Examentips Scheikunde

Examentraining scheikunde | Oefenexamens | Lyceo Examencheck

Voor het examen Scheikunde leer je veel over zuren, basen, moleculen en atomen. Hieronder een aantal tips over hoe je een examenvraag goed kunt aanpakken.

Tips:

  • Schrijf alle berekeningen volledig op! Hiermee scoor je punten, zelfs al is het antwoord niet goed.
  • Schrijf achter elk getal dat je uitrekent de eenheid en waarvan het de eenheid is.
  • Je moet vaak doorrekenen met antwoorden die je bij een vorige vraag hebt berekend. Twijfel je over je antwoord? Reken dan wel met het getal door, een fout antwoord wordt maar één keer fout gerekend. Voor niks invullen verdien je sowieso geen punten!

Video’s: Lyceo Legt Uit Scheikunde

Met Lyceo Legt Uit maken we korte uitleg filmpjes voor alle vakken & elk niveau. Onze toptrainers behandelen elke keer weer een nieuw onderwerp om te zorgen dat jij de stof helemaal begrijpt!

Uitleg over lewisstructuur tekenen

Hoe teken je een lewisstructuur? Aan de hand van een voorbeeld legt toptrainer Bram het uit.

Uitleg over neerslagreacties

Vind jij opstellen van reactievergelijkingen lastig? Toptrainer Bram geeft je een stappenplan!

 

Uitleg over naamgeving koolstofverbindingen

Vind jij het naamgeven aan structuurformules lastig? Toptrainer Bram geeft je een stappenplan!

 

Uitleg over valentieschil-elektronenpaar-repulsie-theorie

Valentieschil-elektronenpaar-repulsie-theorie (ook wel VSEPR-theorie) is een lastig onderwerp. Examentrainer Bram legt het onderwerp over bindingshoeken uit.

 

Uitleg over zuur-basereacties

Vind je zuur-basereactie een lastig onderwerp? Kijk met toptrainer Bram mee, hij legt het aan de hand van een voorbeeld uit!

 

Uitleg over redoxreacties

Vind jij het lastig om redoxreacties op te stellen? Onze toptrainer Bram legt je uit hoe het werkt. Bekijk de video en je weet het!

 

Uitleg over molrekenen

Altijd al moeite gehad met molrekenen? Met de uitleg van onze toptrainer Bram snap je het zo en ga je vol vertrouwen je examen in!

 

Extra steuntje in de rug nodig met scheikunde?

Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen door jonge, enthousiaste en ervaren begeleiders klaargestoomd voor de school- en eindexamens. Een examentraining duurt, afhankelijk van het betreffende examenvak, 2 of 3 aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma. We zorgen dat je de examenstof goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school, een extra steuntje in de rug dus.

De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Deelnemers behalen gemiddeld een punt hoger op hun eindexamen.

Boek nu een examentraining

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie