StudieKeuzeAdvies
Direct aanmelden

StudieKeuzeAdvies: In een persoonlijk traject naar de juiste studiekeuze

Nu ook online!

Er zijn zo veel leuke opleidingen, maar hoe kies je nou voor een studie die écht bij jou past?

We merken dat steeds meer leerlingen moeite hebben met het kiezen van de juiste opleiding. Dit leidt ertoe dat menig eerstejaars vóór 1 februari alweer stopt met zijn of haar studie. Bij Lyceo vinden wij het niet alleen belangrijk dat leerlingen de basis- en middelbare school goed doorkomen, maar ook dat zij vol zekerheid aan hun vervolgopleiding beginnen. StudieKeuzeAdvies werkt met professionele coaches die ervaring hebben met het begeleiden van jongeren en biedt trajecten aan die leiden tot een weloverwogen keuze.

Is een traject bij StudieKeuzeAdvies iets voor jou? Of je nu geen idee hebt wat je wil, je heel goed wil voorbereiden óf gewoon hulp nodig hebt bij je studiekeuze, StudieKeuzeAdvies helpt jou de juiste opleiding te kiezen.

Online Studiekeuzeadvies

In 4 online sessies kom jij er met een ervaren en persoonlijke studiecoach achter welke studie het beste bij jou past!

  • Alles online
  • Flexibel in te plannen vanuit huis
  • Doelgericht traject naar passende studiekeuze
  • Studiecoaches worden gemiddeld beoordeeld met een 8.8!
  • 92% van klanten met veel plezier en motivatie door gaat naar het tweede jaar

Als gevolg van de maatregelen van de overheid die zijn ingesteld in verband met het Coronavirus, volgt StudieKeuzeAdvies de ontwikkelingen nauwgezet. Om leerlingen te blijven ondersteunen bij hun studiekeuze, vinden de coachingsgesprekken online plaats!

Om aankomende studenten meer tijd en ruimte te geven, is besloten de inschrijfdeadline te verzetten. Voor hbo en wo is deze verzet van 1 mei naar 1 juni en voor mbo van 1 april naar 1 mei.

Ben je nog geen studiekeuzetraject gestart? Wacht dan niet te lang! En meld je nu aan voor een online studiekeuzetraject.

Tijdens een (online)studiekeuzetraject ga je met een persoonlijke coach uitgebreid aan de slag om te ontdekken wie jij bent, waar jouw interesses liggen en wat jouw mogelijkheden zijn. Ook leer je om een toekomstbeeld te vormen; essentieel voor een goede keuze! In het traject heb je coaching gesprekken met je persoonlijke studiekeuzecoach. Tussendoor ga je aan de slag met concrete opdrachten. Aan het einde van het studiekeuzetraject heb je een overwogen keuze gemaakt voor de studie die echt bij je past!

Lees meer

Studiekeuzecoaches

De jonge keuzecoaches hebben ervaring met (studie)keuzeprocessen en staan dicht bij de studentenwereld. Zij hebben veelal een universitaire opleiding genoten en hebben daardoor zowel ervaring met het studerende als met het werkende leven. Zij zijn zich er als geen anders van bewust dat een studiekeuze om meer gaat dan alleen een inhoudelijk advies. Ze helpen je ontdekken wie jij bent en helpen jou met het maken van de juiste keuze.

In een persoonlijk traject naar de juiste keuze

Nu ook online!

De keuze voor de juiste studie kan heel lastig zijn. Dat merken eindexamenscholieren vaak op het moment dat ze zich serieus gaan oriënteren op hun vervolgstudie. Wanneer jij al begonnen bent met studeren, maar jouw keuze voor een studie bleek niet de juiste te zijn, weet jij nog veel beter hoe lastig een studie kiezen kan zijn. Je begint (of in jouw geval; bent begonnen) aan een vervolgopleiding, maar je zit gewoon op de verkeerde plek. Erg frustrerend, en voor jou misschien wel een reden om een beetje in paniek te raken. Wat nu?

 

Het allerbelangrijkst: heb je bij de keuze voor een studie een verkeerde inschatting gemaakt, realiseer je dan dat er geen man overboord is. Het voelt (voor sommigen) misschien als het eind van de wereld, dat is het niet. Dat neemt natuurlijk niet weg dat een studie die niet passend blijkt te zijn erg vervelend is. Gelukkig is er ook een andere kant. Want geloof het of niet: als jij één keer – of zelfs meerdere keren – een verkeerde studiekeuze hebt gemaakt heeft dat voordelen. Dat klinkt misschien raar, maar door je verkeerde keuze heb je al de nodige ervaring opgedaan. Ervaring die bij StudieKeuzeAdvies ingezet wordt om samen met jou dit keer wél de juiste studiekeuze te maken.

 

Online Studiekeuzeadvies

In 4 online sessies kom jij er met een ervaren en persoonlijke studiecoach achter welke studie het beste bij jou past!

  • Alles online
  • Flexibel in te plannen vanuit huis
  • Doelgericht traject naar passende studiekeuze
  • Studiecoaches worden gemiddeld beoordeeld met een 8.8!
  • 92% van klanten met veel plezier en motivatie door gaat naar het tweede jaar

Als gevolg van de maatregelen van de overheid die zijn ingesteld in verband met het Coronavirus, volgt StudieKeuzeAdvies de ontwikkelingen nauwgezet. Om leerlingen te blijven ondersteunen bij hun studiekeuze, vinden de coachingsgesprekken online plaats!

Om aankomende studenten meer tijd en ruimte te geven, is besloten de inschrijfdeadline te verzetten. Voor hbo en wo is deze verzet van 1 mei naar 1 juni en voor mbo van 1 april naar 1 mei.

Ben je nog geen studiekeuzetraject gestart? Wacht dan niet te lang! En meld je nu aan voor een online studiekeuzetraject.

Wat doet StudieKeuzeAdvies voor jou?

Een betere vraag is: wat doet StudieKeuzeAdvies sámen met jou? Jij gaat een nieuwe en passende studie kiezen en krijgt daarbij (online) ondersteuning en begeleiding. Er wordt gekeken naar wie jij bent, en wat je kunt. Samen met je interesses en je toekomstbeeld wordt er gekeken naar je eerdere (niet-succesvolle) studiekeuze. Met name voor studenten die opnieuw kiezen zit er vaak een knelpunt bij het stukje ‘verleden’. Je hebt immers al eens gekozen en dat was helaas geen succes. Dat je daardoor bewust of onbewust spanning ervaart bij het idee dat je weer een belangrijke keuze moet maken is logisch. De juiste studiekeuze is belangrijk en de angst om het ‘fout’ te doen kan zomaar opspelen. StudieKeuzeAdvies is gewend om studenten te begeleiden die zich in deze situatie bevinden. Juist daarom is het “opnieuw kiezen-programma” opgesteld. Met dit programma is de kans op succes bij het kiezen van een opleiding bijzonder groot.

Meer weten?

Direct aanmelden

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie