Bijles volgen scheikunde

Als mensen aan scheikunde denken, denken ze vaak aan iemand in een witte labjas, die met proefjes aan het werk gaat. Maar scheikunde heeft op school naast een praktisch ook een theoretisch gedeelte. Om het praktische gedeelte goed aan te pakken, moet je de theorie wel echt begrijpen! Bijles van Lyceo kan je hier bij helpen. Wij zorgen dat je de theorie onder de knie hebt, zodat de proefwerken en de proefjes geen probleem meer zijn.

Bijles helpt je om de lesstof van scheikunde beter te begrijpen en te verwerken. Je krijgt één op één begeleiding voor de stof waar jij moeite mee hebt en je kan al je vragen stellen aan je vaste begeleider als je iets nog niet helemaal snapt. Bij Lyceo is jouw kennisniveau het vertrekpunt. Op die manier krijg je precies de aandacht die jij nodig hebt.

Onze begeleiders houden de voortgang bij in het leerlingvolgsysteem HOMi en bespreken die met jou. Zo weet je precies wat het effect van de bijles is. Door samen te werken aan verbeterpunten krijg je je zelfvertrouwen terug, waardoor je beter presteert.

Intakegesprek inplannen

Vul het formulier in om een vrijblijvend intakegesprek te plannen. Onze klantenservice neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Aanmelden voor een vrijblijvend intakegesprek

Bijles scheikunde uitgelegd

In de onderbouw vinden leerlingen het regelmatig lastig om wat ze leren in praktijkvoorbeelden om te zetten. Zodra je dit kan, begrijp je namelijk veel beter welke formules je waarom moet toepassen.  Tijdens de bijles wordt de theorie besproken en levendig toegelicht, zodat je er geen goed beeld bij krijgt. Door praktijkvoorbeelden te noemen, krijg je meer inzicht in de theorie. De sommen worden ook geoefend natuurlijk en we gaan kijken of het jou lukt een vraag uit te leggen aan je begeleider, zodat we echt kunnen zien dat je het begrijpt.

In de bovenbouw wordt je kennis over de bouw van stoffen verder uitgebreid. Onderwerpen als chemische binding, chemische reactie en chemisch rekenen krijgen veel aandacht. Bij scheikunde komt het onderwerp over Mol rekenen altijd terug. Leerlingen vinden dat vaak lastig en als dit niet goed in het systeem zit, is de kans groot dat je daar weer last van hebt met de andere hoofdstukken over rekenen. We zorgen ervoor dat je begrijpt wat er van je gevraagd wordt en dat je vaardig wordt in het toepassen van de rekenregels. Zo laat je geen punten liggen!

Direct aanmelden

Hulp bij het leren voor scheikunde 

Het leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je graag! Bekijk de belangrijkste tips voor scheikunde die je helpen met leren. Daarnaast posten wij wekelijks filmpjes van onze toptrainers om je te helpen met de lastigste onderwerpen. Onderaan deze pagina zie je twee voorbeelden van Lyceo Legt Uit filmpjes voor het vak scheikunde. Abonneer je ook op ons kanaal en blijf op de hoogte van alle filmpjes die we posten, voor scheikunde maar ook voor andere vakken.

Bekijk ook de tips voor andere vakken!

Waarom bijles bij Lyceo?

Lyceo biedt bijles op locaties in het hele land en tijdens het hele schooljaar. Hierdoor is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Lyceo werkt vanuit een methode waarvan bewezen is dat deze werkt, namelijk de Leren Leren-methode©. Deze methode bestaat uit vier verschillende effectieve studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Er wordt gestart op jouw kennisniveau, waaruit we bouwen. Ons lesmateriaal is onafhankelijk, innovatief en is samen met hogescholen en universiteiten uit heel Nederland ontwikkeld .

Je krijgt één-op-één begeleiding van een ervaren begeleider die door een strenge selectieprocedure en een uitgebreid intern trainingsprogramma komt. Hierdoor kun jij je optimaal richten op het vak wat je moeilijk vindt. Er zitten nog meer voordelen aan het volgen van bijles bij Lyceo, namelijk:

  • Je krijgt duidelijke uitleg waardoor je de lesstof beter begrijpt.
  • Elke student krijgt zijn  eigen vaste, ervaren begeleider.
  • Samen met je begeleider werken we achterstanden weg, waardoor je weer helemaal bij bent met de rest van de klas.
  • Geen stress, we werken op jouw tempo.
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen.
  • Je haalt hogere cijfers voor de vakken waarvoor je bijles volgt.

Ben je overtuigd van wat Lyceo voor jou kan betekenen? Wil je met bijles zorgen dat moeilijke vakken weer leuk worden? Meld je dan vandaag nog aan voor bijles bij Lyceo!

Direct aanmelden