Bijles Duits volgen

Op de middelbare school krijg je les in verschillende talen. Eén daarvan is Duits. Misschien spreek je deze taal al of misschien is de stof wel helemaal nieuw voor je. Je leert het spreken, schrijven, lezen en luisteren. Het kan zijn dat niet elk onderdeel je even goed afgaat. Tijdens onze bijles pakken we de lastige onderdelen aan. Bij Lyceo gaan we je helpen om de Duitse taal onder de knie te krijgen!

Bijles helpt je om de lesstof van Duits beter te begrijpen en te verwerken. Je krijgt één op één begeleiding voor de stof waar jij moeite mee hebt en je kan al je vragen stellen aan je vaste begeleider als je iets nog niet helemaal snapt. Bij Lyceo is jouw kennisniveau het vertrekpunt. Op die manier krijg je precies de aandacht die jij nodig hebt.

Onze begeleiders houden de voortgang bij in het leerlingvolgsysteem HOMi en bespreken die met jou. Zo weet je precies wat het effect van de bijles is. Door samen te werken aan verbeterpunten krijg je je zelfvertrouwen terug, waardoor je beter presteert.

Intakegesprek inplannen

Vul het formulier in om een vrijblijvend intakegesprek te plannen. Onze klantenservice neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Aanmelden voor een vrijblijvend intakegesprek

Wat houdt Bijles Duits in? 

Veel leerlingen hebben vooral moeite met de grammatica. Eén onderdeel van de Duitse grammatica steekt hier met kop en schouders bovenuit: de Duitse naamvallen. Deze blijven voor veel leerlingen lastig. Het is nou eenmaal ook veel om te onthouden. Toch is het ook een heel belangrijk onderdeel van de grammatica want de naamvallen blijven altijd terugkomen. Daarom besteden we veel aandacht aan de basis. We behandelen stapsgewijs: wanneer gebruik je de eerste, tweede, derde, of vierde naamval? Hoe herken je ze in een zin? Wanneer weet je of de uitgang mannelijk, vrouwelijk, of onzijdig moet zijn? Hoe kan ik onthouden welke uitgang bij welke naamval en bij welk geslacht hoort? Wat is het verschil tussen de der- en ein-groep? We zorgen ervoor dat deze kennis weer helemaal op peil is.

In de bovenbouw en richting het examen 

In de bovenbouw ga je verder met het spreken, schrijven, lezen en luisteren van de Duitse taal. Naast de grammatica blijft het belangrijk om te oefenen met het maken van leestoetsen en om te werken aan je woordenschat, zodat je weet wat er van je gevraagd wordt. Je oefent hier ook bij ons mee; hoe weet je de vraag op de juiste manier te beantwoorden. Daarnaast blijven we zorgen dat je basis van de grammatica solide blijft, zodat je met vertrouwen je eindexamen ingaat.

Direct aanmelden

Hulp bij het leren voor Duits 

Het leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je graag! Bekijk de belangrijkste tips voor Duits die je helpen met leren. Daarnaast posten wij wekelijks filmpjes van onze toptrainers om je te helpen met de lastigste onderwerpen. Hieronder zie je twee voorbeelden van Lyceo Legt Uit filmpjes voor het vak Duits. Abonneer je ook op ons kanaal en blijf op de hoogte van alle filmpjes die we posten, voor Duits maar ook voor andere vakken.

Bekijk ook de tips voor andere vakken!

Waarom bijles bij Lyceo?

Lyceo biedt bijles op locaties in het hele land en tijdens het hele schooljaar. Hierdoor is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Lyceo werkt vanuit een methode welke samen met hogescholen en universiteiten is gemaakt en waarvan bewezen is dat deze werkt, namelijk de Leren Leren-methode©. Deze methode bestaat uit vier verschillende effectieve studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Er wordt gestart op jouw kennisniveau, waaruit we bouwen. Ons lesmateriaal is onafhankelijk en innovatief.

Je krijgt één-op-één begeleiding van een ervaren begeleider die door een strenge selectieprocedure en een uitgebreid intern trainingsprogramma komt. Hierdoor kun jij je optimaal richten op het vak wat je moeilijk vindt. Er zitten nog meer voordelen aan het volgen van bijles, namelijk:

  • Je krijgt duidelijke uitleg waardoor je de lesstof beter begrijpt.
  • Je krijgt je eigen vaste, ervaren begeleider die ervoor zorgt dat jij het optimale uit je bijlessen kan halen.
  • Samen met je begeleider werken we achterstanden weg, waardoor je weer helemaal bij bent met de rest van de klas.
  • Geen stress, we werken op jouw tempo.
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen.
  • Je haalt hogere cijfers voor de vakken waarvoor je bijles volgt.

Ben je overtuigd van wat Lyceo voor jou kan betekenen? Wil je met bijles zorgen dat moeilijke vakken weer leuk worden? Meld je dan vandaag nog aan voor bijles bij Lyceo!

Direct aanmelden