Huiswerkbegeleiding Nijmegen

Zoek jij huiswerkbegeleiding in Nijmegen? 

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het maken of plannen van je huiswerk? Tijdens de persoonlijke studiebegeleiding in Nijmegen is hier alle ruimte voor. Op onze vestigingen staan onze enthousiaste, ervaren begeleiders voor jou klaar om jou zo goed mogelijk te begeleiden. 

Waar vind je huiswerkbegeleiding in Nijmegen en omgeving? 

Kom jij uit de omgeving Nijmegen Centrum, Oost, Oud-West, Nieuw-West, Midden, Zuid, Dukenverg, Lindenholt of Noord en ben je op zoek naar extra ondersteuning met je maak- of leerwerk? Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op verschillende scholen in Nijmegen en omgeving. Je vindt onze schoollocaties op het Dominicus College, SSgN en NSG Groenewoud.

Daarnaast hebben we een zelfstandige vestiging in Nijmegen. Deze locatie is gevestigd op de Archipelstraat. Op onze zelfstandige vestigingen zijn leerlingen van alle scholen welkom. Bij ons komen leerlingen van de scholen Citadel college, Stedelijk Scholengemeenschap Nijmegen, Stedelijk Gymnasium Nijmegen, Kandinsky, Jorismavo, Mondial college, Karel de Grote college en Yuverta. Woon je net buiten Nijmegen? Zoals in Wijchen, Malden, Groesbeek of Beuningen? Ook dan kan je bij ons terecht. Onze vestigingen zijn namelijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Hoe werkt huiswerkbegeleiding van Lyceo in Nijmegen?

In onze huiswerkbegeleiding starten we altijd met een studievaardigheden- en motivatietest. Hiermee zien we precies welke studievaardigheden jouw kind al bezit en waar ze nog hulp bij kunnen gebruiken en weten we wat jouw kind motiveert. De studievaardigheden die de leerlingen leert tijdens de huiswerkbegeleiding nemen ze de rest van hun leven mee, in vervolgopleidingen maar later ook in hun werk.

Wat zijn de voordelen van huiswerkbegeleiding?

Binnen een kleine groep en in een rustige omgeving kan iedereen zich volledig concentreren op werkzaamheden en kan de begeleider alle aandacht en ondersteuning geven die jij op dat moment nodig hebt. Tijdens de huiswerkbegeleiding kan je vragen stellen, word je overhoord en wordt zelfs het maakwerk gecontroleerd om te kijken of je de stof goed begrijpt.

Ervaringen van leerlingen of ouders

“Ik zit op het Stedelijk Scholengemeenschap in Nijmegen en volg hier de huiswerkbegeleiding van Lyceo. Voordat ik begon met huiswerkbegeleiding was ik totaal niet met school bezig, maar de begeleiders hebben me hier anders naar laten kijken en ik heb vanaf het moment dat ik hier begon alleen maar vooruitgang geboekt. Ondanks dat aan school werken nog steeds niet mijn favoriete moment van de dag is, heb ik hier een hele positieve, gezellige en vooral leerzame tijd gehad!”

Jasmijn (leerling huiswerkbegeleiding)