Latijn Tips & Tricks

Examentraining Latijn |Oefenexamens | Lyceo Examencheck

examentraining Latijn

Voor je examen Latijn beantwoord je vragen over bekende teksten en vertaal je teksten die je nog niet eerder gelezen hebt. Een goede voorbereiding is het halve werk! Hieronder staan alvast wat tips om je op weg te helpen.

Tips:

  • Lees de vraag altijd goed. Wat wordt er precies van je verwacht? Check altijd je antwoord: heb je de vraag voldoende beantwoord?
  • Deel je tijd goed in. Besteed niet langer dan 1,5 uur aan de pensumvragen. Reserveer sowieso 1,5 uur voor de proefvertaling!
  • Probeer altijd een antwoord te bedenken, ook al weet je het eigenlijk niet. Wie weet krijg je toch nog wat punten. Hetzelfde geldt voor de proefvertaling: blijf niet te lang steken bij een zin als je er niet uitkomt. Schrijf altijd iets op, je krijgt vaak al punten voor zinsdelen!

Extra steuntje in de rug nodig met Latijn?

Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen door jonge, enthousiaste en ervaren begeleiders klaargestoomd voor de school- en eindexamens. Een examentraining duurt, afhankelijk van het betreffende examenvak, 2 of 3 aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma. We zorgen dat je de examenstof goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school, een extra steuntje in de rug dus.

De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Deelnemers behalen gemiddeld een punt hoger op hun eindexamen.

Boek nu een examentraining

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie