Bijles op locatie

 • Een-op-een vakinhoudelijke begeleiding
 • Op een van onze vestigingen bij jou in de buurt
 • Krijg extra uitleg en oefenopgaven over de lesstof
 • Professionele ondersteuning door ervaren begeleiders
 • Voor alle lesmethodes, vakken en elk niveau
 • Verslag van de bijles via HOMi

Online bijles

 • Onze online bijlessen worden even goed beoordeeld als bijles op locatie!
 • Flexibel in te plannen naast eigen lessen, ook in de avonduren
 • Direct aan de slag en snel resultaat, ook in de schoolvakanties!
 • Online professionele ondersteuning door ervaren begeleiders
 • Een-op-een vakinhoudelijke begeleiding
 • Voor alle lesmethodes, vakken en elk niveau
 • Gemakkelijk vanuit huis te volgen
 • Verslag van de bijles via HOMi

Moeilijke vakken worden weer leuk met bijles 

Bijlessen helpen je kind om de lesstof beter te begrijpen en te verwerken. Leerlingen concentreren zich tijdens bijles volledig op het vak of de vakken waarbij zij problemen ervaren. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om betere cijfers te halen. Door het benadrukken van de sterke punten en samen te werken aan verbeterpunten krijgt je zoon of dochter zelfvertrouwen terug, waardoor hij of zij beter zal presteren.

Direct aanmelden

Hoe werkt bijles?

Bijles vindt na school plaats op een van onze vestigingen of online. Tijdens de bijles werkt jouw kind samen met een begeleider aan de onderwerpen die hij of zij moeilijk vindt. Ook kan je kind vragen stellen aan een vaste begeleider als hij of zij iets nog niet helemaal snapt. Ze leren en werken uit eigen schoolboeken, dus vergeet niet om die mee te nemen naar de bijles.

Heb je directe vragen? Neem contact met ons op via 071 – 79 000 40 of info@lyceo.nl.

Download de brochure
Aanmelden voor een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek

De voordelen van bijles

Tijdens de bijlesuren merkt je kind dat hij of zij zich de lastige vakken weer eigen maakt en dat leren weer leuk wordt. Bovendien krijgt je zoon of dochter meer vrije tijd, omdat hij of zij op vaste tijden aan een schoolvak werkt. Er zitten veel voordelen aan het volgen van bijles, waaronder:

Beter begrip van de stof
Een vaste, ervaren begeleider
Achterstanden worden weggewerkt
Betere resultaten
We werken op het tempo van jouw kind
Meer zelfvertrouwen

Een individueel plan van aanpak

Wiskunde, Nederlands, Engels en natuurkunde zijn de populairste bijlesvakken, maar leerlingen kunnen bij Lyceo in elk vak bijles krijgen. Daarnaast is iedere leerling anders, dus ieder plan van aanpak is anders. Afhankelijk van de behoefte van jouw kind wordt het aantal bijlesuren en het aantal dagen bepaald.

Vinger aan de pols

In ons online leerlingvolgsysteem HOMi kunnen ouders/verzorgers voortgangsverslagen en andere afspraken bekijken. Regelmatig bespreken we hoe de begeleiding gaat. Als het nodig is, dan passen we onze begeleiding tussentijds aan.

Direct aanmelden

Bijles vakken

Lyceo geeft bijles in alle vakken. Wil je meer weten? Klik dan op een van de vakken hieronder. Staat jouw vak er niet tussen? Geen zorgen! Neem telefonisch contact met ons op via 071-7900040 om de mogelijkheden te bespreken.

Onze bijlesmethodes

Je kind krijgt een-op-een begeleiding van een vaste, ervaren begeleider die de kennis in huis heeft van het vak waar jouw zoon of dochter moeite mee heeft. Dit biedt een goede mogelijkheid om op een structurele wijze de leerdoelen van jouw kind af te werken. Bij individuele begeleiding heeft de begeleider ook de mogelijkheid om gebruik te maken van instructies, waarbij het uitgangspunt het niveau van de leerling is. Van daaruit gaan ze bouwen.

Lyceo werkt vanuit onze Lyceo Leren Leren-methode©, die bestaat uit vier bewezen effectieve studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Verder werken we met onze bijlesmethode Voordoen – Samendoen – Zelf doen. In deze methode maken we gebruik van gerichte feedback en voorbeelden. Feedback is namelijk een van de krachtigste hulpmiddelen om het leren te bevorderen. Daarnaast zorgen voorbeelden voor begrip, waarbij er niet te veel druk wordt gelegd op het werkgeheugen.

Meer informatie

Tarieven

Jouw kind heeft wellicht niet het hele schooljaar bijles nodig. Daarom werken we met een startpakket van 5 lessen. Na deze 5 lessen wordt het pakket automatisch omgezet in een abonnement. Deze is maandelijks opzegbaar. Je betaalt vooraf voor de eerste 5 bijlessen. Hierna factureren we maandelijks achteraf de afgenomen bijlessen.

Benieuwd naar onze tarieven? Download dan de brochure van de vestiging(en) van jouw keuze.

Lyceo Legt Uit

Op ons YouTube kanaal vind je filmpjes van onze toptrainers, van alle vakken en op alle niveaus. Van molrekenen tot het moessonklimaat en van drogredenen tot het herleiden van formules. Abonneer je dus snel op ons kanaal om niets te missen!

Meer weten

Tips voor alle vakken

Leren en plannen is soms best lastig. Wij helpen jouw kind graag! Download de gratis Lyceo planner en bekijk per vak de belangrijkste tips die je zoon of dochter kunnen helpen.

Meer weten

Ezelsbruggetje nodig?

Heeft jouw zoon of dochter moeite met het onthouden van moeilijke lesstof? Neem dan eens een kijkje op ezelsbruggetje.nl. Hier vind je honderden handige ezelsbruggetjes die jouw kind helpen bij het leren. Heeft hij of zij zelf dé ultieme tip voor een ezelsbruggetje? Dan kunnen zij deze ook met andere leerlingen delen.

Meer weten
Veelgestelde vragen
over bijles
 •     Wat is bijles?

  Tijdens de bijles krijgt jouw kind een-op-een begeleiding voor een vak waar hij of zij moeite mee heeft. Onze ervaren begeleiders helpen je kind bij het begrijpen van de lesstof en hij of zij kan allerlei vragen stellen en opdrachten doornemen. Je bent niet afhankelijk van vaste dagen of tijdstippen, jij kiest samen met je kind een geschikt moment. Je kind kan bijles op een van onze locaties volgen of online.

 •     Is het mogelijk om online bijles te volgen?

  Ja! Via Lyceo kan jouw kind, waar je ook woont, flexibel online bijles volgen. Klik hier voor meer informatie over online bijles.

 •     Voor wie is bijles?

  Onze bijlessen zijn geschikt voor leerlingen die:

  • Moeite hebben met een vak
  • Een leerachterstand hebben
  • Onzeker zijn over hun eigen kunnen
  • Behoefte hebben aan persoonlijke uitleg
  • Hun plezier in het leren terug willen krijgen

 •     Voor welke vakken kan ik bijles volgen?

  Lyceo geeft bijles in alle vakken. Wil je meer weten? Klik dan op een van de vakken hieronder. Staat jouw vak er niet tussen? Geen zorgen! Neem telefonisch contact met ons op via 071-7900040 om de mogelijkheden te bespreken.

  Aardrijkskunde

  Frans

  Bedrijfseconomie

  Geschiedenis

  Biologie

  Nederlands

  Duits

  Natuurkunde

  Economie

  Scheikunde

  Engels

  Wiskunde

 •     Wat zijn de kosten van bijles?

  Voor bijles werken we met een startpakket van 5 lessen. Hierna worden de afgesproken bijlessen maandelijks gefactureerd. De kosten vind je in het informatiepakket per vestiging. Klik hier om een informatiepakket aan te vragen. Onze klantenservice vertelt je uiteraard ook graag meer over de tarieven, bel 071-7900040.

 •     Wat is het verschil tussen bijles en huiswerkbegeleiding?

  Wil je extra inhoudelijke hulp bij een bepaald vak voor jouw kind? Dan kan hij of zij het beste bijles volgen. Wanneer je op zoek bent naar ondersteuning bij het maken en plannen van huiswerk, is huiswerkbegeleiding een optie. Daarnaast wordt bijles een-op-een gegeven en is huiswerkbegeleiding vaak in (kleine) groepen.

 •     Waar kan ik bijles volgen?

  Lyceo biedt bijles aan op verschillende locaties in heel Nederland. Daarnaast kun je ook online bijles volgen. Wil je weten waar we bij jou in de buurt bijles aanbieden? Vul dan hier je woonplaats in en zie welke locatie het dichtstbij is.

 •     Is een combinatie van huiswerkbegeleiding en bijles mogelijk?

  Ja, een combinatie van huiswerkbegeleiding en bijles is mogelijk.

 •     Ik wil graag eenmalig bijles, is dit mogelijk?

  Het heeft niet de voorkeur, want als er een bijles nodig is, dan is er vaak sprake van een grotere uitdaging, die niet met één bijles kan worden opgelost. Daarom adviseren wij altijd om te starten met een bijlespakket van 5 bijlessen, zodat je dieper in kunt gaan op waar de moeilijkheden liggen binnen een bepaald vak.

 •     Ik wil graag bijles aan huis, is dit mogelijk?

  Nee, voor het waarborgen van de kwaliteit kiezen wij ervoor om bijlessen altijd op locatie plaats te laten vinden. Het is echter wel mogelijk om online bijles te volgen, en op die manier dus toch een beetje “aan huis”!