Meer dan 20 jaar ervaring in geven van bijles, ook online!

Bijles op locatie 

  • Een-op-een vakinhoudelijke begeleiding
  • Op één van onze vestigingen bij jou in de buurt
  • Krijg extra uitleg en oefenopgaven over de lesstof
  • Professionele ondersteuning door ervaren begeleiders
  • Voor alle lesmethodes, vakken & elk niveau
  • Verslag van de bijles via HOMi

Aanmelden Vraag een gratis informatiepakket aan

Online bijles 

  • Uit onderzoek blijkt dat onze online bijlessen evengoed worden beoordeeld als bijles op locatie!
  • Flexibel in te plannen naast eigen lessen, ook in de avonduren
  • Direct aan de slag en snel resultaat, ook in de schoolvakanties!
  • Online professionele ondersteuning door ervaren begeleiders
  • Eén-op-één begeleiding, gericht op de vragen van je kind
  • Voor alle lesmethodes, vakken & elk niveau
  • Gemakkelijk vanuit huis te volgen
  • Verslag van de bijles via HOMi

Aanmelden Bel ons voor meer informatie

Volg bijles!

Tijdens onze bijles krijgt je kind één-op-één begeleiding van een ervaren begeleider, gericht op zijn of haar specifieke vragen. Bijles is waardevol om eventuele opgelopen achterstanden voor een vak weg te werken. Maar ook als je kind geen achterstanden heeft, en de stof voor een vak is bijvoorbeeld weggezakt, is het belangrijk daar nu iets aan te doen. Onze bijlessen kunnen direct geregeld worden, zijn flexibel in te plannen en mogelijk voor alle vakken en elk niveau.

Moeilijke vakken worden weer leuk met bijles 

Heeft je zoon of dochter moeite met een schoolvak of loopt je kind achter op de lesstof? Te lage cijfers kunnen dan het gevolg zijn. Bijles van Lyceo betekent: meer persoonlijke aandacht, zodat het zelfvertrouwen terugkomt en je weer beter presteert.

Lyceo biedt bijles op locaties in het hele land en tijdens het hele schooljaar. Bij Lyceo is het kennisniveau van je kind het vertrekpunt. Leerlingen krijgen één-op-één begeleiding voor de stof waar zij moeite mee hebben. Op die manier krijgen ze precies de aandacht die ze nodig hebben. Onze begeleiders houden de voortgang bij en bespreken die met jouw kind. Zo weet hij of zij precies wat het effect van de bijles is.

Bijlessen kunnen je kind helpen om de lesstof beter te begrijpen en te verwerken. Ook kan je kind vragen stellen aan een vaste begeleider als hij of zij iets nog niet helemaal snapt. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om betere cijfers te halen. Door het benadrukken van de sterke punten en samen te werken aan verbeterpunten krijgt je zoon of dochter zelfvertrouwen terug, waardoor hij of zij beter zal presteren. Maar hoe gaat bijles eigenlijk in zijn werk?

Aanmelden voor een vrijblijvend adviesgesprek

Onze methode

Lyceo werkt vanuit de Lyceo Leren Leren-methode©, die bestaat uit vier bewezen effectieve studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. We starten op het kennisniveau van je kind en van daaruit gaan we bouwen.

Je kind krijgt één-op-één begeleiding van een vaste, ervaren begeleider die de kennis in huis heeft van het vak waar hij of zij moeite mee heeft. Leerlingen kunnen zich tijdens bijles volledig concentreren op het vak of de vakken waarbij zij problemen ervaren. Zij volgen de bijles op één van onze vestigingen of online.

Online bijles

Onze bijlessen zijn ook online beschikbaar. Het volgen van bijles is zeer effectief voor het verbeteren van eventuele zwakkere vakken en in het examenjaar erg nuttig ter voorbereiding op de toetsweken en schoolexamens. Meer informatie? Klik hier.

Een individueel plan van aanpak 

Iedere leerling is anders, dus ieder plan van aanpak is anders. Dat betekent dat een klasgenoot van jouw zoon of dochter wellicht wekelijks een intensieve bijles nodig kan hebben, terwijl jouw kind misschien al aan twee uur genoeg heeft. De bijlesuren volgt hij of zij na schooltijd en voor een of meerdere dagen. Dat is dus allemaal afhankelijk van de behoefte van jouw kind.

Wiskunde, Nederlands, Engels en Natuurkunde zijn de populairste bijlesvakken, maar leerlingen kunnen in elk vak bijles krijgen. Ze leren en werken uit eigen boeken, dus vergeet niet dat je kind deze mee moet nemen naar de bijles.

Vinger aan de pols

In ons online leerlingvolgsysteem HOMi kunnen ouders/verzorgers voortgangsverslagen en andere afspraken bekijken. Regelmatig bespreken we hoe de begeleiding gaat. Als het nodig is, dan passen we onze begeleiding tussentijds aan.

De voordelen van bijles

Als je kind bijles wil gaan volgen, maken we een persoonlijk ontwikkelplan op maat. Hierbij kijken we naar wat hij of zij wil leren en welke cijfers gewenst zijn. Gaandeweg de bijlesuren merkt je kind dat hij of zij zich de lastige vakken weer eigen maakt en dat leren weer leuk wordt. Bovendien krijgt je zoon of dochter meer vrije tijd, omdat hij of zij op vaste tijden aan een schoolvak werkt. Er zitten veel voordelen aan het volgen van bijles, waaronder:

 • Je kind krijgt duidelijke uitleg waardoor hij of zij de lesstof beter begrijpt.
 • Je kind krijgt een vaste, ervaren begeleider.
 • Samen werken de begeleider en jouw kind achterstanden weg, waardoor hij of zij weer helemaal bij is met de rest van de klas.
 • Geen stress, we werken op het tempo van jouw kind.
 • Je kind krijgt meer zelfvertrouwen.
 • Je kind haalt hogere cijfers voor de vakken waarvoor hij of zij bijles volgt.

Over Lyceo

Lyceo biedt veel verschillende vormen van onderwijsondersteuning door het hele land – bij eigen vestigingen en op de diverse scholen waarmee we samenwerken. Onze passie is leerlingen te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Dit doen we door het geven van inhoudelijke begeleiding en het verbeteren van studievaardigheden. Onze kernwaarden zijn persoonlijke aandacht, vertrouwen en een flinke dosis positiviteit.

Enkele belangrijke punten van Lyceo:

 • We werken via onze eigen Lyceo Leren Leren-methode©. Deze methode is gebaseerd op vier wetenschappelijk bewezen effectieve kernvaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren.
 • In ons online leerlingvolgsysteem HOMi kunnen ouders voortgangsverslagen en andere afspraken bekijken.
 • Ons lesmateriaal is innovatief, onafhankelijk en ontwikkeld in samenwerking met hogescholen en universiteiten.
 • Uiteraard volgen onze student-begeleiders een strenge selectieprocedure en een uitgebreid intern trainingsprogramma.
 • We vinden het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan het belang van gezonde voeding, regelmatig bewegen, een goede nachtrust en het inbouwen van voldoende ontspanningsmomenten.

Aanmelden

Ben je overtuigd van wat Lyceo voor jouw kind kan betekenen? Wil je met bijles zorgen dat je kind de moeilijke vakken weer leuk gaat vinden? Meld jouw zoon of dochter dan vandaag nog aan voor bijles bij Lyceo.

Direct aanmelden

Meer informatie over bijles van Lyceo? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 071 – 79 000 40 of stuur een e-mail naar info@lyceo.nl.

Bijles vakken 

Lyceo geeft bijles in alle vakken, meer weten? Klik dan op een van de vakken hieronder. Staat jouw vak er niet tussen? Geen zorgen! Neem telefonisch contact met ons op via 071-7900040 om de mogelijkheden te bespreken.

Bijles Aardrijkskunde Bijles Frans
Bijles Bedrijfseconomie Bijles Geschiedenis
Bijles Biologie Bijles Nederlands
Bijles Duits Bijles Natuurkunde
Bijles Economie Bijles Scheikunde
Bijles Engels Bijles Wiskunde

Hulp bij het leren

Leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je kind graag! Kijk eens bij alle tips en -tricks per vak en de filmpjes met leertips voor alle vakken op ons Youtube kanaal Lyceo Legt uit.

Moeite met het onthouden van formules, rijtjes, jaartallen en al dat soort zaken? Ezelsbruggetje.nl helpt jouw kind deze weetjes te onthouden!

Lyceo Extra

Omdat extra ondersteuning niet voor iedereen binnen handbereik ligt, is er het Lyceo Extra-programma. Met dit programma bieden wij inmiddels dagelijks kosteloos begeleiding aan honderden leerlingen.  Door samen te werken met scholen kan Lyceo structureel extra plekken beschikbaar stellen in zowel huiswerkbegeleiding als examentraining. De school bepaalt wie voor Lyceo Extra in aanmerking komt. De afgelopen jaren zijn wij in staat geweest landelijk duizenden leerlingen via het Lyceo Extra-programma te begeleiden. Weten of jouw kind hiervoor in aanmerking komt? Vraag dit na bij de Lyceo-vestigingscoördinator van jouw school.

Veelgestelde vragen
over bijles
 • Wat is bijles?

  Tijdens de bijles krijg je een-op-een begeleiding voor een vak waar je moeite mee hebt. Onze ervaren begeleiders helpen je bij het begrijpen van de lesstof en jij kan allerlei vragen stellen en opdrachten doornemen. Je bent niet afhankelijk van vaste dagen of tijdstippen, jij kiest zelf een geschikt moment. Je kunt bijles op een van onze locaties volgen of online.

 • Is het mogelijk om online bijles te volgen?

  Ja! Via Lyceo kun je, waar je ook woont, flexibel online bijles volgen. Klik hier voor meer informatie over online bijles.

 • Voor wie is bijles?

  Onze bijlessen zijn geschikt voor leerlingen die:

  • Moeite hebben met een vak
  • Een leerachterstand hebben
  • Onzeker zijn over hun eigen kunnen
  • Behoefte hebben aan persoonlijke uitleg
  • Hun plezier in het leren terug willen krijgen

 • Voor welke vakken kan ik bijles volgen?

  Lyceo geeft bijles in alle vakken, meer weten? Klik dan op een van de vakken hieronder. Staat jouw vak er niet tussen? Geen zorgen! Neem telefonisch contact met ons op via 071-7900040 om de mogelijkheden te bespreken.

  Aardrijkskunde

  Frans

  Bedrijfseconomie

  Geschiedenis

  Biologie

  Nederlands

  Duits

  Natuurkunde

  Economie

  Scheikunde

  Engels

  Wiskunde

 • Wat zijn de kosten van bijles?

  Voor bijles werken we met een startpakket van 5 lessen. Hierna worden de afgesproken bijlessen maandelijks gefactureerd. De kosten vind je in het informatiepakket per vestiging. Klik hier om een informatiepakket aan te vragen. Onze klantenservice vertelt je uiteraard ook graag meer over de tarieven, bel 071-7900040.

 • Wat is het verschil tussen bijles en huiswerkbegeleiding?

  Wil je extra inhoudelijke hulp bij een bepaald vak? Dan kun je het beste bijles volgen. Wanneer je op zoek bent naar ondersteuning bij het maken en plannen van huiswerk, is huiswerkbegeleiding een optie. Daarnaast wordt bijles een-op-een gegeven en is huiswerkbegeleiding vaak in (kleine) groepen.

 • Waar kan ik bijles volgen?

  Lyceo biedt bijles aan op verschillende locaties in heel Nederland. Daarnaast kun je ook online bijles volgen. Wil je weten waar we bij jou in de buurt bijles aanbieden? Vul dan hier je woonplaats in en zie welke locatie het dichtstbij is.

 • Is een combinatie van huiswerkbegeleiding en bijles mogelijk?

  Ja, een combinatie van huiswerkbegeleiding en bijles is mogelijk.

 • Ik wil graag eenmalig bijles, is dit mogelijk?

  Bij wijze van uitzondering is dit mogelijk. Het heeft echter niet de voorkeur, want als er een bijles nodig is, dan is er vaak sprake van een grotere uitdaging, die niet met één bijles kan worden opgelost. Daarom adviseren wij altijd om te starten met een bijlespakket van 5 bijlessen, zodat er dieper ingegaan kan worden op waar de moeilijkheden liggen binnen een bepaald vak.

 • Ik wil graag bijles aan huis, is dit mogelijk?

  Nee, voor het waarborgen van de kwaliteit kiezen wij ervoor om bijlessen altijd op locatie plaats te laten vinden. Het is echter wel mogelijk om online bijles te volgen, en op die manier dus toch een beetje “aan huis”!

A

B

C

D

E

G

H

IJ

L

M

N

O

P

R

S

U

V

W

Z

Overzicht van alle steden