Basisschoolbegeleiding
Aanmelden
Aanmelden

Basisschoolbegeleiding

Basisschool, de naam zegt het al: het is de basis van het schoolleven van uw kind. Een periode vol ontwikkeling, op weg naar de middelbare school. Basisschoolbegeleiding van Lyceo maakt de basis stevig en breed. Voor een fijne schooltijd en een goede voorbereiding op de entreetoets of eindtoets.

Wat is Basisschoolbegeleiding precies?

Niet ieder kind leert op dezelfde manier. En niet ieder kind is overal even goed in. Basisschoolbegeleiding is voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8. We kijken welke vakken een kind lastig vindt. Daar gaan we extra aandacht aan besteden. Kennis en begrip zijn belangrijk, maar bovenal dat uw kind met zelfvertrouwen plezier krijgt in leren. Uw kind maakt een enorme groei door. In mogelijkheden, maar ook in verantwoordelijkheden. De juiste begeleiding bereidt uw kind optimaal voor op een volgend leerjaar óf de middelbare school. Bij Lyceo leren wij uw kind geen trucjes om de citotoets of andere eindtoetsen te halen, maar leggen wij juist de focus op het verbeteren van de kennis en vaardigheden. Hierdoor heeft uw kind langer profijt van onze basisschoolbegeleiding. Meld uw kind nu aan voor basisschoolbegeleiding bij Lyceo!

Onze Basisschoolbegeleiding werkt op de volgende manier:

  • U ontmoet de vaste begeleider. Een bekend gezicht voor uw kind, vast aanspreekpunt voor u. Samen bekijken we welke vakken meer aandacht nodig hebben. We maken een plan en bespreken dat met u.
  • Na schooltijd krijgt uw kind een uur ondersteuning bij dat onderwerp: taal-, reken-, of studievaardigheden. Hoeveel begeleiding er nodig is, bespreken we van te voren. Er zijn speciale strippenkaarten van 5, 10 of 20 lessen.
  • Is de strippenkaart vol, dan bespreken we hoe het ging. Is het doel bereikt, gaan we nog door of besteden we aandacht aan een ander onderwerp?

Begeleiders en ons lesmateriaal: Lyceo Basis

Onze begeleiders zijn hoogopgeleid en ervaren in het werken met basisschoolleerlingen. Zij werken met Lyceo Basis: ons eigen lesmateriaal voor de basisschool. Lyceo Basis bevat oefenmateriaal voor alle onderdelen van rekenen en taal van groep 3 t/m groep 8. Iedere leerling in onze basisschoolbegeleiding ontvangt zijn of haar eigen Lyceo Basis-map, waarin het gemaakte werk wordt verzameld. Zit uw zoon of dochter in groep 7 of 8? Dan besteden we uiteraard aandacht aan de entree- en eindtoets. Uw kind start dan met de Eindtoets-Scan, waarmee we precies achterhalen op welke vlakken uw kind nog extra oefening kan gebruiken.

Naast lesmateriaal bevat Lyceo Basis handige hulpmiddelen om uw kind te ondersteunen bij het leren. Wij besteden aandacht aan het leren plannen met de speciale Basis-Planner en uw zoon of dochter leert het huiswerk aan te pakken volgens een handig stappenplan. Tenslotte vinden wij het belangrijk om niet alleen te kijken naar het schoolwerk, maar ook aandacht te besteden aan het belang van gezonde voeding, voldoende slaap en genoeg beweging. Dit noemen wij ‘Hoofd, Hart en Lijf’.

Bij u in de buurt

Wij bieden basisschoolbegeleiding aan in op verschillende locaties in Nederland. Bekijk de locaties voor basisschoolbegeleiding bij u in de buurt. Meer weten? Vraag een informatiepakket aan of neem contact met ons op, we helpen u graag verder.

T: 071 – 79 000 40
E: info@lyceo.nl

Enkele uitspraken

Enkele uitspraken van leerlingen die bij ons basisschoolbegeleiding gevolgd hebben:

  • “Als je op een leuke manier leert, kan leren heel leuk zijn”
  • “Ik heb geleerd om flashcards te gebruiken, dat ga ik voortaan altijd doen”
  • “Het is leuker om bij Lyceo te leren dan thuis, want hier ben je samen en thuis alleen”
  • “Ik ben erachter gekomen dat ik veel beter kan leren als ik het samen met iemand anders doe”

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie