Bijles wiskunde volgen?

Als een van de kernvakken is wiskunde een belangrijk vak, waarvoor je natuurlijk de best mogelijke resultaten wil halen. Tegelijkertijd is het ook een lastig vak en krijg je er over het algemeen in het dagelijks leven veel minder mee te maken dan met de andere twee kernvakken, Engels en Nederlands. Om ook wiskunde goed te beheersen, kan bijles weleens de uitkomst zijn.

Bijles kan helpen om de lesstof van wiskunde beter te begrijpen en te verwerken. Je kind krijgt één op één begeleiding bij de stof waar hij of zij moeite mee ervaart en kan vragen stellen aan zijn of haar vaste begeleider als iets niet helemaal duidelijk is. Bij Lyceo is het kennisniveau van je kind het vertrekpunt. Op die manier krijgt hij of zij precies de aandacht die nodig is.

Onze begeleiders houden de voortgang bij in het leerlingvolgsysteem HOMi en bespreken deze met je kind. Zo weet je als ouder precies wat het effect van de bijles is. Door samen te werken aan verbeterpunten krijgt je kind zelfvertrouwen, wat resulteert in betere prestaties.

Intakegesprek inplannen

Vul het formulier in om een vrijblijvend intakegesprek te plannen. Onze klantenservice neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Bijspijkeren in de voorjaarsvakantie?

Met de wiskundeboost in de voorjaarsvakantie brengen we de kennis van jouw kind weer op het gewenste niveau. De wiskundeboost is een intensieve bijspijkercursus van twee dagen, speciaal voor onderbouwleerlingen. De dagen duren van 09.30 tot 15.30 uur en vinden plaats op diverse locaties in heel Nederland. Met de wiskundeboost geven we jouw kind het plezier in het vak terug, en geven we hem of haar het vertrouwen dat het in de toekomst ook gaat lukken.

Meer informatie>

Aanmelden voor een vrijblijvend intakegesprek

Wat houdt bijles wiskunde precies in?

Tijdens de bijlessen wiskunde volgen we over het algemeen de rode draad uit de lessen. Zo nemen we samen de stof in delen door, om hier vervolgens vooral mee te oefenen. Veel oefening is namelijk de cruciale manier om wiskunde onder de knie te krijgen! Soms kan het ook zo zijn dat je kind bepaalde basiskennis mist, omdat hij of zij bijvoorbeeld moeite heeft met rekenen. In dat geval zullen we in de bijlessen niet alleen met de lesstof, maar tevens – zeker tijdens de eerste bijlessen – voor een groot deel bezig zijn met het bijspijkeren van deze kennis. In de loop der tijd zullen we dan steeds meer overgaan op de lesstof, zodat je kind uiteindelijk weer helemaal bij is.

Wat de reden ook is dat jouw kind bijles nodig heeft, wij zullen er in ieder geval alles aan doen om jouw kind helemaal bij te spijkeren en voor te bereiden op zowel toetsen als op de rest van de middelbare schooltijd. We zullen helpen om eventuele achterstanden in basiskennis weg te werken en jouw kind met verminderde zorgen zijn of haar wiskundetoetsen in te laten gaan. Zit je kind in de bovenbouw en komen de examens eraan? Dan is het voor hem of haar tegen die tijd vooral belangrijk om veel eindexamenopgaven te maken. In deze opgaven komt namelijk alles aan bod, waardoor wij goed kunnen bepalen waar de eventuele struikelblokken nog liggen en waar dus nog mee geoefend kan worden. Zo gaat je kind optimaal voorbereid de school- en eindexamens in.

Direct aanmelden

Hulp nodig bij het leren voor wiskunde? 

Het leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je kind graag! Bekijk de belangrijkste tips voor wiskunde die hem of haar kunnen helpen met leren. Daarnaast posten wij wekelijks filmpjes van onze toptrainers om je kind te helpen met de lastigste onderwerpen. Onderaan de pagina zie je twee voorbeelden van Lyceo Legt Uit filmpjes voor het vak wiskunde. Abonneer je ook op ons kanaal en blijf op de hoogte van alle filmpjes die we posten, voor wiskunde maar ook voor andere vakken.

Bekijk ook de tips voor andere vakken!

Waarom bijles bij Lyceo?

Lyceo biedt bijles op locaties in het hele land en tijdens het hele schooljaar. Hierdoor is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Lyceo werkt vanuit een methode waarvan bewezen is dat deze werkt, namelijk de Leren Leren-methode©. Deze methode bestaat uit vier effectieve studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Er wordt gestart op jouw kennisniveau, waaruit we bouwen. Ons lesmateriaal is innovatief, onafhankelijk en is ontwikkeld in samenwerking met hogescholen en universiteiten door het hele land.

Je kind krijgt één-op-één begeleiding van een ervaren begeleider die door een strenge selectieprocedure en een uitgebreid intern trainingsprogramma komt. Hierdoor kan je kind zich optimaal richten op het vak waar hij of zij moeite mee heeft. Er zitten nog meer voordelen verbonden aan het volgen van bijles bij Lyceo, namelijk:

  • Je kind krijgt duidelijke uitleg waardoor hij of zij de lesstof beter begrijpt.
  • Je kind krijgt een vaste, ervaren begeleider.
  • Samen met je kind werken we achterstanden weg, waardoor hij of zij weer helemaal bij is met de rest van de klas.
  • Geen stress, we werken op het tempo van je kind.
  • Je kind krijgt meer zelfvertrouwen.
  • Je kind haalt hogere cijfers voor de vakken waarvoor je bijles volgt.

Ben je overtuigd van wat Lyceo voor jouw kind kan betekenen? Wil je met bijles zorgen dat moeilijke vakken weer leuk worden voor hem of haar? Meld je dan vandaag nog aan voor bijles bij Lyceo!

Direct aanmelden