Lyceo Extra

Als grootste onderwijsondersteuner van Nederland zetten wij ons actief in voor kansengelijkheid. Extra ondersteuning is immers niet voor iedereen binnen handbereik. Om financiële redenen, een complexe thuissituatie of door ziekte is voor sommige kinderen persoonlijke aandacht en begeleiding niet vanzelfsprekend. Terwijl deze kinderen dit soms juist zo goed kunnen gebruiken. Voor deze leerlingen is er ons Lyceo Extra programma. Met dit programma bieden wij inmiddels dagelijks kosteloos begeleiding aan honderden leerlingen. De school bepaalt wie voor Lyceo Extra in aanmerking komt. Door samen te werken met de scholen kan Lyceo structureel extra plekken beschikbaar stellen in zowel huiswerkbegeleiding als examentraining. De afgelopen jaren zijn wij in staat geweest landelijk duizenden leerlingen via het Lyceo Extra-programma te begeleiden. En met succes. Gemiddeld scoren leerlingen in het Lyceo Extra programma na een examentraining 1,5 punt hoger op het centraal examen.

Lyceo Extra Zomerkampen

In de zomer organiseren we in meerdere grote steden het Lyceo Extra Zomerkamp, speciaal voor leerlingen die in de lange zomer niet op vakantie kunnen. Achterliggende gedachte van dit initiatief is dat kinderen in achterstandsituaties juist gedurende deze lange vakantie extra achterstand oplopen omdat zij in die periode, in tegenstelling tot hun klasgenootjes, geen stimulerende ervaringen hebben. Het Lyceo Zomerkamp staat daarom in het teken van talenten ontdekken, spelenderwijs vaardigheden voor de toekomst aanleren en vooral met elkaar onbezorgd veel plezier maken. Lyceo Extra verzorgt de gehele organisatie en uitvoering, waarbij begeleiders van Lyceo zich vrijwillig inzetten als mentor om deze kinderen de tijd van hun leven te geven. We zoeken bij de uitvoering altijd nauwe samenwerking met lokale partijen, gemeenten en bijdragen van particulieren. Samen zorgen we ervoor dat we het Zomerkamp voor de leerlingen volledig kosteloos kunnen aanbieden. Inmiddels worden zomerkampen georganiseerd in Rotterdam, Den Haag en Enschede. In 2020 zal daar Almere aan worden toegevoegd.
Een impressie van afgelopen jaar vindt u hier.

Update
We stonden volledig in de startblokken voor een weergaloze 4de editie van het Lyceo Extra Zomerkamp. Maar met het uitbreken van de coronacrisis ziet de wereld er heel anders uit. Gezien de omstandigheden kan het Lyceo Extra Zomerkamp dit jaar helaas geen doorgang vinden. In plaats daarvan zetten we ons deze zomer in om de leerlingen op, bij deze situatie, passende wijze te ondersteunen. Dit doen we aankomende zomer in de vorm van bijspijkertrajecten en zomerscholen, waarin wij de leerlingen begeleiden op sociaal-emotioneel vlak en in het wegwerken van opgelopen achterstanden.

Volgend jaar zijn we terug! Uiteraard houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen voor het Lyceo Extra Zomerkamp 2021, dit doen wij o.a. op deze pagina.

Leerlingen over Lyceo Extra

 

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie