Huiswerkbegeleiding Leiden

Zoek jij huiswerkbegeleiding in Leiden?

Heb je hulp nodig met het plannen van je huiswerk of het leren voor je toetsen? Of ben je op zoek naar een rustige plek in Leiden of omgeving om geconcentreerd te kunnen werken? Huiswerkbegeleiding is dan de ideale ondersteuning. De studiebegeleiding zorgt ervoor dat je meer zelfvertrouwen krijgt en met meer structuur aan de slag gaat.

Op welke locaties kan ik in Leiden en omgeving terecht?

Kom jij uit de omgeving Leiden Centrum, Waardeiland, Roomburg, Stevenshof, Tuinstad, Vreewijk, De kooi, De Merenwijk of Pieterswijk en ben je op zoek naar extra ondersteuning met je maak- of leerwerk? Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op verschillende scholen in Leiden en omgeving. Je vindt onze schoollocaties op het Bonaventuracollege, Da Vinci College en Leonardo College.

Daarnaast hebben we een zelfstandige vestiging in Leiden. Deze locatie is gevestigd op Hoge Rijndijk. Op onze zelfstandige vestiging zijn leerlingen van alle scholen welkom. We hebben leerlingen van de scholen Auris College Leiden, Het Waterland, Marecollege, Stedelijk Gymnasium Leiden, Vissert ‘t Hooft Lyceum en VSO Leystede.

Hoe werkt huiswerkbegeleiding?

Huiswerkbegeleiding is voor leerlingen uit alle leerjaren en van alle niveaus. Je bent in de middag na school aanwezig om je huiswerk te maken. Je wordt begeleid met je planning, je leert “leren” en je leert structuur aan te brengen. Ook is er ruimte om je te overhoren voor toetsen en proefwerken. We streven ernaar om tijdens de begeleiding al het huiswerk af te ronden. Dat geeft thuis rust; vrije tijd is dan écht vrije tijd.

Waarom bij Lyceo?

Leerlingen werken tijdens onze begeleiding met oefen- en voorbeeldmateriaal van onze eigen Lyceo Leren Leren-methode, die we hebben ontwikkeld met Tilburg University. Ze krijgen ook een overzichtelijk planboek, waarin ze hun persoonlijke doelen, weekplanning, studievoortgang en reflectie bijhouden. Ook helpen we hen met leermethodes zoals samenvatten, mindmapping en het creëren van tijdlijnen.

Ervaringen van ouders

“Een onvoldoende resultaat in cijfers om over te gaan naar 3 havo was voor ons de aanleiding om de huiswerkbegeleiding bij Lyceo op te starten.

Als er aanleiding was om contact met ons te hebben, bijvoorbeeld als onze zoon niet al zijn boeken ter voorbereiding bij zich had, waren de lijnen altijd kort en duidelijk; een telefoontje en we waren op de hoogte.

Niet alleen is Quint overgegaan naar 3 havo, hij heeft belangrijke ondersteuning gekregen in het ontwikkelen van vaardigheden als plannen, prioriteiten stellen, hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden en variatie in leerstrategieën. Zijn zelfstandigheid versterkt zijn zelfvertrouwen en andersom.

De inzet van Lyceo heeft meer structuur, rust en ontspanning gecreëerd voor Quint en onszelf.”

Rob van de Wiel en Danielle van Basten

“Precies wat onze dochter nodig heeft: warm, gericht, stimulerend en deskundig. Ze voelt zich écht thuis bij jullie.”

Moeder van Emma

Meer informatie over huiswerkbegeleiding van Lyceo in of rondom Leiden? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 071 – 79 000 40 of stuur een e-mail naar info@lyceo.nl.