Waarom basisschoolbegeleiding van Lyceo?

  • Persoonlijke een-op-een begeleiding voor kinderen uit groep 3 t/m 8
  • Met behulp van onze eigen methode: Lyceo Junior, gericht op taal & rekenen
  • Een vaste begeleider, op vaste momenten
  • De lessen worden samengesteld op basis van de hulpvraag
  • Goede voorbereiding op de entree- en eindtoets in groep 7 en 8
  • Thuis verder oefenen? Bestel onze oefenboeken!
Informatiepakket aanvragen

Basisschoolbegeleiding

Basisschool, de naam zegt het al: het is de basis van het schoolleven van uw kind. Een periode vol ontwikkeling, op weg naar de middelbare school. Tijdens basisschoolbegeleiding zorgen wij ervoor dat uw zoon of dochter een extra steuntje in de rug krijgt, gericht op taal en rekenen. Opgelopen achterstanden worden ingehaald en uw kind krijgt weer plezier en zelfvertrouwen in het leren.

Wat is basisschoolbegeleiding precies?

Uw kind maakt op de basisschool een enorme groei door. In mogelijkheden, maar ook in verantwoordelijkheden. De juiste begeleiding bereidt uw kind optimaal voor op een volgend leerjaar óf de middelbare school. Kennis en begrip zijn belangrijk, maar bovenal dat uw kind met zelfvertrouwen en plezier naar school gaat.

Groep 7 en 8

Voor bovenbouwleerlingen focussen wij ons ook op de entree- of eindtoets. Bij Lyceo leren wij uw kind geen trucjes om de citotoets of andere eindtoetsen te halen, maar leggen wij juist de focus op het verbeteren van de kennis en vaardigheden. Hierdoor heeft uw kind op de middelbare school ook profijt van onze basisschoolbegeleiding.

 

Thuis oefenen?

Voor de basisschool hebben we een uitgebreid aanbod aan oefenboeken voor Taal, Lezen en Rekenen, met voor groep 8 ook een voorbereidende Eindtoets. Je kind kan zelfstandig aan de slag met onze materialen: bij ieder onderdeel staat uitleg en een voorbeeld, de antwoorden vind je achterin de boeken. En uiteraard staan onze begeleiders op de vestiging altijd klaar voor extra ondersteuning.

Bekijk en bestel onze oefenboeken 

Bekijk hieronder alle onderwerpen van ons Lyceo Junior Oefenmateriaal:

Groep 3

Taal
Rekenen

Groep 4

Taal
Taal
Begrijpend lezen
Lezen
Rekenen
Tellen, plus- en minsommen
Keer- en deelsommen
Maten en gewichten

Groep 5

Taal
Taal
Begrijpend lezen
Lezen
Rekenen
Tellen, plus- en minsommen
Keer- en deelsommen
Maten en gewichten

Groep 6

Taal
Begrijpend lezen
Spelling
Taal en werkwoordspellinga
Lezen

Rekenen
Sommen
Kommagetallen en breuken
Maten en gewichten

Basisschoolbegeleiding werkt op de volgende manier:

In het kennismakingsgesprek ontmoet u de vaste begeleider en bespreken we de specifieke hulpvraag. Samen bekijken we welke vakken meer aandacht nodig hebben. Op basis van het kennismakingsgesprek stellen we een plan van aanpak op.

Voordoen, samendoen, zelf doen
We werken in de begeleiding volgens het voordoen, samendoen, zelf doen principe. De begeleider legt de theorie uit en doet de opdracht voor. Daarna maakt uw kind de opdracht samen met de begeleider en gaat vervolgens zelf aan de slag. Zo wordt uw zoon of dochter beter in het eerst zo lastige vak en krijgt weer plezier in het leren!

Lyceo Stappenplan
Tijdens de lessen maken we gebruik van het Lyceo stappenplan. Dit stappenplan helpt de leerling om op een gestructureerde wijze tot een antwoord te komen. Daarbij besteden we aandacht aan het aanleren en verbeteren van studievaardigheden. Het doel is om leerlingen weer vertrouwen te geven in het eigen kunnen.

Positieve benadering
We creëren voor de leerlingen een veilige en positieve leeromgeving, waardoor een leerling hardop antwoorden durft te geven. Fouten maken mag: het gaat om het proberen!

Hoofd, hart, lijf
Tenslotte vinden wij het belangrijk om niet alleen te kijken naar het schoolwerk, maar ook aandacht te besteden aan het belang van gezonde voeding, voldoende slaap en genoeg beweging. Dit noemen wij ‘Hoofd, Hart en Lijf’. We geven leuke opdrachten aan leerlingen mee die zij zelfstandig thuis kunnen doen bij bijvoorbeeld weinig of slechte concentratie.

Begeleiders en ons lesmateriaal: Lyceo Junior

Onze studentbegeleiders hebben een uitgebreide selectieprocedure doorlopen. Zo zijn zij gescreend op hun didactische vaardigheden, klassenmanagement en vakinhoudelijke kennis. We kiezen bewust voor studenten, omdat zij dicht bij de belevingswereld van leerlingen staan. Onze begeleiders inspireren, motiveren en geven vertrouwen. En dat is precies wat we leerlingen willen meegeven.

Zij werken met Lyceo Junior: ons eigen lesmateriaal voor de basisschool. Lyceo Junior bevat oefenmateriaal voor alle onderdelen van rekenen en taal van groep 3 t/m groep 8. Leerlingen uit groep 3 t/m 6 ontvangen in onze basisschoolbegeleiding een eigen Lyceo Junior-map, waarin het gemaakte werk wordt verzameld. Zit uw zoon of dochter in groep 7 of 8? Dan ontvangt uw kind werkboeken van Lyceo waarin we uiteraard aandacht besteden aan de entree- en eindtoets.

Online leerlingvolgsysteem HOMi

Ons online leerlingvolgsysteem HOMi geeft inzicht in de planning, doelen, voortgangsverslagen en andere afspraken. Regelmatig bespreken we met de ouder, en desgewenst de school, hoe het gaat en als het nodig is, geven we tips mee naar huis of passen we onze begeleiding aan.

Locaties 

Lyceo biedt basisschoolbegeleiding aan op verschillende locaties door heel Nederland. Benieuwd naar een locatie bij jullie in de buurt? Bekijk dan onderstaand overzicht.

Basisschoolbegeleiding Amersfoort
Basisschoolbegeleiding Amsterdam
Basisschoolbegeleiding Den Bosch
Basisschoolbegeleiding Den Haag
Basisschoolbegeleiding Dordrecht
Basisschoolbegeleiding Haarlem
Basisschoolbegeleiding Hilversum
Basisschoolbegeleiding IJmuiden
Basisschoolbegeleiding Nieuwegein
Basisschoolbegeleiding Utrecht
Basisschoolbegeleiding Vught
Basisschoolbegeleiding Waalwijk
Basisschoolbegeleiding Wassenaar
Basisschoolbegeleiding Zwolle

Meer informatie?

Vraag een informatiepakket aan of neem contact met ons op via 071 – 79 000 40 of info@lyceo.nl, we helpen u graag verder.