Examentraining natuurkunde volgen?

Examentraining geven is ons vak: gemiddeld 0,9 punt hoger op je eindcijfer

Tijdens een 2-daagse training in kleine groepen, krijg je extra uitleg over de lesstof en ga je aan de slag met examenopgaven. Met de examentraining natuurkunde van Lyceo bereid jij je optimaal voor op jouw school- en eindexamen.

De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek. De examentrainingen natuurkunde worden gegeven door onze deskundige, enthousiaste en ervaren begeleiders. De houding en kennis van onze trainers worden door hun leerlingen met een gemiddeld cijfer van een 8,3 beoordeeld: een cijfer waar we trots op zijn.

Onderwerpen examentraining natuurkunde
 •     Welke onderwerpen behandelen we tijdens een vwo natuurkunde examentraining?

  • Informatieoverdracht
  • Medische beeldvorming
  • Kracht en beweging
  • Energie, wisselwerking en theorie
  • Elektrische systemen
  • Elektrische en magnetische velden
  • Eigenschappen van stoffen en materialen
  • Elektromagnetische straling en materie
  • Quantumwereld en relativiteit

 •     Welke onderwerpen behandelen we tijdens een havo natuurkunde examentraining?

  • Informatieoverdracht
  • Medische beeldvorming
  • Optica
  • Kracht en beweging
  • Energieomzettingen
  • Materialen
   • Eigenschappen van stoffen en materialen
  • Aarde en heelal
  • Gebruik van elektriciteit
  • Technische automatisering

Hoe werkt een Lyceo examentraining natuurkunde?

Een examentraining natuurkunde duurt twee dagen. In deze dagen nemen we alle examenstof door, tot je alles onder de knie hebt. Daarnaast gaan we samen aan de slag met oefenexamens en nemen we volgens een stappenplan de opdrachten door. Want hoe kun je de vragen zo goed mogelijk beantwoorden? Voor onze bètavakken hebben we een speciaal stappenplan gemaakt, GOBETA. Tijdens de training zullen we meer aandacht besteden aan dit stappenplan.

We oefenen samen en leggen begrippen uit, zodat jij onderdelen begrijpt zoals technisch ontwerp voorbereiden, uitvoeren, testen en evalueren en fysische grootheden kwantificeren, modelvorming en natuurwetenschappen relevant instrumentarium hanteren.

De havo-training ziet er als volgt uit: op dag een bespreken we kracht en beweging, energieomzetting, informatieoverdracht en medische beeldvorming. Op dag twee bespreken we materialen, gebruik van elektriciteit en het keuzeonderdeel – dat kan technische automatisering zijn of optica. We sluiten de training af met zonnestelsel en heelal, en werken aan wat totaalopdrachten.

De vwo-training ziet er niet heel anders uit dan de havo-training. We beginnen de eerste dag met kracht en beweging en bespreken vervolgens energie, wisselwerking en gravitatie. Dan oefenen we met informatieoverdracht en medische beeldvorming. Op dag twee gaan we het hebben over elektrische systemen, elektrische en magnetische velden, de quantumwereld en elektromagnetische straling en materie.

Bij ieder onderdeel theorie dat we bespreken met zijn allen, zullen we ook een aantal oefenopdrachten maken. Je leert het GOBETA-stappenplan in de praktijk brengen, de theorie toepassen en de teksten goed lezen en gebruiken! Voor ieder domein dat wordt besproken, worden een aantal subdoelen geformuleerd. Dan is voor jou duidelijk wat je moet kunnen en weten voor je examen. Belangrijk is dat het programma dat opgesteld is, een richtlijn is! Je kan de opdrachten op je eigen tempo maken en de trainer altijd om hulp vragen. Zo zorgen we er samen voor dat jij helemaal voorbereid bent op jouw examen Natuurkunde en je vol vertrouwen het gymlokaal kunt betreden.

Examentraining natuurkunde volgen waar en wanneer jou dat uitkomt!

Examentrainingen natuurkunde biedt Lyceo aan op verschillende plekken in het land. Zo kun je een examentraining natuurkunde volgen in o.a. AmersfoortBreukelen, Delft, Den HaagDordrecht, Groningen, HaarlemHilversum, Leiden, Nijmegen, RotterdamUtrecht en nog veel meer locaties. De trainingen natuurkunde worden gegeven in alle weekenden en alle schoolvakanties: jij kiest een moment wanneer het jou uitkomt.

Benieuwd hoe onze trainers lesgeven? Bekijk de tip natuurkunde van één van onze examentrainers!

Waarom een examentraining van Lyceo?

Lyceo werkt met zorgvuldig gekozen, hoogopgeleide student-begeleiders. Zij stomen je in 2 of 3 dagen (afhankelijk van het vak) klaar voor je examen natuurkunde. Deze begeleiders staan qua leeftijd en belevingswereld dicht bij leerlingen en kunnen jou daardoor goed inspireren en motiveren. Hiernaast werkt Lyceo samen met hogescholen en universiteiten om eigen lesmateriaal te ontwikkelen dat elk jaar geheel vernieuwd en aangepast wordt: de Lyceo Examenbundels. We zorgen dat je door dit lesmateriaal de examenstof voor het vak natuurkunde goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school is dit een uitstekend extra steuntje in de rug waardoor jij met meer zelfvertrouwen en kennis je examenperiode(s) ingaat. Benieuwd naar het examenrooster van 2023? Bekijk het volledige examenrooster.

Hulp bij het leren

Lyceo Examen Oefenen
Met Examen Oefenen herhaal je wat je tijdens de Lyceo examentraining leert, kun je thuis extra oefenen en weet je nóg beter wat je tijdens het centraal examen kunt verwachten. Hierdoor kun je tijdens het centraal examen onderwerpen en vragen makkelijker herkennen en ben je beter in staat de opgaven te beantwoorden.

Lyceo Samenvatting
Lyceo Samenvatting is een handig en compact boekje met de volledige samenvatting van de theorie voor het centraal examen, aangevuld met voorbeelden en hulpmiddelen zoals begrippen- en woordenlijsten. Je kunt Lyceo Samenvatting als aanvulling op een examentraining aanschaffen of los bestellen. De boekjes zijn verkrijgbaar voor alle vakken op het vmbo-tl, de havo en het vwo. Zo ben jij écht goed voorbereid op je eindexamens.

Lyceo Legt Uit 
Lyceo legt uit: elke week posten wij filmpjes van onze toptrainers, van alle vakken en alle niveaus! Van molrekenen tot het moessonklimaat en van drogredenen tot het herleiden van formules. Abonneer je dus snel op ons kanaal om niets te missen: Naar ons kanaal

Ezelsbruggetje.nl
Met ezelsbruggetjes wordt huiswerk maken een stuk leuker en gemakkelijker! Met een handig ezelsbruggetje vergeet je nooit meer belangrijke rijtjes of formules.

Oefenexamens 
Het oefenen van examens kan je heel goed helpen! Bij ons vind je oefenexamens voor elk vak en elk niveau.

Meld je voor jouw examentraining natuurkunde aan!

Examentraining natuurkunde volgen op een Lyceo-vestiging bij jou in de buurt? Dat kan!

Meld je aan voor een examentraining

Voordelen van een Lyceo examentraining natuurkunde:

  • Als enige bewezen effectief: scoor gemiddeld 0.9 punt hoger op je (eind)examen
  • Training in kleine groepen
  • Zelfvertrouwen door uitleg en oefenexamens
  • Stevigere grip op de lesstof
  • Elk weekend en alle schoolvakanties
  • Altijd bij jou in de buurt

Onze examentrainingen

Benieuwd hoe een examentraining van Lyceo eruit ziet? Bekijk de video!