Start met Lyceo Oefenen

Lyceo Oefenen is het nieuwste digitale leerplatform vol oefenmateriaal. Met Lyceo Oefenen kunnen leerlingen in de onder- en bovenbouw op vmbo-tl-, havo- en vwo-niveau zelf aan de slag met uitlegfilmpjes en oefenopgaven. Handig om bijvoorbeeld een toets voor te bereiden of om lastige stof beter onder de knie te krijgen. Na het maken van de oefeningen volgt uitgebreide feedback, zodat jouw kind weet welke onderdelen nog wat extra aandacht nodig hebben.

Lyceo Oefenen is inbegrepen bij huiswerkbegeleiding. Volgt je kind bijles? Dan kan hij of zij voor €9,95 per maand oefenen met alle beschikbare vakken. Volgt je kind al huiswerkbegeleiding of bijles maar heeft hij of zij nog geen toegang tot Lyceo Oefenen? Neem dan contact op met jouw vestigingsmanager of onze klantenservice via 071-7900040 of info@lyceo.nl.

Extra oefenen in de Lyceo app

We maken het je zoon of dochter graag nog makkelijker, want vanaf nu is Lyceo Oefenen ook beschikbaar als app in de Google Playstore of Apple Store! Klik op onderstaande knoppen om de app te downloaden:

Je kunt natuurlijk ook gewoon via oefenen.lyceo.nl naar het platform, de app is een uitbreiding! Benieuwd hoe de app precies werkt en eruitziet? Bekijk het hieronder.

Voor welke vakken kun je oefenen?

Met Lyceo Oefenen kan je kind aan de slag met uitlegfilmpjes en oefenopgaven voor:

  • Wiskunde
  • Nederlands
  • Engels
  • Economie
  • Scheikunde
  • Natuurkunde
  • Biologie

Met behulp van Lyceo Oefenen kan jouw kind oefenen voor zijn of haar aankomende toetsen en zal de lesstof hierdoor beter begrijpen. De oefenopgaven zijn opgezet door ervaren trainers en getest door docenten en leerlingen. De oefeningen zijn gebaseerd op de meest gebruikte methodes in Nederland, dus grote kans dat die van jouw kind er bij zit. In de komende periode komen er regelmatig nieuwe vakken bij.

Starten met Lyceo Oefenen

Enthousiast geworden? Ga dan nu aan de slag met Lyceo Oefenen! Bestellen gaat het makkelijkst via jouw vestigingsmanager of onze klantenservice via 071-7900040.

Lyceo Examen Oefenen

Onderdeel van Lyceo Oefenen is Examen Oefenen, speciaal voor eindexamenleerlingen. Hiermee kunnen examenleerlingen zich online voorbereiden op de eindexamens met theorie, uitlegfilmpjes, oefenopgaven en een eindtoets. Examen Oefenen is beschikbaar voor alle eindexamenvakken en kan worden aangeschaft als aanvulling op een examentraining.

Meer over Lyceo Examen Oefenen

Wetenschappelijke onderbouwing

Bij Lyceo Oefenen wordt het niveau van de leerling continu inzichtelijk gemaakt. In combinatie met feedback om op een hoger niveau te komen, is dit een effectieve leermethode. Er is ook wetenschappelijk bewijs dat het digitaal verkrijgen van feedback positieve effecten heeft op de leeruitkomsten. Daarom krijgt de leerling bij een verkeerd antwoord uitgebreide feedback. De oefenvragen zelf zijn gebaseerd op het niveau van kennis, toepassing en inzicht. Dit sluit aan bij de vormgeving van toetsen op school.

Verder is bewezen dat informatie die zowel via beeld als via woord gepresenteerd wordt makkelijker kan worden opgeslagen. Deze informatie wordt namelijk via twee afzonderlijke maar gelijktijdige processen verwerkt in de hersenen. Dit maakt het leren minder belastend en effectiever. Deze ondervindingen ondersteunen het gebruik van video’s bij het leerproces.