volgen in ons eigen leerlingvolgsysteem, dat thuis te bekijken is.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Haarlem Het Schoter
  Kan je een steuntje in de rug gebruiken met het aanpakken van je huiswerk? Kom dan naar Lyceo! Tijdens huiswerkbegeleiding is er uitgebreid aandacht voor vaardigheden die je helpen op school. Denk bijvoorbeeld aan structuur aanbrengen, plannen, samenvatten en leerstrategieën. Hiermee draagt huiswerkbegeleiding ook bij aan het vergroten van je zelfvertrouwen en je zelfstandigheid.
  Door huiswerkbegeleiding in kleine groepen (1 begeleider op 7 leerlingen) aan te bieden, is er voldoende tijd voor persoonlijke aandacht voor jou en je persoonlijke ontwikkeling. Samen met een begeleider maak je een planning voor je huiswerk. Je maakwerk wordt nagekeken en je leerwerk overhoord. Voor vakinhoudelijke vragen kan je ook bij begeleiders terecht. Dit alles gebeurt in een ontspannen en prettige sfeer en omgeving. Je ouders kunnen je voortgang volgen door middel van ons eigen leerlingvolgsysteem en middels regelmatig contact met de vestigingscoördinator.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo IJmuiden Vellesan College
  Plannen kan lastig zijn! En leren, hoe doe je dat nou eigenlijk? Wij kunnen je daarbij helpen. Ons team van enthousiaste begeleiders staat voor jou klaar. Ze helpen je met plannen, net zolang tot je dit zelfstandig kan. Door te plannen begin je met een goed plan aan je huiswerk en maakt het alles overzichtelijker.
  Het kan zijn dat je ondanks een goed plan toch even vastloopt. In de huiswerkbegeleiding is dit geen probleem. De begeleider staat altijd paraat om samen met jou te werken naar de juiste oplossing zodat je de stof weer begrijpt en verder kan gaan. Je vakinhoudelijke vragen worden beantwoord, je maakwerk nagekeken en je leerwerk overhoord. Zo kan je met meer zelfvertrouwen beginnen aan een toets.
  In de begeleiding kijken we naar de manier waarop je je leerwerk aanpakt. We helpen je met studievaardigheden die bij jou passen. Dan wordt je huiswerk niet alleen makkelijker maar ook nog eens leuker. Uiteindelijk streven we ernaar dat de schoolprestaties positief zijn en dat je het op school naar je zin hebt, maar daarnaast is het ook lekker om te weten dat je door op de juiste manier huiswerk te maken, je genoeg tijd overhoudt om de dingen te doen naast school die jij het leukste vindt.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier

 • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/lyceo/lyceo.nl/www/wp-content/themes/lyceo-2015/inc/timber.php on line 240

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/lyceo/lyceo.nl/www/wp-content/themes/lyceo-2015/inc/timber.php on line 240

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Lisse Fioretti College
  In de huiswerkbegeleiding komen leerlingen met verschillende hulpvragen bij ons; misschien heb je moeite met plannen of leren, of vind je het lastig om thuis zelfstandig aan de slag te gaan. Wij kunnen je helpen! Wij bieden je persoonlijke begeleiding. Er is één begeleider op maximaal 7 leerlingen, waardoor elke leerling aandacht krijgt. Er wordt aandacht gegeven aan het huiswerk voor de komende periode en begeleiding gegeven op de studievaardigheden.

  Bij de start van je begeleiding worden persoonlijke doelen opgesteld waar binnen de huiswerkbegeleiding aan gewerkt wordt. De begeleiders kijken mee wat jouw leerstijl is en hoe deze versterkt kan worden, zodat je op een effectievere manier je huiswerk gaat maken en leren. In het begin geven de begeleiders hier veel sturing in. Door het volgen van huiswerkbegeleiding wordt de zelfstandigheid vergroot, met als doel dat een leerling zelfstandig zijn huiswerk leert plannen. De begeleiders zijn er elke dag om je te helpen met plannen, je maakwerk na te kijken en je leerwerk te overhoren. Ook zijn ze er om je vakinhoudelijke vragen te beantwoorden. Als je al je huiswerk af hebt, heb je lekker echt vrije tijd.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Zaandijk Saenredam College
  Zit je soms nog in de avond tot laat aan je huiswerk? Heb je hulp nodig om je huiswerk effectiever aan te pakken? Kom naar Lyceo! In een prettige en rustige omgeving kun je geconcentreerd je huiswerk maken en leren. Een enthousiast en ervaren team helpt je hierbij en begeleiden je om je persoonlijke doelen te behalen. Niet alleen met vakinhoudelijke vragen kan je bij hen terecht, ze helpen je ook met het vinden van studievaardigheden die bij jou passen. De begeleiders zorgen dat je een goede planning maakt, controleren je maakwerk en overhoren je leerwerk. Door huiswerkbegeleiding heb jij voortaan je huiswerk op tijd af en je toetsen goed geleerd. Je ouders kunnen je ontwikkelingen volgen in ons eigen leerlingvolgsysteem, waarin je vorderingen worden bijgehouden.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Amsterdam Cartesius Lyceum
  Wil je betere cijfers? Wil je weten hoe je moet plannen? Kom naar Lyceo! Bij ons kan je onder begeleiding aan de slag met maak- en leerwerk. We maken een persoonlijk plan voor jou, om je doelen te behalen. Ons team leert je om een realistische planning te maken, we begeleiden je bij het aanleren van studievaardigheden, om je zelfstandigheid te vergroten. Bij de begeleiders kan je terecht voor vakinhoudelijke vragen, maar ook om je maakwerk te laten nakijken en je leerwerk te overhoren. Zo kan je thuis lekker ontspannen en ga je met een goed gevoel je toetsen in.

  Na verloop van tijd zal je makkelijker door de stof heen komen en daardoor meer plezier ervaren in het leren. Je ontwikkelingen houden we bij in een logboek, waardoor je samen met je ouders kunt terugvinden hoe ver je bent gekomen en hoe de huiswerkbegeleiding is verlopen. De vestigingscoördinator zal regelmatig contact opnemen met je ouders, om je zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen bij je huiswerk. Ook is het mogelijk dat de vestigingscoördinator contact opneemt met vakdocenten of je mentor, om bijvoorbeeld toetsen op te vragen, zodat je die samen met je begeleider kunt inkijken en kunt leren van je fouten. Dit alles leidt er natuurlijk toe dat je cijfers omhoog gaan!

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Zaandam St. Michaël College
  Leren en huiswerk maken gaat niet altijd vanzelf. Veel leerlingen kunnen hierbij een steuntje in de rug gebruiken. Soms op het gebied van studievaardigheden, soms meer op vakinhoudelijk gebied. Tijdens onze begeleiding van één begeleider op zeven leerlingen word je op een persoonlijke manier geholpen bij het ontwikkelen van je studievaardigheden en word je geholpen bij de vakken die je moeilijk vindt. De begeleiders staan altijd open voor een praatje en ze willen graag weten hoe het met je gaat, zowel op school als thuis. We hebben fijne begeleiders met ieder hun eigen topvakken. Samen met jou gaan ze aan de slag, zodat jouw studieresultaten verbeteren en je met meer plezier naar school gaat!

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Amsterdam Van Baerlestraat
  Tijdens de huiswerkbegeleiding is er aandacht voor planning, overzicht en structuur. Je krijgt bij ons de mogelijkheid om op een rustige plek je huiswerk te maken en vakinhoudelijke vragen te stellen. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van toetsen en het leren zelfstandig te werken.
  Als je je hebt aangemeld voor Lyceo huiswerkbegeleiding, voer je eerst, als het kan samen met (een van) je ouders, een intakegesprek. Aan de hand hiervan wordt er een plan van aanpak gemaakt waarin we jouw doelstellingen en wensen op een rij zetten. Elke drie maanden is er een evaluatiemoment en stellen we als dat nodig is het plan bij.
  Doordat leerlingen wekelijks op de locatie zijn, kunnen de begeleiders en de vestigingscoördinator de voortgang goed monitoren en bijsturen waar dat nodig is. Zowel ouders als leerlingen hebben hier baat bij. Tijdens de huiswerkbegeleiding krijg je actieve en persoonlijke begeleiding en word je gestimuleerd het beste uit jezelf te halen.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Castricum Clusius College
  Lyceo verzorgt de huiswerkklas binnen het Clusius College. Het belangrijkste leer- en huiswerk wordt hier gemaakt in een rustige omgeving. Dagelijks is er een vestigingscoördinator aanwezig om de huiswerkklas te organiseren. Tijdens de huiswerkklas is er de mogelijkheid om aan de aanwezige begeleiding vragen te stellen of overhoord te worden.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Uithoorn Alkwin Kollege
  Binnen de huiswerkbegeleiding leren we je studievaardigheden aan, waar je gedurende jouw gehele schoolperiode profijt van zult hebben. Denk hierbij aan het beter leren plannen, structureren en het aanleren van studievaardigheden.
  Wij bieden tijdens de huiswerkbegeleiding een rustig lokaal waar je zonder afleiding je maakwerk kunt maken en jouw leerwerk kunt voorbereiden. Het maakwerk wordt gecontroleerd en het leerwerk altijd overhoord. De begeleiding vindt plaats in kleine groepen; zo blijft de begeleiding persoonlijk en intensief. Naast het serieuze werk vinden we ontspanning ook belangrijk. Dit doen we door in de pauze leuke en interactieve activiteiten of spellen te doen, want even ontspannen is ook belangrijk!
  Regelmatig vinden er contactmomenten met je ouders plaats om jouw vorderingen en persoonlijke doelen te evalueren. Bij Lyceo werken wij bovendien met een eigen digitaal leerlingvolgsysteem, zodat ouders jouw ontwikkeling gewoon dagelijks thuis kunnen volgen.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier

Huiswerkbegeleiding in Haarlem: persoonlijk en kleinschalig

Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt altijd gewerkt in kleine groepen, waardoor je veel tijd en aandacht van de begeleiders krijgt. Door het maken van een persoonlijk ontwikkelingsplan, een juiste structuur én een goede planning wordt leren weer leuk! Dankzij ons leerlingvolgsysteem kun je je vorderingen ook thuis bekijken.

Huiswerkbegeleiding Haarlem: De beste begeleiding gewoon om de hoek

Het is belangrijk dat je het beste uit jezelf haalt, zodat je jouw ambities kunt waarmaken. Tijdens de huiswerkbegeleiding word je geholpen met plannen, en kun je alle vragen stellen over de leerstof. Daarnaast oefenen je samen met onze begeleiders het leerwerk. Je bent een aantal dagen per week op onze vestiging in Haarlem aanwezig om tot goede resultaten te komen.

Hoe werkt Lyceo Huiswerkbegeleiding?

Tijdens de huiswerkbegeleiding krijg je actieve en persoonlijke begeleiding en word je gestimuleerd het beste uit jezelf te halen. Als je je hebt aangemeld voor Lyceo Huiswerkbegeleiding, voer je eerst samen met je ouder(s)/verzorger(s) een intakegesprek. Aan de hand daarvan wordt er een plan van aanpak opgesteld waarin we jouw doelstellingen en wensen op een rijtje zetten. Elke drie maanden is er een evaluatiemoment en stellen we, indien nodig, het plan van aanpak bij.