Huiswerkbegeleiding Leiden

Huiswerkbegeleiding volgen in Leiden? Ook in Leiden is er een mogelijkheid tot het volgen van huiswerkbegeleiding van Lyceo. Huiswerkbegeleiding is een slimme oplossing wanneer je extra uitleg nodig hebt bij sommige vakken, op zoek bent naar een rustige plek om huiswerk te maken of extra ondersteuning kunnen gebruiken bij het maken en plannen van je huiswerk.

Huiswerkbegeleiding door heel Nederland, ook in Leiden

Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op verschillende locaties in Nederland. Leerlingen van zowel vmbo als havo en vwo niveau kunnen hier huiswerkbegeleiding volgen. Een leerling is een aantal dagen per week op onze vestiging aanwezig om tot goed resultaat te komen. We bieden je een fijne werkplek waar je je huiswerk kan maken. We staan voor je klaar om je huiswerk te controleren en je leerwerk te overhoren. We werken aan je zelfstandigheid door studievaardigheden aan te reiken die bij jou passen.

Hieronder zie je op welke locaties in Leiden we huiswerkbegeleiding aanbieden.

 Huiswerkbegeleiding Leiden

 • Huiswerkbegeleiding

  In kleine groepen krijg je ondersteuning bij het maken van je huiswerk.

 • Hoe vaak?

  Huiswerkbegeleiding volg je meerdere middagen in de week. Een individueel plan van aanpak bespreken we in een persoonlijk gesprek.

Vraag een informatiepakket aan
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Leiden Leonardo College
  Effectief huiswerk maken kan je leren! Een enthousiast team staat klaar om jou te helpen. In de huiswerkbegeleiding besteden we aandacht aan plannen, leren en het organiseren van het huiswerk. Door middel van persoonlijke aandacht begeleiden we je bij het maken van een planning, het maken van het huiswerk en het leren voor toetsen. Dit doen we onder andere door het maakwerk te controleren en het leerwerk te overhoren. Ook is er ruimte om vragen te stellen. Tevens gaan wij ook aan de slag met je aandachtsvakken, door middel van het extra oefenen van opdrachten, woordjes en vroegtijdig beginnen met het maken van samenvattingen. Samen met jou werken we toe naar zelfstandigheid.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Leiden Bonaventuracollege
  Binnen de huiswerkbegeleiding zijn de begeleiders en vestigingscoördinator op een bijzondere manier betrokken bij het onderwijs. Wij helpen je met het plannen van je maak- en leerwerk, maar wij bieden ook inhoudelijke ondersteuning. Daarnaast werken wij samen aan verbetering van je studievaardigheden. Samen met jou en je ouders stellen we je persoonlijke doelen vast, waar we binnen de huiswerkbegeleiding aan werken.

  Wij zijn ons zeer bewust van de diversiteit van de leerlingen: iedere leerling heeft een eigen persoonlijkheid, talenten en uitdagingen. Wij proberen op deze talenten in te spelen ten voordeel van jouw studievaardigheden. Dit vergroot je zelfvertrouwen en daarmee ook je zelfstandigheid.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Leiden Visser 't Hooft
  Iedereen kan op een gegeven moeite krijgen met het neerzetten van mooie prestaties op school, dit kan verschillende oorzaken hebben. Wij zullen je helpen de oorzaak te vinden en deze te verhelpen. Tijdens de huiswerkbegeleiding word je ondersteund bij het plannen en structureren van je huiswerk en het zelfstandig kunnen werken, maar ook bij het voorbereiden en overhoren van toetsen helpen we je graag. Via ons eigen leerlingvolgsysteem noteren we je vorderingen, zo kan je aan jouw ouders laten zien welke stappen je zet! We helpen je graag waar nodig.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Oegstgeest Teylingen College Duinzigt
  Vind je het lastig om je huiswerk in te plannen? Heb je moeite met het leren van je toets? Wil je graag leren hoe je je huiswerk effectief kunt maken, zodat je ook nog tijd overhoudt voor alle andere leuke activiteiten die je wilt doen? Daar kan Lyceo je bij helpen! Bij onze huiswerkbegeleiding helpen wij je met het plannen van je leer- en maakwerk, de voorbereiding van toetsen en het aanleren van studievaardigheden. Je maakwerk wordt nagekeken en je leerwerk overhoord. Met vragen kun je altijd terecht bij onze begeleiders of de vestigingscoördinator. Zij staan altijd voor je klaar! Je ouders kunnen je vorderingen volgen in ons leerlingvolgsysteem.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Sassenheim Rijnlands Lyceum
  Tijdens de huiswerkbegeleiding leer je plannen en kun je vragen stellen over de leerstof. Naast vragen stellen over de leerstof kun je bij ons natuurlijk ook terecht met vragen over leren leren! Hoe pak ik deze stof nou aan?
  We vinden het belangrijk dat je weer met vertrouwen aan de slag kan. Door op een laagdrempelige manier contact te maken en structuur te bieden kunnen we je goed begeleiden. Een goede sfeer tijdens de huiswerkbegeleiding staat bij ons dan ook hoog in het vaandel.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Wassenaar Schouwweg 13
  Wil je weten hoe je het beste kan leren voor een toets? Heb je moeite met het inplannen van je huiswerk naast alle leuke activiteiten die je wil doen? Kan je je thuis maar moeilijk concentreren? Daar kunnen wij bij Lyceo jou mee helpen! Tijdens onze huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van proefwerken en schriftelijke overhoringen, het aanleren van studievaardigheden en het leren zelfstandig te werken. Je kan altijd met al je vragen terecht bij ons begeleiders en de vestigingscoördinator. Zij zullen er alles aan doen om jou te helpen!

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Leidschendam Veurs Lyceum
  Wil jij een relaxte avond zonder aan je huiswerk te hoeven denken? Wil je weten hoe je je huiswerk moet aanpakken? Bij onze huiswerkbegeleiding helpen we je met het plannen, maken en leren van je huiswerk, door je studievaardigheden aan te leren die bij je passen. We kijken waar je tegenaan loopt en bieden begeleiding op maat. Als je een vakinhoudelijke vraag hebt, staat ons team voor je klaar om je verder te helpen. Zo krijg je je huiswerk niet alleen af, maar ook meer kennis en inzicht in de stof. De begeleiders overhoren je leerwerk en kijken je maakwerk na.

  We stellen, samen met jou en je ouders, aan het begin van de huiswerkbegeleiding persoonlijke doelen op. We monitoren continue hoe je er voor staat en wat wij kunnen doen om je de juiste ondersteuning te blijven geven. Naast regelmatig persoonlijk contact met je ouders, houden wij ook in ons leerlingvolgsysteem jouw vooruitgang bij. Dit systeem is thuis altijd in te zien.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Noordwijk Northgo-College
  Heb je moeite met plannen, of vind je leren voor een toets lastig? Bij ons ben je voor begeleiding hierbij aan het goede adres! We werken met een vast team van begeleiders, die je graag helpen. Je maakt met hen een planning voor je huiswerk en je komende toetsen. Je kan bij hen terecht voor het nakijken van je huiswerk, het overhoren van je leerwerk en het beantwoorden van je vakinhoudelijke vragen. Daarnaast helpen ze je met het verbeteren van je studievaardigheden. Je vorderingen houden we bij in ons eigen leerlingvolgsysteem, je ouders kunnen dit thuis bekijken.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Voorburg Sint-Maartenscollege
  Soms gaat het huiswerk maken en leren niet zo makkelijk en kan je wel wat hulp gebruiken. Geen probleem, wij zijn er voor jou! Tijdens de huiswerkbegeleiding bieden wij een rustige en gestructureerde omgeving waarin je je huiswerk maakt en vragen kunt stellen. Je kunt overhoord worden en we kijken je huiswerk na. Ook wordt er extra aandacht besteed aan zwakke vakken en studievaardigheden, zoals plannen, overzicht behouden, samenvattingen maken en leren te leren. We kijken hierbij naar jou en welke leerstrategie het beste bij jou past.
  In onze huiswerkbegeleiding gebruiken wij onze eigen leerlingvolgsysteem. Hier wordt je huiswerk ingezet en afgestreept, staat extra informatie over overhoringen en schrijven wij wekelijks logboeken, zodat jullie thuis ook kunnen kijken hoe het gaat.
  Onze huiswerkbegeleiding is gericht op het aanleren van duurzame studievaardigheden, zodat je het uiteindelijk weer zelfstandig kan oppakken. Voor jou betekent dit minder stress, meer vrije tijd en hopelijk hogere cijfers. Je kunt direct na je laatste les beginnen en als je dan naar huis gaat, is het schoolwerk ook echt af en is er tijd voor ontspanning.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Lisse Fioretti College
  In de huiswerkbegeleiding komen leerlingen met verschillende hulpvragen bij ons; misschien heb je moeite met plannen of leren, of vind je het lastig om thuis zelfstandig aan de slag te gaan. Wij kunnen je helpen! Wij bieden je persoonlijke begeleiding. Er is één begeleider op maximaal 7 leerlingen, waardoor elke leerling aandacht krijgt. Er wordt aandacht gegeven aan het huiswerk voor de komende periode en begeleiding gegeven op de studievaardigheden.

  Bij de start van je begeleiding worden persoonlijke doelen opgesteld waar binnen de huiswerkbegeleiding aan gewerkt wordt. De begeleiders kijken mee wat jouw leerstijl is en hoe deze versterkt kan worden, zodat je op een effectievere manier je huiswerk gaat maken en leren. In het begin geven de begeleiders hier veel sturing in. Door het volgen van huiswerkbegeleiding wordt de zelfstandigheid vergroot, met als doel dat een leerling zelfstandig zijn huiswerk leert plannen. De begeleiders zijn er elke dag om je te helpen met plannen, je maakwerk na te kijken en je leerwerk te overhoren. Ook zijn ze er om je vakinhoudelijke vragen te beantwoorden. Als je al je huiswerk af hebt, heb je lekker echt vrije tijd.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Haags Studiepunt Christelijk College De Populier
  Als je naar school gaat, maakt het huiswerk maken hier een groot onderdeel van uit. In het begin van het schooljaar heb je vaak de goede voornemens om het maak- en leerwerk goed bij te houden. Je wilt heel graag mooie cijfers halen! Helaas lukt dit alleen niet altijd. Wij van Haags Studiepunt kunnen je helpen.

  Tijdens onze huiswerkbegeleiding op Christelijk College de Populier werk je na schooltijd met ondersteuning van een begeleider aan je huiswerk. Er wordt hulp geboden bij het plannen, zodat je meer structuur kunt aanbrengen in het maken en het leren van je huiswerk naast alle leuke activiteiten die je ook nog na schooltijd wilt gaan doen. Verder kun je bij ons werken aan studievaardigheden; je krijgt hulp hoe je bepaalde vakken aan moet pakken. Daarnaast houden wij ook in de gaten hoe het met je cijfers gaat. Tijdens de huiswerkbegeleiding kun je aan je zwakkere vakken extra aandacht besteden en kun je al je vragen stellen aan de begeleider. Regelmatig hebben we contact met je ouders, ze hebben ook inzage in ons leerlingvolgsysteem waarin we je ontwikkelingen bijhouden. Wij creëren een fijne leeromgeving voor jou waar jij jezelf thuis kan voelen, zodat jij geconcentreerd en op een effectief mogelijke manier aan je huiswerk kan werken. Op deze manier kun jij bij ons op de huiswerkbegeleiding al je huiswerk afmaken en kun je erna van een vrije avond gaan genieten!

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Haags Studiepunt Den Haag VCL
  De huiswerkbegeleiding vindt plaats in kleine groepjes, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Ons ervaren team van begeleiders heeft oog voor jouw behoeften. Je werkt altijd aan het huiswerk voor de eerstvolgende schooldagen. Wij controleren je maakwerk en overhoren je leerwerk voordat je naar huis gaat. Je hoeft thuis meestal niets meer aan het huiswerk te doen! We bieden een duidelijke structuur waarin ook aandacht is voor plannings- en studievaardigheden. Daarnaast kunnen leerlingen ook voor vakinhoudelijke ondersteuning bij onze begeleiders terecht.
  De huiswerkbegeleiding zorgt ervoor dat je zelfstandig en gestructureerd leert werken. Wij hebben regelmatig contact met je ouders over de voortgang, onder andere via ons leerlingvolgsysteem.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Waddinxveen Coenecoop College
  Plannen, samenvatten, lezen, opdrachten maken, presentaties voorbereiden, woordjes leren, grammatica oefenen... Er komt een hoop kijken bij al dat huiswerk! Voor iedere leerling die rust, persoonlijke aandacht en structuur nodig heeft bieden wij uitkomst. Een groep vaste begeleiders gaat samen met jou aan de slag met je dag- of weekplanner. Er wordt aandacht besteed aan belangrijke studievaardigheden zoals plannen, samenvatten en het ‘echt’ leren van een tekst. Iedere individuele leerling staat bij ons centraal. Samen zorgen we er samen voor dat het huiswerk wordt gemaakt en het leerwerk wordt geleerd en overhoord. Hierbij werken wij toe naar je zelfstandigheid. Waar in het begin veel hulp en begeleiding zal worden aangeboden, zal deze uiteindelijk steeds meer afnemen naarmate je zelfvertrouwen groeit en je cijfers verbeteren. We hebben verschillende trajecten waarbij je steeds meer zelfstandigheid aangeboden wordt.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Haags Studiepunt Den Haag Gymnasium Sorghvliet
  Moeite met je huiswerk? Hulp met plannen of extra uitleg nodig? Dan is Haags Studiepunt de plek voor jou. Van maandag tot en met donderdag helpen we je op Gymnasium Sorghvliet met het maken van een dagplanning en het structuren van je leerproces, zodat je daarna goed aan de slag kunt. We beginnen altijd met leerwerk, en helpen je de juiste leermethode te kiezen. Per vak kijken we naar jouw sterke en minder sterke kanten en reiken je aan wat je nodig hebt. Tijdens toetsweken werken we met aangepaste roosters om je extra steun te bieden als het er op aankomt. Je maakwerk wordt nagekeken en je leerwerk overhoord. We werken samen aan door jou opgestelde persoonlijke doelen. Door effectiever met je huiswerk aan de slag te gaan, hou je tijd over voor leuke dingen!

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier

Huiswerkbegeleiding in Leiden: persoonlijk en kleinschalig

Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt altijd gewerkt in kleine groepen, waardoor je veel tijd en aandacht van de begeleiders krijgt. Door het maken van een persoonlijk ontwikkelingsplan, een juiste structuur én een goede planning wordt leren weer leuk! Dankzij ons leerlingvolgsysteem kun je je vorderingen ook thuis bekijken.

Hoe werkt Lyceo Huiswerkbegeleiding?

Tijdens de huiswerkbegeleiding krijg je actieve en persoonlijke begeleiding en word je gestimuleerd het beste uit jezelf te halen. Als je je hebt aangemeld voor Lyceo Huiswerkbegeleiding, voer je eerst samen met je ouder(s)/verzorger(s) een intakegesprek. Aan de hand daarvan wordt er een plan van aanpak opgesteld waarin we jouw doelstellingen en wensen op een rijtje zetten. Elke drie maanden is er een evaluatiemoment en stellen we, indien nodig, het plan van aanpak bij.

Huiswerkbegeleiding Leiden: De beste begeleiding gewoon om de hoek

Het is belangrijk dat je het beste uit jezelf haalt, zodat je jouw ambities kunt waarmaken. Tijdens de huiswerkbegeleiding word je geholpen met plannen, en kun je alle vragen stellen over de leerstof. Daarnaast oefenen je samen met onze begeleiders het leerwerk. Je bent een aantal dagen per week op onze vestiging in Leiden aanwezig om tot goede resultaten te komen.