In een persoonlijk traject naar de juiste studiekeuze

Er zijn zo veel leuke opleidingen, maar hoe kiest jouw kind nou voor een studie die écht bij hem of haar past? We merken dat steeds meer leerlingen moeite hebben met het kiezen van de juiste opleiding. Dit leidt ertoe dat menig eerstejaars vóór 1 februari alweer stopt met zijn of haar studie. Wanneer jij al begonnen bent met studeren, maar jouw keuze voor een studie bleek niet de juiste te zijn, weet jij nog veel beter hoe lastig een studie kiezen kan zijn.

Bij Lyceo vinden wij het niet alleen belangrijk dat leerlingen de basis- en middelbare school goed doorkomen, maar ook dat zij vol zekerheid aan hun vervolgopleiding beginnen. StudieKeuzeAdvies werkt met professionele coaches die ervaring hebben met het begeleiden van jongeren en biedt trajecten aan die leiden tot een weloverwogen keuze.

Is een traject bij StudieKeuzeAdvies iets voor jouw kind? Of je kind nu geen idee heeft wat hij of zij wil, zich heel goed wil voorbereiden óf gewoon hulp nodig heeft bij zijn of haar studiekeuze, StudieKeuzeAdvies helpt je kind de juiste opleiding te kiezen.

De voordelen

  • Doelgericht traject naar een passende studiekeuze op MBO-, HBO- of WO-niveau
  • Studiecoaches worden gemiddeld beoordeeld met een 8.8!
  • 92% van de klanten gaat met veel plezier en motivatie door naar het tweede jaar
  • Flexibel in te plannen vanuit huis of op een vestiging bij jou in de buurt
  • Voor scholieren die een eerste studiekeuze moeten maken en studenten die een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt
  • Ook online te volgen
Meer informatie 

Wat doet StudieKeuzeAdvies voor jou?

Tijdens een (online)studiekeuzetraject gaat je kind met een persoonlijke coach uitgebreid aan de slag om te ontdekken wie hij of zij is, waar zijn of haar interesses liggen en wat zijn of haar mogelijkheden zijn. Ook leren ze om een toekomstbeeld te vormen; essentieel voor een goede keuze! In het traject heeft je kind coaching gesprekken met een persoonlijke studiekeuzecoach. Tussendoor gaan ze aan de slag met concrete opdrachten. Aan het einde van het studiekeuzetraject heeft je kind een overwogen keuze gemaakt voor de studie die echt bij hem of haar past!

Studeren met ADD/ADHD of Autisme

Is jouw kind gediagnosticeerd met ADD/ADHD of Autisme? Dan is ons traject ook voor jouw kind van grote toegevoegde waarde! Wij helpen hem of haar graag bij het krijgen van overzicht en het maken van de juiste studiekeuze.

Eerste studiekeuze

Gaat jouw kind voor het eerst een opleiding starten maar heeft hij of zij geen idee wat hij of zij wil gaan doen? Lijken veel opleidingen jouw kind leuk waardoor hij of zij geen keuze kan maken? Of wil jouw kind zichzelf gewoon goed voorbereiden op de toekomst? Wij helpen een passende keuze te maken voor een vervolgopleiding.

Verkeerde studiekeuze

Ben jij gestopt met een studie en weet je niet wat je nu wilt gaan doen? Of ben je nog bezig met een studie maar twijfel je of deze wel goed bij je past? Wij helpen je met het maken van de juiste studiekeuze! Aan het einde van het studiekeuzetraject heb je een overwogen keuze gemaakt voor de studie die écht bij jou past!

Studiekeuzecoaches

Onze keuzecoaches hebben ervaring met (studie)keuzeprocessen en staan dichtbij de belevingswereld van jongvolwassenen. Zij hebben veelal een universitaire opleiding genoten en hebben zowel ervaring met het studerende als met het werkende leven. Zij zijn zich er als geen ander van bewust dat een studiekeuze om meer gaat dan alleen inhoudelijk advies. Ze helpen jouw kind ontdekken wie hij of zij is en begeleiden hen bij het kiezen van een studie die echt bij hen past.

Meer weten

Locaties

StudieKeuzeAdvies is in heel Nederland actief. Zo is er altijd een vestiging bij jou in de buurt waar je kind aan de slag kan met zijn of haar persoonlijke keuzecoach. Klik hier voor een overzicht van alle steden waar wij momenteel werkzaam zijn.

Contact

Voor vragen of om je kind direct aan te melden kun je contact opnemen met onze klantenservice.

E-mail: info@studiekeuzeadvies.nl
Telefoon: 088 – 3926353

Bekijk locaties