Meld je aan

Bijles Duits volgen

Moeilijke vakken worden weer leuk met Bijles 

Op de middelbare school krijg je les in verschillende talen. Eén daarvan is Duits. Misschien spreek je deze taal al of misschien is de stof wel helemaal nieuw voor je. Je leert het spreken, schrijven, lezen en luisteren. Het kan zijn dat niet elk onderdeel je even goed afgaat. Tijdens onze bijles pakken we de lastige onderdelen aan. Bij Lyceo gaan we je helpen om de Duitse taal onder de knie te krijgen!

Wat houdt Bijles Duits in? 

Veel leerlingen hebben vooral moeite met de grammatica. Eén onderdeel van de Duitse grammatica steekt hier met kop en schouders bovenuit: de Duitse naamvallen. Deze blijven voor veel leerlingen lastig. Het is nou eenmaal ook veel om te onthouden. Toch is het ook een heel belangrijk onderdeel van de grammatica want de naamvallen blijven altijd terugkomen. Daarom besteden we veel aandacht aan de basis. We behandelen stapsgewijs: wanneer gebruik je de eerste, tweede, derde, of vierde naamval? Hoe herken je ze in een zin? Wanneer weet je of de uitgang mannelijk, vrouwelijk, of onzijdig moet zijn? Hoe kan ik onthouden welke uitgang bij welke naamval en bij welk geslacht hoort? Wat is het verschil tussen de der- en ein-groep? We zorgen ervoor dat deze kennis weer helemaal op peil is.

In de bovenbouw en richting het examen 

In de bovenbouw ga je verder met het spreken, schrijven, lezen en luisteren van de Duitse taal. Naast de grammatica blijft het belangrijk om te oefenen met het maken van leestoetsen en om te werken aan je woordenschat, zodat je weet wat er van je gevraagd wordt. Je oefent hier ook bij ons mee; hoe weet je de vraag op de juiste manier te beantwoorden. Daarnaast blijven we zorgen dat je basis van de grammatica solide blijft, zodat je met vertrouwen je eindexamen ingaat.

Direct aanmelden

Hulp bij het leren voor Duits 

Het leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je graag! Bekijk de belangrijkste tips voor Duits die je helpen met leren. Daarnaast posten wij wekelijks filmpjes van onze toptrainers om je te helpen met de lastigste onderwerpen. Hieronder zie je twee voorbeelden van Lyceo Legt Uit filmpjes voor het vak Duits. Abonneer je ook op ons kanaal en blijf op de hoogte van alle filmpjes die we posten, voor Duits maar ook voor andere vakken.

Bekijk ook de tips voor andere vakken!

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie