Scheikunde Tips & Tricks

Examentraining scheikunde | Oefenexamens | Lyceo Examencheck

scheikunde tips

Voor het examen Scheikunde leer je veel over zuren, basen, moleculen en atomen. Hieronder een aantal tips over hoe je een examenvraag goed kunt aanpakken.

Tips:

  • Schrijf alle berekeningen volledig op! Hiermee scoor je punten, zelfs al is het antwoord niet goed.
  • Schrijf achter elk getal dat je uitrekent de eenheid en waarvan het de eenheid is.
  • Je moet vaak doorrekenen met antwoorden die je bij een vorige vraag hebt berekend. Twijfel je over je antwoord? Reken dan wel met het getal door, een fout antwoord wordt maar één keer fout gerekend. Voor niks invullen verdien je sowieso geen punten!

Extra steuntje in de rug nodig met scheikunde?

Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen door jonge, enthousiaste en ervaren begeleiders klaargestoomd voor de school- en eindexamens. Een examentraining duurt, afhankelijk van het betreffende examenvak, 2 of 3 aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma. We zorgen dat je de examenstof goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school, een extra steuntje in de rug dus.

De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Deelnemers behalen gemiddeld een punt hoger op hun eindexamen.

Boek nu een examentraining

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie