Tips en tricks voor alle vakken en niveaus

Leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je graag! In het menu hieronder kun je per vak de belangrijkste tips vinden die je helpen met leren en toetsen/examens goed te maken. Daarnaast leggen onze toptrainers de lastigste onderwerpen in filmpjes voor je uit.

Bekijk ook

 • Lyceo Examen Oefenen
  Met Examen Oefenen herhaal je wat je tijdens de Lyceo examentraining leert, kun je thuis extra oefenen en weet je nóg beter wat je tijdens het centraal examen kunt verwachten. Hierdoor kun je tijdens het centraal examen onderwerpen en vragen makkelijker herkennen en ben je beter in staat de opgaven te beantwoorden.
 • Lyceo Samenvatting
  Lyceo Samenvatting is een handig en compact boekje met de volledige samenvatting van de theorie voor het centraal examen, aangevuld met voorbeelden en hulpmiddelen zoals begrippen- en woordenlijsten. Je kunt Lyceo Samenvatting als aanvulling op een examentraining aanschaffen of los bestellen. De boekjes zijn verkrijgbaar voor alle vakken op het vmbo-tl, de havo en het vwo. Zo ben jij écht goed voorbereid op je eindexamens.
 • Lyceo Legt Uit 
  Regelmatig posten wij uitlegfilmpjes van onze toptrainers, voor alle vakken en elk niveau! Van molrekenen tot het moessonklimaat en van drogredenen tot het herleiden van formules. Abonneer je dus snel op ons kanaal om niets te missen: youtube.com/LyceoTV
 • Ezelsbruggetje.nl
  Met ezelsbruggetjes wordt huiswerk maken een stuk leuker en gemakkelijker! Met een handig ezelsbruggetje vergeet je nooit meer belangrijke rijtjes of formules.
 • Oefenexamens 
  Het oefenen van examens kan je heel goed helpen! Bij ons vind je oefenexamens voor elk vak en elk niveau.
 • Tips voor de toetsweek
  We delen handige tips voor de toetsweek en je kunt de gratis Lyceo planner downloaden. Zo ga jij goed voorbereid je toetsweek in!

Extra steuntje in de rug nodig?

Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen door jonge, enthousiaste en ervaren begeleiders klaargestoomd voor de school- en eindexamens. Een examentraining duurt, afhankelijk van het betreffende examenvak, 2 aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma. We zorgen dat je de examenstof goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school, een extra steuntje in de rug dus.

De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Deelnemers behalen gemiddeld 0,7 punt hoger op hun eindexamen.

Boek nu een examentraining