Bijles scheikunde volgen?

Als mensen aan scheikunde denken, denken ze vaak aan iemand in een witte labjas, die met proefjes aan het werk gaat. Maar scheikunde heeft op school naast een praktisch ook een theoretisch gedeelte. Om het praktische gedeelte goed aan te pakken, moet je de theorie wel echt begrijpen! Bijles van Lyceo kan hierbij helpen. Wij zorgen dat je kind de theorie onder de knie heeft, zodat de proefwerken en de proefjes geen probleem meer zijn.

Bijles helpt je om de lesstof van scheikunde beter te begrijpen en te verwerken. Je kind krijgt een-op-een begeleiding voor de stof waar hij of zij moeite mee heeft. Daarnaast kan je kind al zijn of haar vragen stellen aan de vaste begeleider als hij of zij iets nog niet helemaal snapt. Bij Lyceo is het kennisniveau van jouw kind het vertrekpunt. Op die manier krijgt hij of zij precies de aandacht die nodig is.

Direct aanmelden

Intakegesprek inplannen

Vul het formulier in om een vrijblijvend intakegesprek te plannen. Onze klantenservice neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Neem contact met ons op
Aanmelden voor een vrijblijvend intakegesprek

De voordelen van scheikunde bijles

Beter begrip van de scheikunde stof
Een vaste ervaren begeleider
Achterstanden voor scheikunde worden weggewerkt
We werken op het tempo van jouw kind
Meer zelfvertrouwen
Hogere cijfers voor scheikunde

Bijles scheikunde uitgelegd

In de onderbouw vinden leerlingen het regelmatig lastig om wat ze leren in praktijkvoorbeelden om te zetten. Zodra je kind dit kan, begrijpt hij of zij namelijk veel beter welke formules je waarom moet toepassen. Tijdens de bijles wordt de theorie besproken en levendig toegelicht, zodat je kind er een goed beeld bij krijgt. Door praktijkvoorbeelden te noemen, krijgt je kind meer inzicht in de theorie. De sommen worden ook geoefend natuurlijk en we kijken of het je kind lukt een vraag uit te leggen aan de begeleider, zodat we echt kunnen zien dat hij of zij het begrijpt.

In de bovenbouw wordt de kennis van je kind over de bouw van stoffen verder uitgebreid. Onderwerpen als chemische binding, chemische reactie en chemisch rekenen krijgen veel aandacht. Bij scheikunde komt het onderwerp over Mol rekenen altijd terug. Leerlingen vinden dat vaak lastig en als dit niet goed in het systeem zit, is de kans groot dat je kind daar weer last van heeft met de andere hoofdstukken over rekenen. We zorgen ervoor dat je kind begrijpt wat er van hem of haar gevraagd wordt en dat hij of zij vaardig wordt in het toepassen van de rekenregels. Zo laat je kind geen punten liggen!

Waarom bijles bij Lyceo?

Lyceo biedt bijles op locaties in het hele land en tijdens het hele schooljaar. Hierdoor is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Lyceo werkt vanuit een methode waarvan bewezen is dat deze werkt, namelijk de Leren Leren-methode©. Deze methode bestaat uit vier effectieve studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Er wordt gestart op het kennisniveau van je kind, waaruit we bouwen. Ons lesmateriaal is innovatief, onafhankelijk en is ontwikkeld in samenwerking met hogescholen en universiteiten door het hele land.

Je kind krijgt een-op-een begeleiding van een ervaren begeleider die door een strenge selectieprocedure en een uitgebreid intern trainingsprogramma komt. Hierdoor kan je kind zich optimaal richten op het vak waar hij of zij moeite mee heeft. Onze begeleiders houden de voortgang bij in het leerlingvolgsysteem HOMi en bespreken deze met je kind. Zo weet je als ouder precies wat het effect van de bijles is. Door samen te werken aan verbeterpunten krijgt je kind zelfvertrouwen, wat resulteert in betere prestaties.

Ben je overtuigd van wat Lyceo voor jouw kind kan betekenen? Wil je met bijles zorgen dat moeilijke vakken weer leuk worden voor hem of haar? Meld je kind dan vandaag nog aan voor bijles bij Lyceo!

Hulp bij het leren voor scheikunde

Het leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je graag! Bekijk de belangrijkste tips voor scheikunde die je helpen met leren. Daarnaast posten wij wekelijks filmpjes van onze toptrainers om je te helpen met de lastigste onderwerpen. Onderaan deze pagina zie je twee voorbeelden van Lyceo Legt Uit filmpjes voor het vak scheikunde. Abonneer je ook op ons kanaal en blijf op de hoogte van alle filmpjes die we posten, voor scheikunde maar ook voor andere vakken.

Bekijk ook de tips voor andere vakken!