Lyceo: Leren Leren

Het gaat voor de één gemakkelijker dan de ander.
De één stampt woordjes als een hamer maar krijgt kortsluiting als ‘ie cijfers ziet.
De ander heeft het geheugen van een datacenter, maar de concentratie van een goudvis.
En weer een ander heeft een hoofd vol ideeën maar vindt alles interessanter dan z’n boeken. Toch moet iedereen hetzelfde onderwijs afronden.

Met miljoenen verschillende talenten én struikelblokken, gaat dat niet voor iedereen vanzelf. En in overvolle klassen kunnen docenten niet altijd alle aandacht geven die nodig is. Daarom hebben sommige leerlingen wat extra aandacht nodig. Aandacht voor leren zelf. Zo leer je namelijk leren. Dat vinden we niet alleen, dat is ook wetenschappelijk bewezen.

Leren is ook plannen. Concentreren. Discipline. Jezelf motiveren.
Leren is weten hoe je het kwartje laat vallen.
Iets begrijpen geeft je kind zelfvertrouwen. En als je kind gaat vertrouwen op zijn of haar eigen brein, dan wordt leren leuk.
Bij Lyceo leren we je kind leren. Daar heeft hij of zij elke toets, elk school- of studiejaar en bij alles wat hij of zij daarna onderneemt profijt van.

Lyceo. Leren leer je zo!

Over ons

Lyceo biedt veel verschillende vormen van onderwijsondersteuning: van huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining tot studiekeuze en leren coderen. Je vindt ons door het hele land – op de vele scholen waarmee we samenwerken en op onze eigen vestigingen. Bij ons staat de leerling centraal. Met onze begeleiding richten we ons niet alleen op de lesstof, maar ook op de motivatie, zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de leerling. En dat betekent natuurlijk voor iedereen iets anders. Daarom maken we met iedere leerling een eigen plan waarin we talenten benadrukken en duidelijke doelen stellen. Doelen stellen verhoogt namelijk de motivatie en vergroot de kans op succes. We werken enkel met methodes die een wetenschappelijke basis hebben. Samen met Tilburg University hebben we een eigen methode ontwikkeld voor het aanleren en verbeteren van studievaardigheden: Lyceo Leren Leren©. De begeleiding wordt verzorgd door onze zorgvuldig geselecteerde student-begeleiders die qua leeftijd en belevingswereld dicht bij de leerling staan en hen daardoor goed kunnen inspireren en motiveren.

We zorgen er altijd voor dat je kind met zoveel mogelijk plezier kan werken. Want wat leerlingen met plezier leren, vergeten zij niet meer.

Onze kernwaarden

Vertrouwen

Een fijne schooltijd begint met vertrouwen, in wie je bent en wat je kan. Wie en wat dat ook is. Want voor ons is iedereen gelijk, maar niemand hetzelfde. Aandacht is ons belangrijkste product. Dus praten we niet tegen, maar met elkaar. De loyaliteit van onze klanten laat zien dat we altijd dichtbij degenen staan met wie we werken.

Deskundig

Onze kennis bepaalt onze kwaliteit. Daarom zijn we nieuwsgierig en willen we altijd blijven leren. We werken constant aan onze eigen ontwikkeling en daarmee aan die van ons vak. Met innovatieve en wetenschappelijk bewezen oplossingen laten we graag zien hoe het kan.

Positief

Onze energie is aanstekelijk. We vieren successen en stralen na elke hobbel die genomen is. Zonder lessen leer je niks. Dus moet je zelf over de drempel stappen van de deur die we voor je open houden. Want wat je zelf ontdekt, onthoud je beter.

Onze werkwijze

Wetenschappelijk bewezen effectief

Leerlingen werken tijdens onze begeleiding met oefen- en voorbeeldmateriaal van onze eigen Lyceo Leren Leren©-methode, die we hebben ontwikkeld met Tilburg University. Ze krijgen ook een overzichtelijk planboek, waarin ze hun persoonlijke doelen, weekplanning, studievoortgang en met leermethodes zoals samenvatten, mindmapping en het creëren van tijdlijnen.

Vinger aan de pols

We kunnen het ons goed voorstellen dat het als ouder/verzorger prettig is om bij de begeleiding te worden betrokken. Dit doen we onder andere door ons online leerlingvolgsysteem. Dit geeft inzicht in de planning, de persoonlijke doelen, voortgangsverslagen en andere afspraken. Regelmatig bespreken we met ouder, kind en desgewenst de school, hoe het gaat en als het nodig is, geven we tips mee naar huis of passen we onze begeleiding aan.

Hulp bij een gezond leefritme

Bij een bloeiende schooltijd hoort een gezond leefritme. Want als je lekker in je vel zit kun je je beter concentreren en gaat het leren makkelijker. We organiseren regelmatig interactieve ouderavonden en informeren over de effecten van gezonde voeding, voldoende beweging, ontspanning en slaap. Deze thema’s komen uitgebreid aan bod tijdens onze Hoofd-Hart-Lijf-weken die we op alle vestigingen organiseren.

Mensen die naast je staan

We werken met studenten, omdat zij dicht bij de belevingswereld van leerlingen staan. Onze begeleiders inspireren, motiveren en geven vertrouwen. En dat is precies wat we leerlingen willen meegeven. Al onze studentbegeleiders hebben een selectieprocedure en een uitgebreid intern trainingsprogramma doorlopen. Zo zijn zij getraind in de Lyceo Leren Leren©-methode.

Bovendien werkt de inspiratie ook andersom: misschien is die enthousiaste student wel de docent van de toekomst. Alle vestigingen worden geleid door een vestigingscoördinator die niet alleen het vaste gezicht is op de vestiging maar ook het aanspreekpunt voor ouder/verzorger, school en kind.

Locaties

Onze begeleiding vindt plaats op scholen in heel Nederland. Daarnaast hebben we in veel steden ook een eigen locatie, die ook open is in het weekend en in de schoolvakanties. Voor leerlingen die het fijner vinden om buiten de school begeleid te worden, een goed alternatief.