Huiswerkbegeleiding Groningen

Zoek jij huiswerkbegeleiding in Groningen?

Heb je hulp nodig met het plannen van je huiswerk of het leren voor je toetsen? Of ben je op zoek naar een rustige plek in Groningen of omgeving om geconcentreerd te kunnen werken? Huiswerkbegeleiding is dan de ideale ondersteuning. De studiebegeleiding zorgt ervoor dat je meer zelfvertrouwen krijgt en met meer structuur aan de slag gaat.

Op welke locaties kan ik in Groningen en omgeving terecht?

Kom jij uit de omgeving Helpman, Euvelgunne, Oosterpoortwijk, Korrewegwijk, Noorddijk, Vinkhuizen, Oranjewijk en Hoogkerk en ben je op zoek naar extra ondersteuning met je maak- of leerwerk? Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op verschillende scholen in Groningen en omgeving. Je vindt onze schoollocaties op het CSG Augustinus en het Montessori Lyceum.

Woon jij net buiten Groningen? Zoals in Leek, Roden, Hoogezand, Harkstede, Bedum, Aduard of Zuidhorn? Ook dan kun je voor huiswerkbegeleiding bij ons terecht. Onze vestigingen zijn namelijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Let op, misschien is onze vestiging in Haren wel dichterbij.

Daarnaast hebben we een zelfstandige vestiging in Groningen. Deze locatie is gevestigd op het Kwinkenplein. Op onze zelfstandige vestigingen zijn leerlingen van alle scholen welkom. We hebben leerlingen van de scholen het Werkman vmbo, Montessori Vaklyceum,  Stadslyceum, Kamerlingh Onnes, Leon van Gelder, Praedinius Gymnasium en Simon van Hasselt.

Haal het beste uit jezelf!

Een aantal middagen per week werkt uw kind aan het plannen en maken van huiswerk. Met het leerlingvolgsysteem HOMi zie je precies wat er gebeurt tijdens het begeleiden van huiswerk. Elke dag wordt afgesloten met een dagelijks rapport waarin wordt weergegeven wat er is gebeurd, wat goed is gegaan en wat beter kan.

Wat zijn de voordelen van huiswerkbegeleiding?

Onze docenten richten zich op het aanleren van studievaardigheden via onze leermethode. De belangrijkste leervaardigheden zijn:

  • plannen,
  • structureren,
  • herhalen en
  • reflecteren.

We helpen bij het voorbereiden en overhoren van toetsen en leren uw kind zelfstandig en gestructureerd te werken.

Ervaringen van ouders

“Een onvoldoende resultaat in cijfers om over te gaan naar 3 havo was voor ons de aanleiding om de huiswerkbegeleiding bij Lyceo op te starten.

Als er aanleiding was om contact met ons te hebben, bijvoorbeeld als onze zoon niet al zijn boeken ter voorbereiding bij zich had, waren de lijnen altijd kort en duidelijk; een telefoontje en we waren op de hoogte.

Niet alleen is Quint overgegaan naar 3 havo, hij heeft belangrijke ondersteuning gekregen in het ontwikkelen van vaardigheden als plannen, prioriteiten stellen, hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden en variatie in leerstrategieën.

Zijn zelfstandigheid versterkt zijn zelfvertrouwen en andersom.

De inzet van Lyceo heeft meer structuur, rust en ontspanning voor Quint en onszelf gecreëerd .”

Rob van de Wiel en Danielle van Basten

Meer informatie over huiswerkbegeleiding van Lyceo in of rondom Groningen? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 071 – 79 000 40 of stuur een e-mail naar info@lyceo.nl.