Examentips Latijn

Examentraining Latijn |Oefenexamens | Lyceo Samenvatting voor SE & CE

Voor je examen Latijn beantwoord je vragen over bekende teksten en vertaal je teksten die je nog niet eerder gelezen hebt. Een goede voorbereiding is het halve werk! Hieronder staan alvast wat tips om je op weg te helpen.

Tips:

  • Lees de vraag altijd goed. Wat wordt er precies van je verwacht? Check altijd je antwoord: heb je de vraag voldoende beantwoord?
  • Deel je tijd goed in. Besteed niet langer dan 1,5 uur aan de pensumvragen. Reserveer sowieso 1,5 uur voor de proefvertaling!
  • Probeer altijd een antwoord te bedenken, ook al weet je het eigenlijk niet. Wie weet krijg je toch nog wat punten. Hetzelfde geldt voor de proefvertaling: blijf niet te lang steken bij een zin als je er niet uitkomt. Schrijf altijd iets op, je krijgt vaak al punten voor zinsdelen!

 

Video’s: Lyceo Legt Uit Latijn

Uitleg over bijzinnen herkennen

Vind jij het lastig om de bijzin te herkennen in een tekst? Examentrainer Sophie legt het uit!

 

Uitleg over A.c.I-constructie

Vind jij het lastig om de accusativus cum infinitivo te herkennen en te vertalen? Examentrainer Sophie legt het uit.

 

Uitleg over participium

Hoe herken je het participium? En wat is het verschil tussen Gerundivum en Gerundium? Bekijk de video en je snapt het!

 

Uitleg over Conjunctivus

Heb jij altijd al moeite gehad met Conjunctivus en hoe je die het beste kunt vertalen? Onze trainer Sophie legt het uit!

 

Uitleg over Latijnse zin vertalen

Hoe vertaal je een Latijnse zin? Met dit stappenplan gaat dat een stuk makkelijker! Bekijk de video en je snapt het!

Extra steuntje in de rug nodig met Latijn?

Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen door jonge, enthousiaste en ervaren begeleiders klaargestoomd voor de school- en eindexamens. Een examentraining duurt, afhankelijk van het betreffende examenvak, 2 of 3 aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma. We zorgen dat je de examenstof goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school, een extra steuntje in de rug dus.

De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Deelnemers behalen gemiddeld een punt hoger op hun eindexamen.

Boek nu een examentraining

Of heb je een goede samenvatting Latijn nodig voor je SE of CE?

Doe je dit jaar eindexamen en zoek je een overzichtelijke samenvatting van de stof? In een Lyceo Samenvatting vind je de volledige examenstof van één vak. Het uittreksel helpt om de examenonderwerpen te overzien en echt te doorgronden. Natuurlijk staat in ieder boekje precies wat je voor het examen moet weten. Hierdoor is een samenvatting ook de ideale voorbereiding op het schoolexamen.

Er zijn Lyceo Samenvattingen voor alle vakken op het vwo.

Bekijk alle Lyceo Samenvattingen