Bijles Duits volgen?

Op de middelbare school krijgt je kind les in verschillende talen. Eén daarvan is Duits. Misschien spreekt je kind deze taal al of misschien is de stof wel helemaal nieuw voor hem of haar. Op school leert je kind het spreken, schrijven, lezen en luisteren. Het kan zijn dat niet elk onderdeel hem of haar even goed afgaat. Tijdens onze bijles pakken we de lastige onderdelen aan. Bij Lyceo helpen we je kind om de Duitse taal onder de knie te krijgen!

Bijles helpt om de lesstof van Duits beter te begrijpen en te verwerken. Je kind krijgt een-op-een begeleiding voor de stof waar hij of zij moeite mee heeft. Daarnaast kan je kind al zijn of haar vragen stellen aan de vaste begeleider. Bij Lyceo is het kennisniveau van jouw kind het vertrekpunt. Op die manier krijgt hij of zij precies de aandacht die nodig is.

Direct aanmelden

Intakegesprek inplannen

Vul het formulier in om een vrijblijvend intakegesprek te plannen. Onze klantenservice neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Neem contact met ons op
Aanmelden voor een vrijblijvend intakegesprek

De voordelen van Duits bijles

Beter begrip van de Duits stof
Een vaste ervaren begeleider
Achterstanden voor Duits worden weggewerkt
We werken op het tempo van jouw kind
Meer zelfvertrouwen
Hogere cijfers voor Duits

Wat houdt bijles Duits in?

Veel leerlingen hebben vooral moeite met de grammatica. Eén onderdeel van de Duitse grammatica steekt hier met kop en schouders bovenuit: de Duitse naamvallen. Deze blijven voor veel leerlingen lastig. Het is nou eenmaal ook veel om te onthouden. Toch is het ook een heel belangrijk onderdeel van de grammatica want de naamvallen blijven altijd terugkomen. Daarom besteden we veel aandacht aan de basis. We behandelen stapsgewijs: wanneer gebruik je de eerste, tweede, derde, of vierde naamval? Hoe herken je ze in een zin? Wanneer weet je of de uitgang mannelijk, vrouwelijk, of onzijdig moet zijn? Hoe kan ik onthouden welke uitgang bij welke naamval en bij welk geslacht hoort? Wat is het verschil tussen de der- en ein-groep? We zorgen ervoor dat deze kennis weer helemaal op peil is.

In de bovenbouw en richting het examen 

In de bovenbouw gaat je kind verder met het spreken, schrijven, lezen en luisteren van de Duitse taal. Naast de grammatica blijft het belangrijk om te oefenen met het maken van leestoetsen en om te werken aan de woordenschat, zodat je kind weet wat er van hem of haar gevraagd wordt. Je kind oefent hier ook bij ons mee; hoe weet je de vraag op de juiste manier te beantwoorden. Daarnaast blijven we zorgen dat de basis van de grammatica solide blijft, zodat je kind met vertrouwen het eindexamen ingaat.

Waarom bijles bij Lyceo?

Lyceo biedt bijles op locaties in het hele land en tijdens het hele schooljaar. Hierdoor is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Lyceo werkt vanuit een methode waarvan bewezen is dat deze werkt, namelijk de Leren Leren-methode©. Deze methode bestaat uit vier effectieve studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Er wordt gestart op het kennisniveau van je kind, waaruit we bouwen. Ons lesmateriaal is innovatief, onafhankelijk en is ontwikkeld in samenwerking met hogescholen en universiteiten door het hele land.

Je kind krijgt een-op-een begeleiding van een ervaren begeleider die door een strenge selectieprocedure en een uitgebreid intern trainingsprogramma komt. Hierdoor kan je kind zich optimaal richten op het vak waar hij of zij moeite mee heeft. Onze begeleiders houden de voortgang bij in het leerlingvolgsysteem HOMi en bespreken deze met je kind. Zo weet je als ouder precies wat het effect van de bijles is. Door samen te werken aan verbeterpunten krijgt je kind zelfvertrouwen, wat resulteert in betere prestaties.

Ben je overtuigd van wat Lyceo voor jouw kind kan betekenen? Wil je met bijles zorgen dat moeilijke vakken weer leuk worden voor hem of haar? Meld je dan vandaag nog aan voor bijles bij Lyceo!

Direct aanmelden

Hulp bij het leren voor Duits

Het leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je graag! Bekijk de belangrijkste tips voor Duits die je helpen met leren. Daarnaast posten wij wekelijks filmpjes van onze toptrainers om je te helpen met de lastigste onderwerpen. Hiernaast zie je een voorbeeld van een Lyceo Legt Uit filmpje voor het vak Duits. Abonneer je ook op ons kanaal en blijf op de hoogte van alle filmpjes die we posten, voor Duits maar ook voor andere vakken.

Bekijk ook de tips voor andere vakken!