Wij zijn Lyceo

Lyceo biedt veel verschillende vormen van onderwijsondersteuning: van huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining tot studiekeuze en leren coderen. Je vindt ons door het hele land – op de vele scholen waarmee we samenwerken en op onze eigen vestigingen. Bij ons staat de leerling centraal. Met onze begeleiding richten we ons niet alleen op de lesstof, maar ook op de motivatie, zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de leerling. En dat betekent natuurlijk voor iedereen iets anders. Daarom maken we met iedere leerling een eigen plan waarin we talenten benadrukken en duidelijke doelen stellen. Doelen stellen verhoogt namelijk de motivatie en vergroot de kans op succes. We werken enkel met methodes die een wetenschappelijke basis hebben. Samen met Tilburg University hebben we een eigen methode ontwikkeld voor het aanleren en verbeteren van studievaardigheden: Lyceo Leren Leren©. De begeleiding wordt verzorgd door onze zorgvuldig geselecteerde student-begeleiders die qua leeftijd en belevingswereld dicht bij de leerling staan en hen daardoor goed kunnen inspireren en motiveren.

We zorgen er altijd voor dat je met zoveel mogelijk plezier kunt werken. Want wat je met plezier leert, vergeet je niet meer.

Onze kernwaarden

Vertrouwen

Een fijne schooltijd begint met vertrouwen, in wie je bent en wat je kan. Wie en wat dat ook is. Want voor ons is iedereen gelijk, maar niemand hetzelfde. Aandacht is ons belangrijkste product. Dus praten we niet tegen, maar met elkaar. De loyaliteit van onze klanten laat zien dat we altijd dichtbij degenen staan met wie we werken.

Deskundig

Onze kennis bepaalt onze kwaliteit. Daarom zijn we nieuwsgierig en willen we altijd blijven leren. We werken constant aan onze eigen ontwikkeling en daarmee aan die van ons vak. Met innovatieve en wetenschappelijk bewezen oplossingen laten we graag zien hoe het kan.

Positief

Onze energie is aanstekelijk. We vieren successen en stralen na elke hobbel die genomen is. Zonder lessen leer je niks. Dus moet je zelf over de drempel stappen van de deur die we voor je open houden. Want wat je zelf ontdekt, onthoud je beter.