Examentraining boek direct >

Examentraining volgen?

Een examenjaar is nagelbijtend spannend. Ga je met een diploma op zak de zomer in? Met een examentraining van Lyceo bereid jij je optimaal voor op jouw school- of eindexamen.

Bewezen effectief: gemiddeld tot een punt hoger op het eindexamen

De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek, gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam. Onze examentrainingen worden gegeven door deskundige, enthousiaste en ervaren begeleiders. Zij zorgen ervoor dat de deelnemers gemiddeld een punt hoger op hun examentraining halen na de examentraining.

Onze trainers worden door hun leerlingen met een gemiddeld cijfer van 7,7 beoordeeld: een cijfer waar we trots op zijn. Leerlingen zijn vooral tevreden over hun houding en behulpzaamheid.

Boek een examentraining >

Wat is een examentraining?

Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen door jonge, enthousiaste en ervaren begeleiders klaargestoomd voor de school- en eindexamens. Een examentraining duurt, afhankelijk van het betreffende examenvak, 2 of 3 aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma.

Lyceo werkt daarbij met eigen ontwikkeld lesmateriaal, dat elk jaar geheel wordt vernieuwd en aangepast. We zorgen dat je de examenstof goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school, een extra steuntje in de rug dus.

Benieuwd hoe een examentraining van Lyceo eruit ziet?

Een training bestaat uit een aantal blokken van ongeveer twee uur.

DE THEORIEPRESENTATIE
Een blok begint met een presentatie over de theorie. De presentatie geeft een overzicht van de stof en geeft daarnaast structuur door middel van handige stappenplannen.

VOORBEELDOPDRACHTEN
Aan de hand van het door Lyceo ontwikkelde stappenplan maakt de hoofdtrainer samen met de klas een opdracht.

INLEVEROPDRACHT
De leerlingen maken de inleveropdracht zelf, zonder hulp van anderen. De trainer kijkt de opdracht na en legt nadien de eventuele fouten klassikaal of individueel uit.

TOTAALOPDRACHTEN
Deze opdrachten worden aan het einde van de dag gemaakt en zijn bedoeld om alle stof (door elkaar) te herhalen en de leerlingen zelfstandig te laten oefenen met het puntensysteem en het stappenplan. De opdrachten worden gezamenlijk of individueel besproken/nagekeken.

PROEFEXAMEN
Het proefexamen wordt gemaakt onder examenomstandigheden. De leerlingen krijgen, net als op het ‘echte examen’, drie uur de tijd om zelfstandig het examen te maken.

Bekijk ook het filmpje van trainer Juriaan:

Onze examentrainers

De zorgvuldig opgeleide examentrainers van Lyceo stomen je in 2 of 3 dagen (afhankelijk van het vak) klaar voor je examens.

We werken met hoogopgeleide student-begeleiders. Zij staan qua leeftijd en belevingswereld dicht bij leerlingen en kunnen jou daardoor goed inspireren en motiveren. We ontwikkelen, in samenwerking met hogescholen en universiteiten, innovatief en onafhankelijk lesmateriaal.

Lyceo traint in kleine groepen. De trainers lopen de examenstof stapsgewijs door, leren jou tips & tricks en helpen je bij het maken van verschillende vraagstukken.

Boek een examentraining >

Benieuwd hoe onze trainers lesgeven?

Onze examentrainers zijn hoogvliegers in hun studie en zorgvuldig opgeleid. Bekijk de tip natuurkunde van één van onze examentrainers!

Waarom examentraining?

  • Gemiddeld een punt hoger op je examen
  • Zelfvertrouwen door uitleg en oefenexamens
  • Steviger grip op de lesstof
  • Elk weekend en alle schoolvakanties mogelijk
  • Slechts 2 tot 3 dagen training
  • Altijd in de buurt

codeweken-01

 

Lyceo biedt examentraining aan in alle vakken op vmbo-tl, havo en vwo niveau.

vmbo-tl examentrainingen

De examentrainingen vmbo helpen examenleerlingen van het vmbo bij de voorbereiding op het school- of eindexamen. Onze examentrainingen vmbo zorgen ervoor dat je goed voorbereid en met zelfvertrouwen je examen tegemoet gaat. De vmbo examentrainingen duren twee dagen voor alle vakken.

Je kunt vmbo examentrainingen in het hele land volgen in alle weekenden en schoolvakanties.

Bekijk
alle examentrainingen voor vmbo-tl.

 

havo examentrainingen

De examentrainingen havo helpen examenleerlingen havo hun school- en eindexamens te halen. Je wil natuurlijk slagen en daar helpen we je graag bij! Onze examentrainingen havo zorgen ervoor dat je goed voorbereid en met zelfvertrouwen je examen tegemoet gaat. Onze havo examentrainingen duren twee of drie dagen, afhankelijk van het vak.

Je kunt havo examentrainingen in het hele land volgen in alle weekenden en schoolvakanties

Bekijk alle examentrainingen voor havo.

 

vwo examentrainingen

De examentrainingen vwo helpen examenleerlingen vwo hun school- en eindexamens te halen. We helpen je graag zodat je de vlag uit kunt hangen. Onze examentrainingen vwo zorgen ervoor dat je goed voorbereid en met zelfvertrouwen je examen tegemoet gaat! Onze vwo examentrainingen duren twee of drie dagen, afhankelijk van het vak.

Je kunt vwo examentrainingen in het hele land volgen in alle weekenden en schoolvakanties.

Bekijk alle examentrainingen voor vwo.