Waarom het Lyceo Examenjaar?

 • Het hele jaar persoonlijke begeleiding, zo werk je al je achterstanden weg
 • Optimale voorbereiding op zowel de SE’s en het CE
 • Een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching
 • Voor vmbo-tl, havo en vwo
 • Op de eigen school of een van onze eigen locaties
 • Het is mogelijk om in termijnen te betalen
 • Starten kan tot 1 maart
Gratis informatiepakket >

Het Lyceo Examenjaar

Het Lyceo Examenjaar is een combinatie van huiswerkbegeleiding, examentrainingen, bijlessen en coaching in het examenjaar. Van je eerste schoolexamen tot je laatste centraal examen. Na een periode van online lessen is dit dé manier om vol vertrouwen en volledig bijgewerkt je examenjaar door te komen. Starten kan nog tot 1 maart. 

Hét alternatief voor particulier onderwijs

Wil je er zeker van zijn dat je het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is Het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers.

Tijdens Het Lyceo Examenjaar helpen we jou met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op jouw behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van je diploma. En het mooie is dat je hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

Vraag een gratis informatiepakket aan
Aanmelden voor een vrijblijvend intakegesprek

Hoe werkt Het Lyceo Examenjaar en wat zijn de kosten?

 1. In een persoonlijk gesprek brengen wij jouw wensen en behoeften in kaart.
 2. Op basis van dit gesprek stelt de vestigingscoördinator een persoonlijk begeleidingsplan op voor de maanden tot aan het eindexamen.
 3. Tot aan het eindexamen houden wij jouw ouders continu op de hoogte van de voortgang en resultaten.
 4. Wij kijken gericht naar eventuele knelpunten en sturen, indien nodig, het plan van aanpak bij.
 5. Als het eindexamen in zicht is, maken we samen een dagelijkse planning die loopt tot en met de examens.
 6. Ook tijdens de examens kun je bij ons terecht.
 7. Aan het eind ga jij vol vertrouwen en goed voorbereid je examens in. 

Elk kind is anders en daarom gaan wij graag samen in gesprek om een pakket te vormen dat past bij jouw (leer)behoeften. Omdat voor iedereen een andere aanpak geldt, worden de prijzen per pakket berekend. Betalen in termijnen is mogelijk.

Het programma

Het Lyceo Examenjaar is een op maat gemaakt pakket en is dus voor ieder kind anders. Onderstaand is een indicatie van hoe het programma kan worden vormgegeven. 

Huiswerkbegeleiding
Hulp bij studievaardigheden, bijhouden van de planning, tijd om inhoudelijke vragen te stellen en een plek om geconcentreerd en gestructureerd te studeren.

+

Examentraining
Onderdeel van dit pakket zijn een of meer Lyceo examentrainingen; de enige bewezen effectieve examentrainingen in Nederland. Ook hiervoor wordt een planning gemaakt. Tijdens deze trainingen wordt je in kleine groepen klaargestoomd voor een bepaald vak.

+

Bijles
Eén op één begeleiding waarbij jouw kennisniveau het uitgangspunt is. Er is volop ruimte om inhoudelijke vragen te stellen.

+

Coaching
Tijd voor persoonlijke aandacht met als doel overzicht, rust en structuur te bieden waardoor het zelfvertrouwen wordt vergroot. Ook wordt hier aandacht besteed aan de studievaardigheden.

+

Faalangstreductietraining en StudieKeuzeAdvies
Het Lyceo Examenjaar programma wordt aangepast op de behoefte van de leerling. We bieden daarom de optie om ook faalangstreductietraining en studiekeuzeadvies op
te nemen in het pakket.

Waar volg ik het Lyceo Examenjaar?

Het Lyceo Examenjaar kun je op jouw eigen school volgen of op één van onze eigen vestigingen door heel Nederland, voor vmbo-tl, havo en vwo. Benieuwd of wij ook bij jou in de buurt zijn? Via onze huiswerkbegeleiding pagina kun je alle locaties bekijken.

Vragen of direct aanmelden?

Voor vragen of om je direct aan te melden kun je contact opnemen met onze klantenservice via 071 – 79 000 40 of info@lyceo.nl. Het Lyceo Examenjaar is een op maat gemaakt programma, wij stemmen de invulling dus samen met jou en je ouders af. Wil je alle informatie zelf nog even doornemen? Vraag dan een informatiepakket aan.

Lyceo Eindexamensprint

Speciaal voor de eindsprint in de laatste maanden richting het eindexamen.

De laatste maanden richting het centraal schriftelijk eindexamen zijn voor veel leerlingen bijzonder spannend. Speciaal voor die leerlingen bieden wij een op maat gemaakt ‘eindexamensprint-pakket’ aan.

Het eindexamensprintpakket lijkt op het Lyceo Examenjaar maar over een kortere periode. Leerlingen krijgen een op maat gemaakt programma, afgestemd op specifieke behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van het diploma. De begeleiding wordt aangeboden als aanvulling op het onderwijs dat op school wordt gegeven.

De Lyceo Eindexamensprint is een aangepaste versie van het Lyceo Examenjaar, afhankelijk van de beschikbare tijd tot het eindexamen. Let op: na 1 maart kan er niet meer gestart worden met de Lyceo Eindexamensprint.

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie