De Lyceo Eindexamensprint

Wil je met meer rust en zekerheid de laatste maanden richting jouw eindexamens doorlopen? Meld je dan nu aan voor De Lyceo Eindexamensprint. We maken net als in Het Lyceo Examenjaar een op maat gemaakt pakket, wat volledig aansluit op jouw behoeften. Let op: aanmelden kan nog maar tot en met 1 maart!

Het Lyceo Examenjaar

Wil je er zeker van zijn dat jouw zoon of dochter het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is Het Lyceo Examenjaar echt iets voor jouw kind! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers.

Het Lyceo Examenjaar is een combinatie van huiswerkbegeleiding, examentrainingen, bijlessen en coaching in het examenjaar. Van het eerste schoolexamen tot het laatste centraal examen.

Bekijk alle locaties

De optimale voorbereiding op je examens

Tijdens Het Lyceo Examenjaar helpen we met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, bijlessen, examentrainingen en coaching. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op de behoeften en wensen van jouw kind. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van het diploma. En het mooie is dat je kind hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van zijn of haar eigen school.

Vraag een gratis informatiepakket aan
Aanmelden voor een vrijblijvend adviesgesprek

De voordelen van het Lyceo Examenjaar

Het hele jaar persoonlijke begeleiding
Optimale voorbereiding op zowel de SE’s en het CE
Een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching
Voor vmbo-tl, havo en vwo
Op de eigen school of een van onze eigen locaties
Het is mogelijk om in termijnen te betalen

Hoe werkt Het Lyceo Examenjaar?

  1. In een persoonlijk gesprek brengen wij de wensen en behoeften in kaart.
  2. Op basis van dit gesprek stelt de vestigingscoördinator een persoonlijk begeleidingsplan op voor de maanden tot aan het eindexamen.
  3. Tot aan het eindexamen houden wij de ouders continu op de hoogte van de voortgang en resultaten.
  4. Wij kijken gericht naar eventuele knelpunten en sturen, indien nodig, het plan van aanpak bij.
  5. Als het eindexamen in zicht is, maken wij samen met de leerling een dagelijkse planning die loopt tot en met de examens.
  6. Ook tijdens de examens kan je kind bij ons terecht.
  7. Aan het eind gaat je kind vol vertrouwen en goed voorbereid zijn of haar examens in. 

Het programma

Het Lyceo Examenjaar is een op maat gemaakt pakket en is dus voor ieder kind anders. Onderstaand is een indicatie van hoe het programma kan worden vormgegeven.

Huiswerkbegeleiding
Hulp bij studievaardigheden, bijhouden van de planning, tijd om inhoudelijke vragen te stellen en een plek om geconcentreerd en gestructureerd te studeren. Ook tijdens de schoolvakanties.
Examentraining
Een of meer Lyceo examentrainingen. Ook hiervoor wordt een planning gemaakt. Tijdens deze trainingen word je kind in kleine groepen klaargestoomd voor een bepaald vak. Moet je zoon of dochter onverhoopt een herexamen doen? Dan is de herexamentraining gratis.
Bijles
Een op een begeleiding waarbij het kennisniveau van jouw kind het uitgangspunt is. Er is volop ruimte om inhoudelijke vragen te stellen.
Coaching
Tijd voor persoonlijke aandacht met als doel overzicht, rust en structuur te bieden waardoor het zelfvertrouwen van je kind wordt vergroot. Ook besteden we hier aandacht aan de studievaardigheden.
--- Thuis extra oefenen?

Lyceo Examen Oefenen

Met Lyceo Examen Oefenen krijg je voor alle examenvakken toegang tot onze digitale leeromgeving met uitlegfilmpjes, aanvullende theorie, oefenopgaven en een eindtoets. We geven uitgebreide feedback zodat je weet aan welke onderdelen je nog wat extra aandacht moet besteden. Zo kun je thuis online verder oefenen.

Meer weten

Faalangstreductietraining en StudieKeuzeAdvies

Het Lyceo Examenjaar programma wordt aangepast op de behoefte van de leerling. We bieden daarom de optie om ook faalangstreductietraining en studiekeuzeadvies op te nemen in het pakket. Bij StudieKeuzeAdvies gaat je kind in vier sessies aan de slag met een persoonlijke studiekeuzecoach om een studiekeuze te maken die echt bij jouw zoon of dochter past. De faalangstreductietraining is gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen en het leren omgaan met faalangst.

Ook ontvangt hij of zij gratis de Keuzegids wo, hbo of mbo. De Keuzegids is de enige echt onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen in Nederland beoordeelt en vergelijkt.

Meer informatie
--- Wat zijn de kosten?

Tarieven

Elk kind is anders en daarom gaan wij graag samen in gesprek om een pakket te vormen dat past bij de (leer)behoeften van jouw kind. Omdat voor iedereen een andere aanpak geldt, berekenen we de prijzen per pakket. Betalen in termijnen is mogelijk.

Vraag een gratis informatiepakket aan

Lyceo Eindexamensprint

Speciaal voor de eindsprint in de laatste maanden richting het eindexamen

De laatste maanden richting het centraal schriftelijk eindexamen zijn voor veel leerlingen bijzonder spannend. Speciaal voor die leerlingen bieden wij een op maat gemaakt ‘eindexamensprint-pakket’ aan.

Het eindexamensprintpakket lijkt op het Lyceo Examenjaar maar over een kortere periode. Leerlingen krijgen een op maat gemaakt programma, afgestemd op specifieke behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van het diploma. De begeleiding wordt aangeboden als aanvulling op het onderwijs dat op school wordt gegeven.

De Lyceo Eindexamensprint is een aangepaste versie van het Lyceo Examenjaar, afhankelijk van de beschikbare tijd tot het eindexamen. Let op: na 1 maart kun je niet meer starten met de Lyceo Eindexamensprint.