Scheikunde
Meld je aan
Meld je aan

Bijles volgen scheikunde

Als mensen aan scheikunde denken, denken ze vaak aan iemand in een witte labjas, die met proefjes aan het werk gaat. Maar scheikunde heeft op school naast een praktisch ook een theoretisch gedeelte. Om het praktische gedeelte goed aan te pakken, moet je de theorie wel echt begrijpen! Bijles van Lyceo kan je hier bij helpen. Wij zorgen dat je de theorie onder de knie hebt, zodat de proefwerken en de proefjes geen probleem meer zijn.

Bijles scheikunde uitgelegd

In de onderbouw vinden leerlingen het regelmatig lastig om wat ze leren in praktijkvoorbeelden om te zetten. Zodra je dit kan, begrijp je namelijk veel beter welke formules je waarom moet toepassen.  Tijdens de bijles wordt de theorie besproken en levendig toegelicht, zodat je er geen goed beeld bij krijgt. Door praktijkvoorbeelden te noemen, krijg je meer inzicht in de theorie. De sommen worden ook geoefend natuurlijk en we gaan kijken of het jou lukt een vraag uit te leggen aan je begeleider, zodat we echt kunnen zien dat je het begrijpt.

In de bovenbouw wordt je kennis over de bouw van stoffen verder uitgebreid. Onderwerpen als chemische binding, chemische reactie en chemisch rekenen krijgen veel aandacht. Bij scheikunde komt het onderwerp over Mol rekenen altijd terug. Leerlingen vinden dat vaak lastig en als dit niet goed in het systeem zit, is de kans groot dat je daar weer last van hebt met de andere hoofdstukken over rekenen. We zorgen ervoor dat je begrijpt wat er van je gevraagd wordt en dat je vaardig wordt in het toepassen van de rekenregels. Zo laat je geen punten liggen!

Meld je nu aan voor scheikunde bijles!

Direct aanmelden

 

Hulp bij het leren voor scheikunde 

Het leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je graag! Bekijk de belangrijkste tips voor scheikunde die je helpen met leren. Daarnaast posten wij wekelijks filmpjes van onze toptrainers om je te helpen met de lastigste onderwerpen. Hieronder zie je twee voorbeelden van Lyceo Legt Uit filmpjes voor het vak scheikunde. Abonneer je ook op ons kanaal en blijf op de hoogte van alle filmpjes die we posten, voor scheikunde maar ook voor andere vakken.

Bekijk ook de tips voor andere vakken!

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie