Bijles Nederlands volgen

Heeft je kind moeite met het schoolvak Nederlands of loopt hij of zij achter op de lesstof? Te lage cijfers kunnen dan het gevolg zijn. Bijles van Lyceo betekent: meer persoonlijke aandacht, zodat het zelfvertrouwen terugkomt en je kind weer beter presteert.

Bijles kan helpen om de lesstof van Nederlands beter te begrijpen en te verwerken. Je kind krijgt één op één begeleiding bij de stof waar hij of zij moeite mee ervaart en kan vragen stellen aan zijn of haar vaste begeleider als iets niet helemaal duidelijk is. Bij Lyceo is het kennisniveau van je kind het vertrekpunt. Op die manier krijgt hij of zij precies de aandacht die nodig is.

Onze begeleiders houden de voortgang bij in het leerlingvolgsysteem HOMi en bespreken deze met je kind. Zo weet je als ouder precies wat het effect van de bijles is. Door samen te werken aan verbeterpunten krijgt je kind zelfvertrouwen, wat resulteert in betere prestaties.

Intakegesprek inplannen

Vul het formulier in om een vrijblijvend intakegesprek te plannen. Onze klantenservice neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Aanmelden voor een vrijblijvend intakegesprek

Wat houdt Bijles Nederlands in?

Waarschijnlijk spreekt jouw kind al lang goed Nederlands. Toch kunnen al die grammatica- en spellingregeltjes, lange teksten en schrijfopdrachten nog weleens lastig zijn. Om de gehele taal zo goed mogelijk onder de knie te krijgen, zowel voor tijdens de middelbare schoolcarrière als voor daarna, kan bijles van Lyceo weleens een goede optie zijn.

Er zijn dus heel wat onderdelen van onze taal die aan bod zullen komen tijdens de bijles. Omdat gedurende het schooljaar ook in de les veel variatie zal zitten in de onderdelen die behandeld worden, volgen we tijdens de bijles over het algemeen de rode draad uit de lessen, tenzij je natuurlijk specifiek moeite hebt met een bepaald onderdeel. Hoe dan ook maken we daarvoor natuurlijk wel een planning, waarin we duidelijk maken wat er tijdens bijles gedaan moet worden. Zo komt in de loop van de bijlessen alles aan bod wat jouw kind nodig heeft en kan hij of zij het ook meteen meenemen tijdens de les.

Bijlessen kunnen je helpen om de lesstof beter te begrijpen en te verwerken. Ook kun je vragen stellen aan je vaste begeleider als je iets nog niet helemaal snapt. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om betere cijfers te halen. Door het benadrukken van de sterke punten en samen te werken aan verbeterpunten krijg je je zelfvertrouwen terug, waardoor je beter presteert. Naast deze voordelen zijn er nog enkele anderen, namelijk:

  • Je krijgt duidelijke uitleg waardoor je de lesstof beter begrijpt.
  • Je krijgt een eigen, vaste begeleider.
  • Samen werken we achterstanden weg, waardoor je weer helemaal bij bent met de rest van de klas.
  • Geen stress, we werken op jouw tempo.
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen.
  • Je haalt hogere cijfers voor de vakken waarvoor je bijles volgt.

Direct aanmelden

Bijles Nederlands in de bovenbouw 

Teksten
Tijdens bijlessen Nederlands in de bovenbouw ligt de focus veelal op het oefenen met examenteksten. De teksten die in eindexamens voorkomen, zijn vaak lang en ook de onderwerpen ervan zijn niet voor iedere leerling even interessant. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je zo’n tekst nu het beste aan kan pakken. Waar bij vreemde talen de woordenschat veelal het struikelblok is, heeft het bij Nederlands namelijk vaker te maken met leesstrategieën, zodat het belangrijk is om hiermee aan de slag te gaan.

Schrijven
Naast de leesteksten, moet er in de bovenbouw ook vaak geschreven worden. Het gaat hierbij om beschouwingen, betogen, brieven, maar ook het profielwerkstuk waar het belangrijk is om een goed stuk tekst te produceren. Ook wanneer je hier moeite mee hebt, kunnen we je tijdens de bijles helpen door erachter te komen waar jouw zwakkere plekken zitten, hiermee veel te oefenen en dit samen te bespreken.

Direct aanmelden

Hulp bij het leren voor Nederlands  

Het leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je graag! Bekijk de belangrijkste tips voor Nederlands die je helpen met leren. Daarnaast posten wij wekelijks filmpjes van onze toptrainers om je te helpen met de lastigste onderwerpen. Hieronder zie je twee voorbeelden van Lyceo Legt Uit filmpjes voor het vak Nederlands. Abonneer je ook op ons kanaal en blijf op de hoogte van alle filmpjes die we posten, voor Nederlands maar ook voor andere vakken.

Bekijk ook de tips voor andere vakken!