SEO Economisch Onderzoek: Lyceo examentrainingen zijn effectief

Lyceo heeft voor het achtste jaar op rij SEO Economisch Onderzoek, gelieerd aan de Universiteit Amsterdam, gevraagd de effectiviteit van haar examentrainingen te onderzoeken. De Lyceo examentrainingen zorgden tussen 2015 en 2022 voor een gemiddelde verbetering van 0,7 punt op het centraal examencijfer voor vmbo-tl, havo, én vwo leerlingen.

Deelnemers beoordeelden de examentrainingen zeer positief: gemiddeld gaven zij de training een 7,7. De houding en kennis van de begeleiders krijgen de hoogste beoordeling. Leerlingen geven aan veel baat te hebben bij de herhaling van alle examenstof, de extra uitleg en de vaste structuur waarmee de stof wordt behandeld.

Een examentraining is net dat extra steuntje in de rug voor leerlingen die moeite hebben met een bepaald vak, extra zekerheid willen of een goede cijferlijst nodig hebben voor hun vervolgopleiding.

Benieuwd naar het onderzoek en wil je meer weten?

Download de samenvatting
--- Met vertrouwen het examen in?

Boek nu een examentraining!

Een examentraining van Lyceo duurt 2 dagen en verloopt volgens een vast programma. Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen door enthousiaste en ervaren begeleiders voorbereid op de school- en eindexamens. We werken hierbij met eigen ontwikkeld lesmateriaal. Zo zorgen we ervoor dat de leerlingen de examenstof goed in de vingers krijgen en met zelfvertrouwen de examens ingaat. Examentrainingen vinden plaats in elk weekend en alle schoolvakanties.

Bekijk alle examentrainingen