Examentraining wiskunde c volgen?

Examentraining geven is ons vak: gemiddeld 0,9 punt hoger op je eindcijfer

Met de examentraining wiskunde c van Lyceo bereid jij je optimaal voor op jouw (eind)examen. De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek. De examentrainingen wiskunde c worden gegeven door onze deskundige, enthousiaste en ervaren begeleiders. De houding en kennis van onze trainers worden door hun leerlingen met een gemiddeld cijfer van een 8,3 beoordeeld: een cijfer waar we trots op zijn.

Onderwerpen examentraining wiskunde C
 •     Welke onderwerpen behandelen we tijdens een vwo wiskunde C examentraining?

  • Algebra
  • Telproblemen
  • Verbanden
  • Veranderingen
  • Statistiek en kansrekening
   • Onderzoek
  • Kansbegrip
  • Kansverdeling
  • Logisch redeneren
  • Vorm en ruimte

Hoe werkt een Lyceo examentraining wiskunde C?

Een examentraining wiskunde c duurt twee of drie dagen. In deze dagen nemen we alle examenstof door, tot je alles onder de knie hebt. Daarnaast gaan we samen aan de slag met oefenexamens en nemen we volgens een stappenplan de opdrachten door. Want hoe kun je de vragen zo goed mogelijk beantwoorden? Door ons eigen ontwikkelde GOBETA-stappenplan, weet jij precies hoe je de vragen goed kan aanpakken. Tijdens de training zullen we meer aandacht besteden aan dit stappenplan.

Je krijgt ook examentips per domein van het examenprogramma. Er zijn een hoop examenwerkwoorden voor wiskunde die je moet kennen, zoals bepalen, oplossen en uitleggen. We hebben deze op een lijst gezet, zodat je kan zien wat er met welk werkwoord bedoeld wordt en we leren je hoe je ze moet toepassen.

Kies je voor de tweedaagse training, dan begin je de eerste dag met algebra, verbanden, verandering, telproblemen en kansbegrip. Dag twee bespreken we statistiek en kansrekening, kansverdeling, logisch redeneren, en vorm en ruimte. Ga je voor de driedaagse training? Dan zijn de onderwerpen hetzelfde, maar alles wordt wat langer en uitgebreider besproken en er is meer tijd voor oefening. Ook eindig je de derde dag met het maken van een proefexamen. Het proefexamen wordt ook besproken, zodat je kan zien wat goed ging en wat je allemaal hebt geleerd, maar ook waar je misschien zelf nog wat mee moet oefenen!

Bij ieder onderdeel theorie dat we bespreken met zijn allen, zullen we ook een aantal oefenopdrachten maken. Je leert het GOBETA-stappenplan in de praktijk brengen, de theorie toepassen en de teksten goed lezen en gebruiken! Voor ieder domein dat wordt besproken, worden een aantal subdoelen geformuleerd. Dan is voor jou duidelijk wat je moet kunnen en weten voor je examen. Belangrijk is dat het programma dat opgesteld is, een richtlijn is! Je kan de opdrachten op je eigen tempo maken en de trainer altijd om hulp vragen. Zo zorgen we er samen voor dat jij helemaal voorbereid bent op jouw examen wiskunde C en je vol vertrouwen het gymlokaal kunt betreden.

Examentraining volgen waar en wanneer jou dat uitkomt!

Examentrainingen wiskunde c biedt Lyceo aan op verschillende plekken in het land. Zo kun je een examentraining wiskunde c volgen in o.a. AmersfoortBreukelen, Delft, Den HaagDordrecht, HaarlemHilversum, Leiden, Nijmegen, RotterdamUtrecht en nog veel meer locaties. De trainingen wiskunde c worden gegeven in alle weekenden en alle schoolvakanties: jij kiest een moment wanneer het jou uitkomt.

Waarom een examentraining van Lyceo?

Lyceo werkt met zorgvuldig gekozen, hoogopgeleide student-begeleiders. Zij stomen je in 2 of 3 dagen (afhankelijk van het vak) klaar voor je examen wiskunde c. Deze begeleiders staan qua leeftijd en belevingswereld dicht bij leerlingen en kunnen jou daardoor goed inspireren en motiveren. Hiernaast werkt Lyceo samen met hogescholen en universiteiten om eigen lesmateriaal te ontwikkelen dat elk jaar geheel vernieuwd en aangepast wordt. We zorgen dat je door dit lesmateriaal de examenstof voor het vak wiskunde c goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school is dit een uitstekend extra steuntje in de rug waardoor jij met meer zelfvertrouwen en kennis je examenperiode(s) ingaat.

Enkele andere voordelen zijn:

  • Gemiddeld 0.9 punt hoger op je (eind)examen
  • Training in kleine groepen
  • Zelfvertrouwen door uitleg en oefenexamens
  • Stevigere grip op de lesstof
  • Elk weekend en alle schoolvakanties
  • Altijd in de buurt

Hulp bij het leren

Lyceo Examen Oefenen
Met Examen Oefenen herhaal je wat je tijdens de Lyceo examentraining leert, kun je thuis extra oefenen en weet je nóg beter wat je tijdens het centraal examen kunt verwachten. Hierdoor kun je tijdens het centraal examen onderwerpen en vragen makkelijker herkennen en ben je beter in staat de opgaven te beantwoorden.

Lyceo Samenvatting
Lyceo Samenvatting is een handig en compact boekje met de volledige samenvatting van de theorie voor het centraal examen, aangevuld met voorbeelden en hulpmiddelen zoals begrippen- en woordenlijsten. Je kunt Lyceo Samenvatting als aanvulling op een examentraining aanschaffen of los bestellen. De boekjes zijn verkrijgbaar voor alle vakken op het vmbo-tl, de havo en het vwo. Zo ben jij écht goed voorbereid op je eindexamens.

Lyceo Legt Uit 
Lyceo legt uit: elke week posten wij filmpjes van onze toptrainers, van alle vakken en alle niveaus! Van molrekenen tot het moessonklimaat en van drogredenen tot het herleiden van formules. Abonneer je dus snel op ons kanaal om niets te missen: Naar ons kanaal

Ezelsbruggetje.nl
Met ezelsbruggetjes wordt huiswerk maken een stuk leuker en gemakkelijker! Met een handig ezelsbruggetje vergeet je nooit meer belangrijke rijtjes of formules.

Oefenexamens 
Het oefenen van examens kan je heel goed helpen! Bij ons vind je oefenexamens voor elk vak en elk niveau.